Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 13:27, 05 maj 2015

Gardenarium napisał(a)
Donica biała jest jak wymarzona, wielkość ok, kształt pasuje, o ile moje zdanie weźmiesz pod uwagę
oczywiście, nie wiem dlaczego miałabym nie wziąć
Wiem, że to aluzja do mojego wpisu u 'zielonej ogrodniczki' Tak już jest Danusiu że jeżeli pokazujemy kawałek siebie to musimy sie liczyć z tym, że inni będą nas kopiować. Co może być tylko i wyłącznie komplementem dla 'Twórcy'. Nie przeszkadza mi że ktoś posadzi sobie taki sam zestaw roślin, takie same kosmosy, róże, czy tulipany. Powinnaś czuć się polską trendseterką wielu rozwiązań, które projektanci światowi wykorzystują od stuleci i czerpać z tego satysfakcję. Wydaje mi się, ze każdy ma ogród taki jak jemu się podoba nie ważne że gdzieś w Polsce jest setka PODOBNYCH (bo nie takich samych), to jest jego 'mikro świat' który kocha... 4 lata temu posadziłam różowo-burgundowe tulipany czy mam być zła, że teraz połowa ogrodowiska tak ma lub będzie miała? NIE!!!

Zgadzam się z tym że wymarzona bo wychodzona i wybłagana taka sote może nie wygląda atrakcyjnie ale liczę na to ze osiągne zamierzony efekt... zobaczymy
ana_art 13:29, 05 maj 2015

ane3ka napisał(a)

O taki...

To miał być Shirley. Niestety nie jest. Nie wiem co to?

Potem mogę usunąć zdjęcie.
też kiedyś je miałam kupowane jako shirley, ale znikły u mnie...
Sebek 14:11, 05 maj 2015

Przypinam sobie Twoje tulipany
ane3ka 14:22, 05 maj 2015

ana_art napisał(a)
też kiedyś je miałam kupowane jako shirley, ale znikły u mnie...

Nie byłoby sprawy gdyby nie to, że ta obwódka jest wpadająca w czerwień, a ja zakładałam że będzie róż, fiolet i biel w ogrodzie, żadnych żółci, pomarańczu i czerwieni. Teraz usilnie sobie wmawiam, że obwódka jest malinowa
noemi 14:22, 05 maj 2015

ana_art napisał(a)
Kształt kolor wszystko mnie w tych drzewach zachwyca

Ana jakie masz brzozy na tej rabacie ? szukam z gałęziami od 1.30 - 1.50 i z białymi pniami ...

Donica na oczko wodne super !!!

Mi się marzy takie coś

https://www.pinterest.com/pin/331999803752118553/

AgaAga 14:27, 05 maj 2015

Królowa tulipanów jest tylko jedna - Ana

ana_art napisał(a)

jak dla mnie najpiękniejsze, można wiedzieć gdzie kupione? bo na moje 3 rodzaje zakupionych roślinek w benex, 2 zamówienia się nie zgadzają bo narcyzy mają inny kolor niż zamawiane i tulipany dokupiłam bo chciałam dosadzić aby było ich więcej a przyszły o całkiem innym kształcie
IzaK 14:34, 05 maj 2015

ja nie mogę....
normalnie o...zm

ana_art 15:13, 05 maj 2015

ane3ka napisał(a)

Nie byłoby sprawy gdyby nie to, że ta obwódka jest wpadająca w czerwień, a ja zakładałam że będzie róż, fiolet i biel w ogrodzie, żadnych żółci, pomarańczu i czerwieni. Teraz usilnie sobie wmawiam, że obwódka jest malinowa
doskonale rozumiem, wkurzające jest jak sobie coś zaplanujesz, napracujesz się, a efekt jest daleki od zamierzonego, bo ktoś cebule pomylił... pocieszające może być to że ta moja 'shirlej' nie powtórzyła kwitnienia w latach kolejnych
ana_art 15:13, 05 maj 2015

Sebek napisał(a)
Przypinam sobie Twoje tulipany
ana_art 15:16, 05 maj 2015

noemi napisał(a)

Ana jakie masz brzozy na tej rabacie ? szukam z gałęziami od 1.30 - 1.50 i z białymi pniami ...

Donica na oczko wodne super !!!

Mi się marzy takie coś

https://www.pinterest.com/pin/331999803752118553/

a żebym ja to wiedziała one były kupione w czasach przed ogrodowiskowych jako maleńkie patyczki, grubości takiej cienkiej tyczki bambusowej bez nazwy. każda jest inna, jedna ma zwykłe listki, druga takie powycinane a trzecia najmniejsza złotawe listeczki. Bordowa to jabłonka ozdobna