Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 09:25, 19 lip 2017

malkul napisał(a)
a stoją czy pokładają się? jak długo trwa kwitnienie?
stoją, nie zauważyłam by się pokładały, a z kwitnieniem hmmm sprawdziłam na zdjęciach z tamtego roku zaczey kwitnąć na przełomie czerwca i lipca, pod koniec sierpnia jeszcze je widać.
ana_art 09:26, 19 lip 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Aniu co to za odmiana jezowek
niestety nie mam pojęcia.... kupowałam je jako odmianowe rosnące do 50cm, a w tej chwili sięgają mi pasa
dorciabe 09:33, 19 lip 2017

ana_art napisał(a)
znalazłam to "Granny (Pouloma)"

Super, juz biore sie za wyszukiwanie
Dziękuję
A ona w zimie też w tej donicy?
ren133 09:45, 19 lip 2017

Fajnie będzie jeszcze piękniej
ana_art 09:50, 19 lip 2017

dorciabe napisał(a)

Super, juz biore sie za wyszukiwanie
Dziękuję
A ona w zimie też w tej donicy?
tak zimowała w tym roku, oczywiście donice są owiniete na grubą folia bąbelkową (ta część plastikowa) całośc agrowłukniną
Luki 10:36, 23 lip 2017

No gęściutko się zrobiło na rabatach lubie tak gdy rośliny wypełniają całą przestrzeń.
ana_art 08:22, 08 sie 2017

Wróciłam z wakacji i poczytałam to co napisała Ania i inni w jej wątku i zgadzam się z tym... dlatego mnie tutaj mało Wszystko to kwestia priorytetów. Nie zdążyłam przyciąć wszystkich bukszpanów, więc jest połowa ogarniętych, druga połowa rozwichrzona, nie zdążyłam zrobić oprysku i mam przędziorka na bukszpanach, pomimo olejowania wiosną mam czerwce na cisach. Przesadziłam wiosną hortensję przy thujach i pogodziłam się z myślą że kwiaty w tym roku odchorują i tak też się stało. Mój ogród jest niewielki bo cała działka to 9 arów, wszystko robię w nim sama i generalnie wygląda na ogarnięty bo wystarczy że mimochodem wyrwę jakiś chwast dopiero po nieobecności prawie trzytygodniowej (patrz priorytety ) widać ile znaczy to mimochodem, systematycznie. Wróciłam i trawnik był skoszony (syneczek najstarszy zadbał o to) reszta no cóż żyje swoim życiem jedno jest pewne mam chwasty, nawet w donicach pokrzywy, na różance na gęsto dziadostwa którzy tworzy zbity dywan plus jakiś "powojnik" na kratce dla róż piennych, mszyce na różach i pewnie jeszcze wiele innych ciekawych okazów których nie dostrzegłam w szybkim obchodzie ale cóż tam... świat jest piękny, ja wypoczęta, dzieci szczęśliwe, poznani nowi ludzie, nowe miejsca, nowe przygody...
ana_art 08:27, 08 sie 2017

Pokrzywa ozdobna

ana_art 08:34, 08 sie 2017

Inne ozdobne wybrane...

Kasiolaaa 08:47, 08 sie 2017

Pieknie u Ciebie pomimo chwasciorow