Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Mala_Mi 12:43, 28 maj 2015

ana_art napisał(a)
to nie rolnice to larwy komarnicy, na nie tylko dusban przy glebie +14, a tyle to u mnie w powietrzu. Jest jeszcze duuużo dziur ale o niebo lepiej po intensywnym nawożeniu.
Swoją drogą dużo komarnic fruwa, może się wykluły? ubijam gdy tylko dostrzegę

No to widzę, że nie tylko ja tłukę te paskudztwo.

Przedpłocie bomba
Pszczelarnia 13:22, 28 maj 2015

Perfekcyjnie jak zawsze na przedpłociu i na zapłociu, w każdym zakamarku. A rabata pod brzozami jest cudowna.
nicol21 13:35, 28 maj 2015

Pełne orliki są cudne, szkoda że takie małe i tak szybko mijają. Widok zza pola czosnkowego - meeega fajny!!

A w ogóle to widziałam Cię Anetko na zdjęciu u kogoś - sympatiko!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ana_art 13:38, 28 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)
Pięknie jak zawsze Aneta. Szkoda, że zabrałaś Georgia Peach spod hortensji pod domem tą rabatą się wzorowałam u siebie. Jak pięknie cisy zakryły już gazony. No i te czosnki takie okazałe. Miodzio .No i zakątek brzozowy bardzo go lubię . Jakbym miała gdzie to zrobiłabym u siebie. Zamiast mam zagajnik brzozowy za płotem
ale ja nie zabierałam georgi peach z pod Limelight nie wiem dlaczego tak myślisz...
ana_art 13:39, 28 maj 2015

justajusta napisał(a)
Ale, że u Ciebie kwitną już cosmosy, to jest zdziwiona. U mnie największe siewki mają jakieś 10cm.
cosmosy, duże sadzonki kupowałam w sobotę po drodze do Bożenki. Moje albo się nie wysiały albo wypieliłam.
ana_art 13:41, 28 maj 2015

Malgosik napisał(a)

to moja jest identyczna, a kupiłam ją jako Carex elata Aurea
te kwiatostany są takie charakterystyczne, na końcu brązowe a niżej jeszcze
inne, jaśniejsze
zastanawiało mnie to, bo Danusia pokazywała kiedyś kwiatostany prawie czarne i pojedyńcze
na moich było napisane właśnie bowles golden... i bądź człowieku mądry
ana_art 13:42, 28 maj 2015

atena35 napisał(a)

Trawy, trawy, trawki ....
Zastanawiałam się czy nie poupychać traw w tulipany (rozplenic) w u Ciebie widzę już tak jest i to jest dobry pomysł, zanim wyjdą trawy będą tulipany, potem się pomiesza, a na końcu zostanie sama trawa
Super.
u mnie wszędzie gdzie są trawy są i tulipany
ana_art 13:43, 28 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)
Anetko obiecałaś mi kiedyś u mnie na wątku zdjęcie swoich bukszpanów jaj , które tak ciachnęłaś, że mąż chciał cię kopnąć w 4 litery Teraz podobno są pięknymi stożkami. Pokaż jak one wyglądały przed metamorfozą
zdjęcia mam na starym komputerze, musiałabym poszukać
ana_art 13:45, 28 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

No to widzę, że nie tylko ja tłukę te paskudztwo.

Przedpłocie bomba
wczoraj szukałam zdjęć caradonny i stwierdziłam że rośliny rozrosły się na przedpłociu strasznie... przez ten rok
ana_art 13:46, 28 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Perfekcyjnie jak zawsze na przedpłociu i na zapłociu, w każdym zakamarku. A rabata pod brzozami jest cudowna.
To chyba moja ulubiona rabata