Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:01, 28 wrz 2012

dobrze powiedziane 'się szykuje' bo skończy się w przyszłym roku... myślałam że dam rade kupić teraz cisy ale...kilka ich potrzeba
Matka 22:32, 28 wrz 2012

Aniu, nieżle z tą darnią poszłofajniea jakby Tobie cosik odpadałoz tego przesadzania roślin jakieś malusie kawałki roślinek to wiesz gdzie mnie szukać?
Madzenka 08:11, 29 wrz 2012

ana_art napisał(a)
dobrze powiedziane 'się szykuje' bo skończy się w przyszłym roku... myślałam że dam rade kupić teraz cisy ale...kilka ich potrzeba

Aniu przyjemniej sadzi się wiosną w pierwszych promieniach słońca zatem nie żałuj, teraz daj sobie trochę odpoczynku po posadzeniu cebul.....
Buziam
gusiarz 12:13, 29 wrz 2012

Witaj Ana - Pięknie się ten ogród zapowiada. Dużo pracy, ale jaki efekt póxniej osiągniesz.
Co do miskantów, które przesadzałaś - rzeczywiście mocno tną. Ale ja swojego to nawet dla wygodniejszego wykopania obwiązałam, bo mi trawy do oczu wchodziły
Pozdrawiam
Milka 12:17, 29 wrz 2012

ojej! Ania, aleś odwaliła kawał roboty!

żurawki cudne, wytrzymałe i uważam, że idealnie pasują
ana_art 21:33, 29 wrz 2012

narobiłam się dzisiaj co nie miara, a specjalnie tego nie widać.... kurcze jak ja bym chciała bez kombinacji wejśc na rabatą i ją zacząć od początku... Przerabiając rabatę trzeba wykonać potrójną robotę... to tyle w temacie narzekania
Dzisiaj pojawily sie u mnie bergenie

ana_art 21:45, 29 wrz 2012

jeszcze wczoraj wyglądało tak,

dzisiaj po przesadzeniu trzech świeków z różnych części ogrodu, 2 groszków cyprowych też z różnych miejsc, 10 bergenii, 7 morningów i 2 variegatusów wyglądało tak

przyznam że mnie nie zachwyca... o ile na żywo wydawalo mi się że jest nieźle to już na zdjęciach czuje zgrzyt...
ana_art 21:52, 29 wrz 2012

poźniej wyciełam poprzysychane wiekie hosty, poniekąd też po to by zobaczyć czy bez nich będzie lepiej i czy dać tam jeszcze inne trawy....

ana_art 21:58, 29 wrz 2012

potem wysadziłam jeszcze kilka roślin przy białych kulach bo tam będzie linia trawnika... i tyle
aaaa przesadziłam też rozplenicę mam nadzieje że jej nie zaszkodziłam... okopalam jaa trak daleko, że sama nie dałam rady jej dźwignąć, a sily to ja mam trochę pomagała mi najstarszy syn. Oboje ledo co ja przetargaliśmy w nowe miejsce dwie inne tez powinnam przesadzić o pól metra ale już tego nie zrobiłam
Przeciełam też szpadlem linie kroplująco
ech i to nie koniec pracy w tym miejscu...
Sebek 22:04, 29 wrz 2012

Jeśli mogę doradzić to zdecyduj czy chcesz mieć cyprysiki groszkowe czy świerczki przy krawędzi...3 gatunki to za dużo.... Hosty tam pasują, ale najlepiej je podziel, żeby była z nich plama - z zielonymi tak samo

Doczytałem, że przecięłaś linię....będzie się lało jak z węża strażackiego