Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Madzenka 20:42, 15 maj 2016

Liczę źe się załadują zdjęcia. Bo ja zmawialam Angelique w Benex, rzekomo drozsze cebule coby nie było niespodzianek jak w porzednim roku i nie miałam w tym sezonie Angelique...
A Peach Bloosom zamiast brzoskwiniowy był krwistą malina. Tylko u nich miałam pomyłki, w tym roku nawet Biedronka i lidl sprzedali to co było na etykietach. A Benex kolejny rok robi nas w bambuko, jak ich kiedys wypromowalyśmy tak teraz proponuje wyraźnie pisać ze maja pomyłki. W ubiegłym roku pomaranczowe pełne w bladym rozu innych przyprawiały mnie o mdłości. Tez niesty to była partia od nich

I kolejna pomyłkę miałam kupując na kiermaszu zmiast Ice Ownder były ciemne fiolety, ale ani paragonu ani nazwy sprzedawcy nie mam...
ren133 21:03, 15 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Liczę źe się załadują zdjęcia. Bo ja zmawialam Angelique w Benex, rzekomo drozsze cebule coby nie było niespodzianek jak w porzednim roku i nie miałam w tym sezonie Angelique...
A Peach Bloosom zamiast brzoskwiniowy był krwistą malina. Tylko u nich miałam pomyłki, w tym roku nawet Biedronka i lidl sprzedali to co było na etykietach. A Benex kolejny rok robi nas w bambuko, jak ich kiedys wypromowalyśmy tak teraz proponuje wyraźnie pisać ze maja pomyłki. W ubiegłym roku pomaranczowe pełne w bladym rozu innych przyprawiały mnie o mdłości. Tez niesty to była partia od nich

I kolejna pomyłkę miałam kupując na kiermaszu zmiast Ice Ownder były ciemne fiolety, ale ani paragonu ani nazwy sprzedawcy nie mam...

Ja już zgłosiłam reklamację ale zero odzewu

Sebek 21:05, 15 maj 2016

Cóż - trzeba będzie nowego dostawcę wymyślić
Kasik 21:13, 15 maj 2016

Moje zakupy (dwa lata z rzędu) były jedną wielką pomyłką. A już dalie doprowadziły mnie do szału.

Nigdy u nich nic nie zamówię.
ana_art 22:51, 15 maj 2016

ane3ka napisał(a)

Próbuję skumać o co chodzi, ale ciężko mi idzie.
Rozumiem, że najlepsza opcja to nie wykopywać i dokupywać/dosadzać nowe? Czy u Ciebie te 3-4 letnie to niewykopywane+dosadzane?
Przepraszam za moje tępe i męczące pytania. Obiecuję, że to już nie będzie miało miejsca.
najpewniej to jak wykopiesz a potem dosadzisz nowe, tylko czy zdzierżysz to finansowo? można też nie wykopywać i poddać się losowi na zasadzie co będzie to będzie... mam takie tulipany które sadziłam 3 lata temu i nie dosadzałam i np jednego roku bylo 20szt, kolejnego 9, a teraz 15. Inne nie kwitną od dwóch lat i wtedy wyrywam i dosadzam nowe, a np przy stożkach drugi rok wywalam i sadzę nowe bo kwitną na drugi rok nie przewidywalnie... Na przedpłociu miałam w tamtym roku ok 500 sztuk, w tym 25 nic z nimi nie będę robiła, zobaczymy co się zadzieje w przyszłym roku Nie potrafię powiedzieć precyzyjnie.
ana_art 22:55, 15 maj 2016

powtarzamposta bo tamten w edycji nie łapie zdjęcia
ren133 napisał(a)
Wiesz co jeszcze cały czas myslę o tych Twoich tulipanach przy stozkach ... bo próbuję dojść jakie mi Bx sprzedał ... a Twoje wydają mi sie podobne do moich
Mogłabyś cyknąć fotkę z bliska dla porównania plisssss
REniu ja sadziłam Angelique, a to nie są angelique na bank więc są pomylone, Nie mam pojęcia zatem co mi przysłali mam też inne pomylone tulipany wysłane przez benex w tym roku..., Dwa lata temu tez mi pomylili angeique.

tutaj są Angelique z 2015

a tutaj NIBY te same w 2016(cześć jest angelique ale większość zupełnie inna, ciemniejsze bardziej malinowe niż blaodo-różowe)
ren133 23:10, 15 maj 2016

Mogę? Zobacz moje:

ana_art 23:17, 15 maj 2016

Madzenka napisał(a)

u mnie jeszcze pomarańczowe były pomylne miały być Lambady są jakieś dwukolorowe żółto-pomarańczowe, miały być liliokształtne burgundy są inne , miały być angelique też są inne... a jeszcze iryski dosadzałam miały być te ciemno- nebieskie a były pomieszane 3 kolory...
ana_art 23:18, 15 maj 2016

ren133 napisał(a)
Mogę? Zobacz moje:

identycznie jak u mnie te drugie podchodzą pod Angelique te pierwsze sa mocno różowe, u mnie są tak wymieszane
MirellaB 23:35, 15 maj 2016

A ja kupiłam Angelique w Obi i chyba nimi są. Piękne - bardzo jestem z nich zadowolona