Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

gardney 21:00, 07 paź 2014

ana_art napisał(a)
nigdy nie lubiłam sadzić cebul... Dacie wiarę?

niemożliwe zdrowia życzę!
ana_art 21:29, 07 paź 2014

gardney napisał(a)

niemożliwe zdrowia życzę!

a jednak ja lubię jak widać bo to mobilizuje, a cebule... narobisz się jak osioł i nic nie widać...
gardney 21:35, 07 paź 2014

noo na wiosnę widać oj widać, ale wiem wiem o co chodzi ja to w ogóle nie przepadam za cebulowymi, może dlatego że nigdy nie miałam za czym je posadzić żeby ukryć te straszne suszki może mi się odmieni
MiraR 21:45, 07 paź 2014

Widziałam Twoją wizytówkę,masz sporo cebul wiosennych,całe łany,bardzo ładnie to wygląda.Wiesz ile ich u siebie posadziłaś? Pewnie są to setki
gardney 21:52, 07 paź 2014

ja obstawiam że tysiące
ana_art 22:44, 07 paź 2014

Mira napisał(a)
Widziałam Twoją wizytówkę,masz sporo cebul wiosennych,całe łany,bardzo ładnie to wygląda.Wiesz ile ich u siebie posadziłaś? Pewnie są to setki

jeśli liczyć wszystkie cebulowe to dużo... wsadzonych krokusów zapewne jest conajmniej 2 tyś
Dorotowisko 22:47, 07 paź 2014

Anetko ja dziś zaczęłam sadzenie cebulek tulipanów. Mąż kupił mi 2 kg w Lidku. Myślałam, że to tak wiele, a ledwie kawałeczek obsadziłam. Zamówienie na kolejne już złożyłam. Producenci cebulek powinni Ci dywidendy płacić, bo nielicho podkręcasz im zbyt.
Donia72 22:49, 07 paź 2014

Ana, czyli Ty swoich cebulek nie wykopujesz?
ana_art 22:54, 07 paź 2014

Donia72 napisał(a)
Ana, czyli Ty swoich cebulek nie wykopujesz?

nie, jestem leniwa... może gdybym miała ich 100szt ale przy tej ilości nie ma obcji...
ana_art 22:59, 07 paź 2014

Dorotowisko napisał(a)
Anetko ja dziś zaczęłam sadzenie cebulek tulipanów. Mąż kupił mi 2 kg w Lidku. Myślałam, że to tak wiele, a ledwie kawałeczek obsadziłam. Zamówienie na kolejne już złożyłam. Producenci cebulek powinni Ci dywidendy płacić, bo nielicho podkręcasz im zbyt.

no właśnie widzisz... pamiętam jak posadziłam pierwsze 100 tulipanów i myślałam o ludu 100szt , a jak wyszły to szału nie było... tzn było ładnie ale wcale nie wyglądało że tam jest 100cebulek. 1000cebul brzmi WOW ale jak rozejdzie się to po ogrodzie to szału nie ma
Mam naprawdę dużo cebulowych i zgrzeszyłabym gdybym powiedziała, że ich nie widać, ale gdybym powiedziała że na rabacie koło stożków jest 400 cebul to robi wrażenie, ale jak już się na to spojrzy to nie widać TEJ ilości...