Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Zielona 17:28, 06 lis 2013

A kuku Jak tam naparstnice? Sprzedałaś na ryneczku? Czy może rabatkę nową z nich zrobiłaś?
AlKa 20:04, 06 lis 2013

Po obejrzeniu ostatnich fotek stwierdzam że nadal jestem w szoku. Jest perfekcyjnie, wszystko czysciutkie równiutkie, mucha nie siada
Milka 05:55, 07 lis 2013

Wciąz nie mogę sie napatrzeć, idealnie przygotowany do zimy
Madzenka 06:29, 07 lis 2013

Ogród jest śliczny.. Ja sama nie wiem kiedy u Ciebie jest ładneij latem czy teraz. Zaletą Twojego ogrodu jest to, że o każdej porze roku zachwyca. Jednak zimozielone i trawy decydują o urodzie ogrodu zimą. Jpah i ta zielona trawa! jest pięknie!!!

Aniu a gdy pnie róż zgrubieją to jak je przygiąć do ziemi? Miałam kiedyś szczegpioną bonica, była zachwycająca, po kilku latch podkładka pnia miała średnicę 4 cm i wygięcie nie było możliwe.... W bardzo mroźną zimę wymarzła mimo okrycia .... Od tej pory wzięłam rozwód z różami szczepionymi..... Ale może znów wiosną weżmiemy ślub?
ana_art 09:10, 07 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ogród jest śliczny.. Ja sama nie wiem kiedy u Ciebie jest ładneij latem czy teraz. Zaletą Twojego ogrodu jest to, że o każdej porze roku zachwyca. Jednak zimozielone i trawy decydują o urodzie ogrodu zimą. Jpah i ta zielona trawa! jest pięknie!!!

Aniu a gdy pnie róż zgrubieją to jak je przygiąć do ziemi? Miałam kiedyś szczegpioną bonica, była zachwycająca, po kilku latch podkładka pnia miała średnicę 4 cm i wygięcie nie było możliwe.... W bardzo mroźną zimę wymarzła mimo okrycia .... Od tej pory wzięłam rozwód z różami szczepionymi..... Ale może znów wiosną weżmiemy ślub?

Marzenko nie mam pojęcia jak będzie dalej z różami, póki co przyginałam. Powiem szczerze, że jak kiedyś Przemek (chyba) napisał mi że tak należy znimi postępować pomyślałam oszalał ale spróbowałam i się udało. Nie martwie się na zapas, co będzie to będzie
Jak dla mnie wiosna i lato jest najpiękniejsze i zdania nie zmienię
ana_art 09:11, 07 lis 2013

irena_milek napisał(a)
Wciąz nie mogę sie napatrzeć, idealnie przygotowany do zimy

Irenko jeszcze korę muszę kupić do kopczykowania traw i będę czekać wiosny
dorciabe 13:30, 07 lis 2013

Ania czy te białe kule zbierasz na zimę?
ana_art 15:17, 07 lis 2013

Dorotko nie zabieram ich, ale na wiosnę porzegnam się z nimi bo nie świecą
Syla 16:57, 07 lis 2013

ana_art napisał(a)
raz zakopałam ale takie z donic i o zgrozo o nich zapomniałam te pienne w ziemi zimowaly u mnie dwa razy. Napewno mam footy ale o ile sobie przypominam kiepsko na nich widać bo to niezbyt spektakularne jest
Postaram się opisać
Wyjmuję podporę przechylam mocno pień w bok, tak aż korona dotknie ziemi za pomocą jakiegoś druta , kijków (co mi wpadnie w rękę) przytwierdzam koronę do podłoża. Chodzi o to by się nie podniosła. wokół korzenia robię kopczyk, a koronę okrywam gałązkami, korą i ziemią. Przykrywałam też całość włókniną, którą jeszcze delikatnie przysypywałam.
Może w tym roku poproszę syna o fotograficzną relację. Samej ciężko trzymać róże, związywać i robić foty
W tym roku będzie ich trzecia zima

a po takim wyginaniu pień na wiosnę wraca do formy prostej ???moja wyobraźnia mnie zawodzi w tej kwestii
wiunia 17:14, 07 lis 2013

Anetko trawki powiązane elegancko zdradź mi proszę, czy wiosną trawy obcinasz czy wyczesujesz? a a moze to zależy jaka odmiana? Nie podobają mi się te "brody" po obcięciu jakie widziałam w ogrodniczym po obcięciu trawy, ja mam pierwszy rok trawki i nie mam doświadczenia więc już na zapas się martwię co z nimi wiosną? Pozdrawiam sewrdecznie!