Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

MirellaB 18:12, 18 lip 2017

Właśnie z tego powodu nie mam płytek tylko wszystko z kostki brukowej.
18:16, 18 lip 2017
ana_art napisał(a)
Mniejwiecej tak to teraz wyglada z każdej strony, wystarczyłoby puknąć i wszystkie płytki by odpadły a pod nimi kruszący sie beton... wiec robota będzie brudna.... zastanawiam sie jak zabezpieczyć rośliny przed wapnem z kucia...

to samo u sasiada ...on ma wejsciowe schody takie ...tyle ze jeszce nie odpadło nic bo ciagle dokleja ....ale tae mysli wymieniac bo bardzo slisko na tym w zimie jest i rozklada maty dywanowe na to zeby zebów nie stracić

najgorsze jest kucie tego betonu ...moga duzo zmasakrowac...roslin nie osłonisz ...juz musisz to znieść jakoś powodzenia
18:20, 18 lip 2017
MirellaB napisał(a)
Właśnie z tego powodu nie mam płytek tylko wszystko z kostki brukowej.

tez mi sie udało tego rozwiazania uniknac i tarasy z płytek chodnikowych mam ...nie jest to idealne rozwiazanie bo jednak łapia brud ...zwłaszcza jak chłopcy rozlali smar/olej i mam plamy ...ale co zrobic ...zycie może wypłowieja od słońca za kilka lat
ana_art 18:25, 18 lip 2017

eee_taam napisał(a)

to samo u sasiada ...on ma wejsciowe schody takie ...tyle ze jeszce nie odpadło nic bo ciagle dokleja ....ale tae mysli wymieniac bo bardzo slisko na tym w zimie jest i rozklada maty dywanowe na to zeby zebów nie stracić

najgorsze jest kucie tego betonu ...moga duzo zmasakrowac...roslin nie osłonisz ...juz musisz to znieść jakoś powodzenia
schody wejściowe wyglądają tak samo...
18:39, 18 lip 2017
ana_art napisał(a)
schody wejściowe wyglądają tak samo...

był czas tej technologii nieudacznej ...tylko sprzedawcy i producenci płytek na tym zyskali ...echh

PS. ja mam inne porazki dla odmiany ...tzw złe wybory ...choc w tamtym czasie wybicie nam tej maszyny z glowy było nie mozliwe ...płytki juz czekaja remont lazienki lada dzień ...bo sie zalapałam na bum sauna parowa z prysznicem ...i to nawet funkcjonalne jest ...tylko jakosc do d...szyby nie dodomycia ...elementy metalowe pordzewiały lekko ...uszczelki brudne ...wymieniamy! ...łacze sie z toba w kuciu płytek u mnie lada dzień ...moze nawet od poniedziałku ...czekam cierpliwie ..bo przyjdzie ten sam fachowiec co mi poprzednie płytki układał ...i teraz bedzie kuł ...skoro sobie połozył to niech sciaga
malkul 18:55, 18 lip 2017

ana_art napisał(a)
mam czwarty lub trzeci rok, kupowałam dwie odmiany, jedne takie malinowe i właśnie z nich są te różowe w różnych odcieniach drugiego w kolorze teracotta czyli taki pomarańczowy i ten czasami ma jakieś pąki w pomarańczu a tak jest przebarwiony na biało lub blady róż, ale że rośnie z różowymi liliami to mi nie przeszkadza czyli podsumowywując zmieniają kolor i się sieją
a stoją czy pokładają się? jak długo trwa kwitnienie?
dorciabe 19:13, 18 lip 2017

ana_art napisał(a)
niestety nie pamietam musiałabym pogrzebać w emailach, mam msm ją drugi rok, jedt bardzo ładna, kwitnie obficie, nawet deszcz jakość mocno jej nie potargał

Jeśli uda się, to będę wdzięczna
Bardzo mi się różyczka podoba.
Johanka77 20:44, 18 lip 2017

Piękne Twoje lato!
Kasiolaaa 21:09, 18 lip 2017

Aniu co to za odmiana jezowek
ana_art 09:18, 19 lip 2017

dorciabe napisał(a)

Jeśli uda się, to będę wdzięczna
Bardzo mi się różyczka podoba.
znalazłam to "Granny (Pouloma)"