Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Pszczelarnia 22:05, 27 wrz 2012

Aniu, któraś w międzyczasie wykonujesz tak perfekcyjnie swoje (rozliczne - wyczytałam) prace. Pracusiu, dokładny, staranny. Piękny masz "ugór", daj Boże "coponiektórym" taki. Ale bez pracy nie ma kołaczy i to jest fantastyczna myśl!

Jeszcze dopytam (bo już się nie cofnęłam tak daleko) jak cisy Twoje z wiosny?
ana_art 22:08, 27 wrz 2012

perfekcyjnie oj się uśmiałam.
z cebulami narazie kuleje... tzn popatrzyłam porozkładałam i stwierdziłam że mus domówić... Nie sadziłam żeby później wiedzieć gdzie i które posadziłam. Przygotowywuje/przebudowywuje też nową rabatę, tą z brzozami. Wczoraj ja poszerzyłam i zaczełam oddarniać. Muszę poprzesadzać rośliny dosadzić trawy i dopiero będę mogła tam sadzić tulipany. Dzisiaj obsadzałam trawami i tulipanami wisnie umbry przed biurem a wieczorkiem już przy lampie stuknełam 300 krokusów koło domu...
Nie wiem czy wyrobie się z tym co zaplanowałam przed zimą... i to mnie wkurza
ana_art 22:12, 27 wrz 2012

Ewciu nie wiem czym sobie zasluzylam na takie komplementy ja mam cały czas niedosyt, cały czas coś mi nie pasuje...
a cisów nie ma... przebolałam
Pszczelarnia 22:12, 27 wrz 2012

Jak ja chciałam to usłyszeć! Mnie też wkurza niemoc, powolność moja, mała wydajność, ciemności nie w porę (kura jestem ślepa i po zmroku nic nie zrobię nawet przy lampie). W zimie porównamy wyniki!
ana_art 22:17, 27 wrz 2012

Hahaha a wiesz że ja mam sporą wadę wzroku (wspomagam się soczewkami) i jak sadziłam ostatnie krokusy dzisiaj to sie zastanawiałam czy oby nie na odwrót Ciagle żałuje ze nie mam czterech rąk... i jeszcze gdybym tak mogla się rozdwoić
Milka 22:17, 27 wrz 2012

ana_art napisał(a)
perfekcyjnie oj się uśmiałam.
z cebulami narazie kuleje... tzn popatrzyłam porozkładałam i stwierdziłam że mus domówić... Nie sadziłam żeby później wiedzieć gdzie i które posadziłam. Przygotowywuje/przebudowywuje też nową rabatę, tą z brzozami. Wczoraj ja poszerzyłam i zaczełam oddarniać. Muszę poprzesadzać rośliny dosadzić trawy i dopiero będę mogła tam sadzić tulipany. Dzisiaj obsadzałam trawami i tulipanami wisnie umbry przed biurem a wieczorkiem już przy lampie stuknełam 300 krokusów koło domu...
Nie wiem czy wyrobie się z tym co zaplanowałam przed zimą... i to mnie wkurza

Ania, ty jesteś niesamowita! przeciez kawał pracy zrobiłas, bo wbrew pozorom, wcale te 300 tak szybko sie nie sadzi; ale będzie szaleństwo wiosną; jeszcze masz czas, więc najpierw może posadź, coby mróz ziemi nie ścisnął, a na wiosnę przesadzisz co tam chcesz
ana_art 22:25, 27 wrz 2012

Irenko muszę przesadzić te zaplanowane rośliny bo ta rabata będzie największą tulipanową (chyba), do tej chwili była trochę zostawiona sama sobie i mnie denerwowała...
Siedzę teraz na kanapie i jej część widzę z okien tarasowych Mus ją zrobić! przedemną weekend, nie ide do pracy nie woże dzieci do szkoly, nie odrabiam lekcji. Pełem luz. Już się cieszę Muszę tylko nowe rękawiczki sobie kupić bo ostatnie się zużyły...
Milka 08:00, 28 wrz 2012

A wiesz, zapowiadają super pogodę, więc zrobisz i będzie super; no ile tych tulipanów tam dasz?
ja dzis czosnki sadzę, czyli w sumie wysadziłam cebulowych 978 sztuk, łapki bolą;
ciekawa jestem tej twojej tulipanowej, kakie odmiany i kolory
miłego dnia, już piątek
ana_art 09:13, 28 wrz 2012

Irenko oby było tak jak mówisz... bo u nas w nocy zaczeło lać i leje, szaro, ponuro Sprawdzałam pogodę w necie i nie przedstawia sie to ciekawie. Oby się mylili
Na rabacie z brzozami będą tulipany w kolorze fioletowym, fioletowo-białym i czosnki.
Ile szuk w sumie nie wiem, nie liczyłam...
ana_art 20:31, 28 wrz 2012

to wcześniej wspominana rabata, którą zaczełam robić... muszę zedrzeć darń poprzesadzać rośliny, żeby zrobić miejsce na przyszłą ścianę wodną