Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Edit 00:55, 13 kwi 2015

ren133 napisał(a)

Chodzi o chrabąszcza majowego?
Jeżeli są tylko dziury to nie jest najgorzej. Nieciekawie jest wtedy kiedy trawa całymi kępami odchodzi bo jej korzonki zostały zjedzone przez pędraki. W ubiegłym roku wybrałam setki tego paskudztwa, a dzisiaj przy przekopywaniu jednej rabaty jeszcze 8szt upolowałam. Mam wrażenie, że pędraki są niezniszczalne

Tak, chodziło mi o chrabąszcza gapa ze mnie
Właśnie trawa zaczęła odchodzić co należy teraz robić?
Przepraszam Anetko że poruszyłam ten temat u Ciebie, ale wpis o tym chrabąszczu mnie zaintrygował.
Edit 00:58, 13 kwi 2015

ana_art napisał(a)

no bo wizytówka jest z 2013 więc jest trochę zmian zawijasowa w tym wydaniu jest o nibo lepsza według mnie oczywiście

Zawijasowa jest piękna!!!!
A kiedy będzie aktualizacja wizytówki?
ZielonaAnia75 12:07, 13 kwi 2015

Ana, proszę napisz mi co to trawki na zdjęciu, te po lewej stronie? Potrzebuję wysokich traw jak najbardziej jasnych, bo będą rosły raczej w miejscu zacienionych i na ciemnej macie wiklinowej, chcę żeby mi rozjaśniły kąt. A te Twoje wydają się dość jasne.
margi 17:27, 13 kwi 2015

Dzięki Ana,że zajrzałaś do mnie w sprawie umbry,ale nadal nie wiem czy przesadzić na jesień czy być skazana na cięcie
Jana 17:40, 13 kwi 2015

Czy ktoś może wie jak nazywają się hosty przebarwiające się na żółto pod brzozami? Są cudne. Czy to nie czasem hosta August Moon lub ewentualnie Lakeside Cha Cha?
Madzenka 20:52, 13 kwi 2015

Oj Aneto vel Anno widzę żeś zarobiona
ana_art 06:44, 14 kwi 2015

Edit napisał(a)

Zawijasowa jest piękna!!!!
A kiedy będzie aktualizacja wizytówki?
pewnie zimo uzupełnienie wizytówki o nowe zdjęcia wcale nie jest taką szybką sprawą
ana_art 06:45, 14 kwi 2015

Jana napisał(a)
no i właśnie doczytałam na Twoim wątku (bo czytam etapami, nie jest dla mnie do ogarnięcia za jednym razem ale szcun dla Tych którzy to zrobili), że po przycięciu hortensji z patyczków można mieć nowe, a ja swoje patyczki co prawda z jednej limki ale zawsze, wyrzuciłam na kompostownik... pobiegłam i nie zdążyłam...nie będę klnąć.... nie będę klnąć.. Gdybym przeczytała od deski do deski to bym wiedziała,człowiek się uczy całe życie

nie przejmuj się i pociesz, że za rok patyków będzie więcej
ana_art 06:47, 14 kwi 2015

AlKa napisał(a)

Jakie rh tu posadziłaś,bo z tego co kojarze to raczej słoneczna rabata. Ja chce na słoneczną posadzić rh i zastanawiam sie jaka odmianę wybrać?

Z tego co Bożenka mówi rh wcale nie lubią jakiegoś mocnego cienia, potem sprawdzę nazwy z tego co pamiętam jeden to król Kazimierz drugi to Król Włądysław
ana_art 06:47, 14 kwi 2015

AlKa napisał(a)

Jakie rh tu posadziłaś,bo z tego co kojarze to raczej słoneczna rabata. Ja chce na słoneczną posadzić rh i zastanawiam sie jaka odmianę wybrać?

Z tego co Bożenka mówi rh wcale nie lubią jakiegoś mocnego cienia, potem sprawdzę nazwy z tego co pamiętam jeden to król Kazimierz drugi to Król Włądysław