Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 20:57, 20 wrz 2013

Borbetka napisał(a)
Aniu, masz białe czosnki te połówki? Chmurki takie jak chyba pisałaś, ale nie mogę teraz odnaleźć ich u Ciebie. Jak one się nazywają? I jeszcze mam drugie pytanie, czy masz tulipana Exotic Emperor? Taki biały z zielonymi płatkami na zewnątrz. Czy wygina się do słońca albo pokłada, czy też polecasz? Kupiłam dzisiaj w B. sporo, bo mnie oczarował, ale nie znam się na cebulowych.
Czy pytasz o te?

mam, dokupiłam i będę dosadzać
Exotic Emporio to jedne z moich ulubionych, miałam kilkanaście sztuk w tamtym roku i teraz dokupiłam niechcący 180szt. Długo i pięknie kwitną są wyprostowane

Syla 21:05, 20 wrz 2013

Ty u mnie a ja u Ciebie grzebię w tulipanach .... i kręcę nosem

No i mnie również wpadły w oko te białe exotic emporio ..... zamawiałaś w necie ??? nie tylko te białe ale na razie na taki kolor mam miejsce
ana_art 21:09, 20 wrz 2013

Syla napisał(a)
Ty u mnie a ja u Ciebie grzebię w tulipanach .... i kręcę nosem

No i mnie również wpadły w oko te białe exotic emporio ..... zamawiałaś w necie ??? nie tylko te białe ale na razie na taki kolor mam miejsce
Sylwia one są piekne szczerze polecam w tamtym roku kupiłam w lidlu kilka torebek, w tym roku kilkadziesiąt w biedronce. Nie wiem dlaczego ale nie widziałam ich w sklepach cebulowo-netowych
Madzenka 21:12, 20 wrz 2013

Ten tulipan exotic to był szlagier w Keukenhoff, piękny, pełny i sie nie poklada
ana_art 21:13, 20 wrz 2013

atena35 napisał(a)
Dziękuję Aniu za porady i inspiracje
Ja w ubiegłym roku sadziłam cebule (tulipany i krokusy) dopiero pod koniec listopada. Ziemia była niezmarznięta więc nie było problemu. Wszystkie pięknie wyszły
Acha, daj proszę linka do tej norweskiej
Zauważyłam że Ci nie odpowiedziałam Tosiu ja w tamtym roku sadziłam w październiku przed przymrozkami i po przymrozkach
link do pogody
http://www.yr.no/place/Poland/
Gabrysia_ 21:14, 20 wrz 2013

U mnie nie widziałam tego exotica,skoczę jeszcze do innej B. może będzie
ana_art 21:14, 20 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ten tulipan exotic to był szlagier w Keukenhoff, piękny, pełny i sie nie poklada
dokładnie jak na moich fotkach kwiat duży i sztywna łodyga, marzenie
ana_art 21:16, 20 wrz 2013

Gabrysia_ napisał(a)
U mnie nie widziałam tego exotica,skoczę jeszcze do innej B. może będzie
u mnie były w dwóch, w trzeciej w jakiej byłam nie widziałam. Zostały jeszcze 4 do obskoczenia, ale obiecałam sobie żadnej cebulki więcej a tu mi Ania asc irysy żyłkowe przypomniała....
Syla 21:18, 20 wrz 2013

ana_art napisał(a)
Sylwia one są piekne szczerze polecam w tamtym roku kupiłam w lidlu kilka torebek, w tym roku kilkadziesiąt w biedronce. Nie wiem dlaczego ale nie widziałam ich w sklepach cebulowo-netowych

dzięki .... może uda mi się kupić .....
ana_art 21:32, 20 wrz 2013

u mnie od kilku dobrych dni leje dzięki czemu moje jeżówki zrobiły się takie... bidulki...

od tygodnia siedze jak upolowana w domu z chorym Jaśkiem w ziązku z czym w ogrodzie nie byłam od tygodnia, zielsko piękne, trawa gigantyczna...dzisiaj udało mi się w przerwie pomiedzy jednym a drugim deszczem gdy Jaś spał powycinać jeżówki.

Zachczyłam też o kwiaty w żurawkach bo część była już uschła....
przed

po

tutaj przed nie mam jest po czyszczeniu