Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ren133 09:54, 20 lip 2015

ana_art napisał(a)

to georgia peach, ale bardziej płomienna do barona będzie smothie bery.

Dzięki za radę
A rozchodniki naprawdę olbrzymy, co Ty im robisz?
makkasia 11:27, 20 lip 2015

Ana ja juz pewnie pisałam u Ciebie to ale nie mogę, no normalne nie mogę nie napisać po raz enty Uwielbiam Twój ogród między innymi dlaego, że Twoje rosliny są takie dorodne, zdrowe aż nierealne, że można takie mieć!!!
Ana ściskam i poproszę o więcej
paniprzyroda 11:51, 20 lip 2015

Podziwiam bujność roślin, jak zawsze
Krys 13:26, 20 lip 2015

ana_art napisał(a)
oczywiście rozplenice, w ubiegłym roku posadziłam je u góry murku, w tym roku na dole, liczę w przyszłym roku na 'schodki' bo murku już nie widać, cis go ładnie zarósł.
Dumam jeszcze, czy te rozplenice czymś niskim podsadzić czy wysypać korą bo gołej ziemi to ja nie lubię

Ana a jakie rozplenice tam maszczy duze rosna ?
mateuszmichn 13:34, 20 lip 2015

ana_art napisał(a)
w nawiązaniu do Twojego pierwszego posta u mnie dodam to co napisałam u Iwonki w sprawie ogrodu/roślin jak to ktos określił 'dla ubogich'- nie cierpie tego określenia i się z nim nie zgadzam.... oczywiście to moje zdanie

skopiowałam :

"Ktoś patrząc na moje stożki odrazu przeliczy je na grube trzy zera, tymczasem rabata sobie czekała na nie a ja szukałam, szukałam i znalazłam za trzy zapłaciłam 1/4 ceny względem wyceny za jednego... wielką obwódkę bukszpanową też upolowałam okazyjnie, za jednego wielkiego buksa wrocławskiego płaciłam tyle co za malutkie sadzonki buksików u nas. To samo z cisowym bonsajem którego kupiłam przez przypadek za ułamek ceny w porównaniu do centrum ogrodniczego, za ogromne kule cisowe płaciłam tyle co za malutkie buksowe. Cisy na żywopłot też kupowałam malutkie i kopane czyli dużo tańsze niż doniczkowane w CO... Mogłabym wymieniać i wymieniać"

No właśnie ceny w Co są najgorsze. Muszę rozejrzeć się po okolicy i poszukać szkółek z drzewami i krzewami i tymi bylinowymi, bo nawet nie znam takich w swojej okolicy. Muszę pogrzebać w necie i pojechać się rozejrzeć. No widziałem że przez internet dużo zamawiałaś, może pójdę twoim śladem
Margarete 14:09, 20 lip 2015

Ana - ogród piekny jak zawsze , uwielbiam tu zaglądać

Ja tez zauwazyłam te trawki i jezówki nowe...
Pokaz jak ta krwawnica z rozplenicami z bliska wygląda. A gdzie dałas krwawnik ten czerwony ?

Pytania : co masz niskiego zielonego posadzone pod carrex elata aurea przy tarasie ? Czt te elata aurea maja u ciebie duzo słonca ? jak im jest w tym miejscu ?
Madzenka 19:06, 20 lip 2015

mateuszmichn napisał(a)

No właśnie ceny w Co są najgorsze. Muszę rozejrzeć się po okolicy i poszukać szkółek z drzewami i krzewami i tymi bylinowymi, bo nawet nie znam takich w swojej okolicy. Muszę pogrzebać w necie i pojechać się rozejrzeć. No widziałem że przez internet dużo zamawiałaś, może pójdę twoim śladem

I wymienic sie informacjami na forum. Dzieki forum odkrylismy plantacje bukszpanowa pod Wroclaiwm, wiekszość moich kulek kosztowala mnie 8 zł za sztuke za poczochrańca
Macham Ana
rzulieta 19:11, 20 lip 2015

Madzenka napisał(a)

I wymienic sie informacjami na forum. Dzieki forum odkrylismy plantacje bukszpanowa pod Wroclaiwm, wiekszość moich kulek kosztowala mnie 8 zł za sztuke za poczochrańca
Macham Ana

Madzenkko a czy ja mogę na priv adres tego bukszpanowego szczęścia znaczy producenta? Jestem w potrzebie obecnej i przyszłej
olaw 19:42, 20 lip 2015

Tęcze piękne, takie podwójne rzadko spotykane

Twój gąszcz niezmiennie mnie zachwyca

Vanilki u mnie z patyków nie dały radę, nie mam ani jednej, może uda mi się złapać w kolejce na patyczki przy kolejnej ścince u Ciebie
mateuszmichn 19:50, 20 lip 2015

Madzenka napisał(a)

Macham Ana

8 zł. No to szacun, przynajmniej normalna cena, dla normalnych Ludzi.
Tylko czy przetrwają przesyłkę do szczecina?