Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Sonka 09:31, 07 paź 2017

U Ciebie nie może być inaczej,pięknie jest, jesień zachwyca.Taras bardzo mi się podoba, my też jesteśmy przed tym problemem, ale jeszcze rok trzeba zaczekać. Jaką tzn. z czego masz posadzkę na tarasie?
Margarete 14:22, 07 paź 2017

Aneta,pięknie wyszło z tym odmienionym i większym tarasem. I nowe miejsca do sadzenia masz w donicach. Już się nie mogę doczekać co tam będzie
Ogród w wczesnojesienny pięknie się prezentuje jak zawsze. Ta spokojna żółć i głęboki maminowy odcień we wszystkich kombinacjach cudnie wygląda i pasuje do siebie.
Pięknie!
Buziaki !
Bogdzia 15:42, 07 paź 2017

No i co tu napisac , cudnie , taras i schody ślicznsci tylko beżowa kostka na ziemi mnie trochę razi przy tych szarosciach ale i tak jest pieknie a ze mnie żadna estetka więc nie zwracaj uwagi na to co napisałam. buziaki.
wiklasia 17:06, 07 paź 2017

Ogród jak zawsze - zachwyca. Dojrzał przez te kilka lat, zmężniał

Co do tarasu - to własnie dzięki jego przeróbce odkryłam z niejakim zdziwieniem, że chyba mam cechy autystyka i do zmian wszelakich podchodzę jak do jeża.
Podejrzewam, że z upływem czasu i do niego (nowego tarasu) się przekonam.

Na razie jak porównuję przed i po, to poprzedni, żółty bardziej do mnie przemawiał. Lubię jak taras schodzi do ogrodu. Bardziej oszczędny w kolorystyce (bez melanżu) i o gładkiej fakturze w moim odczuciu harmonijniej komponował się z estetyką domu.
Po prostu przyzwyczaiłam się do niego przez te lata.
Szary wydaje się cięższy, masywniejszy, mocniej akcentujący podział przestrzeni. Kiedyś jak marzyłam o chacie trapera (ależ ja miałam marzenia, hi, hi to zawsze tę moją chatkę w lesie, pośród gór widziałam wykonaną z takiego właśnie kamienia. Taka faktura i kolor (melanż) bardziej więc kojarzy mi się z podgórskimi widokami niż podmiejskim klimatem.

Ale jak siebie znam, mimo tego, że do zmian podchodzę z dystansem, to jak obsadzisz donice przytarasowe to pewnie będę się zachwycać Twoimi pomysłami na nasadzenia.
Pamiętam jak szczęka mi opadła jak zaprezentowałaś nową odsłonę frontowej.
an_tre 17:39, 07 paź 2017

]
To jest to co mnie zainspirowało na przyszły rok, dzięki Ana
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
AgnieszkaW 17:43, 07 paź 2017

Ana, cóż tu dużo pisać: pięknie jest
Krys 19:30, 07 paź 2017

wow inni napisali wszystko
wiunia 00:07, 08 paź 2017

ana_art napisał(a)
tak to all gold, mam je chyba 4 lata były maciupkie kupowane w pojemnikach p9, myślę że w tej chwili mają z 30cm jak nie więcej

Oczywiście All Golda nie Ald. Dziękuję Ci bardzo za informację. Posadziłam kilka sztuk i obawiałam się, że za gęsto. Myślę jednak,że ok. 60 cm odstępu od innych roślin będzie ok.
Ostatecznie przesadzę
Muszelka 00:17, 08 paź 2017

Twój ogród - rozkosz dla oczu
ana_art 13:26, 08 paź 2017

Muszelka napisał(a)
Twój ogród - rozkosz dla oczu
miło mi