Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Johanka77 15:25, 08 sie 2017

ana_art napisał(a)
Narazie nie tknęłam żadnego chwasta w szerszym kadrze juz ich prawie nie widac

Ja bym chciała mieć taki ogród po powrocie z wakacji! Pięknie!

Widzę że liatry też masz dwukolorowe. Ja kupowałam fioletowe, ale mam i białe
ana_art 15:34, 08 sie 2017

mikina34 napisał(a)

Ana, czy to Sweet Summer Love? U mnie po roku dopiero zakwitł, miał pachnieć, ale ja chyba węchu nie mam, bo nic nie czuję ... czy u Ciebie pachnie?
tak, mam go teraz drugi rok, w tamtym roku nie kwitł wcale. Teraz zakwitł i pachnie
mikina34 15:44, 08 sie 2017

ana_art napisał(a)
tak, mam go teraz drugi rok, w tamtym roku nie kwitł wcale. Teraz zakwitł i pachnie

ale jakoś tak mocno wyczuwalnie czy trza z nosem w kwieciu? ja to sobie wyobrażałam, że jak buchnie to będę jak koło floksów chodzić w te i we wte a tu jak na razie kiszka
inka74 19:37, 08 sie 2017

Rodzina czy po prostu chwila odpoczynku dla siebie jest dużo ważniejsza i cenniejsza niż wyrywanie chwastów czy przycinanie brzegów pod linijkę czy bycie cały czas na forum. Gubimy te cenne chwile w pogoni za "idealnością". Po co?
Najbardziej lubię poranki w ogrodzie. Wstaję wcześniej, siadam z kawą na tarasie i... po prostu nic nie robię. Delektuję się chwilą.
Pokrzywy jak znalazł będą na gnojówkę a sam ogród jest bardziej realny dzięki chwastom bo widać,że ma duszę a nie jest to przedmiot ekspozycji katalogowej.
leon60 20:12, 08 sie 2017

Co tam chwasty, ogród piękny i kipiący kolorem
Basinkowo 23:38, 08 sie 2017

ana_art napisał(a)

Ogród przepiękny!! Podglądam już dłuższy czas i zawsze czekam z zapartym tchem na kolejne zdjęcia. Wszystkie rośliny masz tak fajnie skomponowane.
Mam pytanie co to za piękna jeżówka? cudnie u Ciebie wygląda, chociaż myślałam, że bardziej podobają mi się te niższe.
mikina34 07:51, 09 sie 2017

ana_art napisał(a)

Ha! wczoraj wsadziłam nos w kwiatek i rzeczywiście pachnie!!! jakoś tak słodko choć delikatnie, ale jednak Jupi!!!
ana_art 08:23, 09 sie 2017

mikina34 napisał(a)

ale jakoś tak mocno wyczuwalnie czy trza z nosem w kwieciu? ja to sobie wyobrażałam, że jak buchnie to będę jak koło floksów chodzić w te i we wte a tu jak na razie kiszka
u mnie pachnie dość intensywnie
Kokesz 11:50, 09 sie 2017

inka74 napisał(a)
Rodzina czy po prostu chwila odpoczynku dla siebie jest dużo ważniejsza i cenniejsza niż wyrywanie chwastów czy przycinanie brzegów pod linijkę czy bycie cały czas na forum. Gubimy te cenne chwile w pogoni za "idealnością". Po co?

Ja myślę, że bywanie na forum jest w dużej mierze uzależnione od tego, na jakim etapie jest nasz ogród.
Na początku większość osób szuka pomocy, później pokazuje swoje sukcesy, nie można czasem nadążyć z czytaniem postów a jak ogród jest dojrzały to jakoś wątki samoistnie się wyciszają.
Taka chyba kolej rzeczy.
Pozdrawiam

Ps.
Szkoda tylko , że niektórych ogrodów nie ma już na Ogrodowisku (Marty - Zielonej poprzedni wątek) bo bardzo lubiłam do niego wracać...

Mam nadzieję Anetko, że nie przyjdzie Ci to do głowy
Aneczka 02:04, 13 sie 2017

Witaj Anetko, przychodzę do ciebie po poradę, jeśli można. Chodzi o to, że planuję kupić takie palenisko z grillem wiszącym na trójnogu takim jak ty posiadasz, a że kosztuje niemało, to bardzo proszę ciebie o opinię. Czy jesteś zadowolona z takiego grilla? Czy na trasie drewnianym będzie on bezpieczny przy palenisku 70cm, a ruszcie 60cm. Czy jeśli rozpalę w nim ognisko żeby posiedzieć przy nim wieczorem ze znajomymi, to nadal będzie bezpieczne na drewnianym tarasie? Marzę o takim rozwiązaniu na taras, ale martwię się czy palenisko jest wystarczająco głębokie żeby było bezpieczne i czy tłuszcz z mięsa nie ochlapie mi desek tarasowych. Bardzo cię proszę o opinię. Pozdrawiam.