Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

agatanowa 00:34, 31 paź 2013

ana_art napisał(a)
Jak myślicie jeśli donice z perukowcem postawie na styropianie owinę ją grubo bąblami i owinę workiem jutowym by ta osłona nie szpeciła to będzie dobrze????

Ana, jesli masz gdzieś jeszcze "kawałek" pustej rabaty, ziemi, to najlepszym sposobem byłoby zdołowanie. Najlepiej z donicą - ale ona biała, więc trzeba by porządnie zabezpieczyć folią, a na wiosnę wymyć. Mozesz też wsadzić na czas zimy do gruntu, a na wiosnę znów do donicy wpakować.

To tak na podstawie artykułów o zimowaniu bukszpanów Perukowiec raczej z mrozem nie będzie miał problemów, więc ewnetualnie ten styropian też chyba ok.
ewa004 09:14, 31 paź 2013

Aniu ten Perukowiec był cały czas w donicy ?(czy to ten co koło ławki stał ) zamierzasz donicę schować do garażu czy będziesz trzymała na dworze ?

Kamajla 09:58, 31 paź 2013

ana_art napisał(a)
mój Leon też włazi na brzuch, ale ja mam swoją teorię on wie że mi masaż odchudzający jest potrzebny...

o widzisz, to jest dobre podejście żadne ugniatanie tylko masaż - przyjemne z pożytecznym
ana_art 10:48, 31 paź 2013

ewa004 napisał(a)
Aniu ten Perukowiec był cały czas w donicy ?(czy to ten co koło ławki stał ) zamierzasz donicę schować do garażu czy będziesz trzymała na dworze ?

Tak Ewciu ten który mieszka obok ławki w donicy , posadziłąm go tam wiosną, korona ładnie mu się rozwineła i chciałąbym by przezimował. Garażu nie posiadam , Donica jest mega ciężka, więc nawet jak ja dygne by styropian podłożyc to będzie sukces Postanowiłam, że owinę ją grubo bąblami i zamaskuje wszystko juto
Syla 13:21, 31 paź 2013

Anet ja swoich donic pozbyłam nasadzeń i poszły do gruntu ...... nie chce mi się w tym sezonie zimowym w ogrodzie przesuwać tu i ówdzie bo wciąż trwa wykończeniówka ..... Na wiosnę ponownie przesadzę do donic .... od tak napisałam , może skorzystasz

w sprawie klona to znalazłam for you takiego jakiego mam ja
http://www.ogrodkroton.pl/index.php?action=towar&id=3339

te które mi się bardziej podobają ze względu na kształt liści to niestety rosną duże .....
ana_art 14:23, 31 paź 2013

Syla napisał(a)
Anet ja swoich donic pozbyłam nasadzeń i poszły do gruntu ...... nie chce mi się w tym sezonie zimowym w ogrodzie przesuwać tu i ówdzie bo wciąż trwa wykończeniówka ..... Na wiosnę ponownie przesadzę do donic .... od tak napisałam , może skorzystasz

w sprawie klona to znalazłam for you takiego jakiego mam ja
http://www.ogrodkroton.pl/index.php?action=towar&id=3339

te które mi się bardziej podobają ze względu na kształt liści to niestety rosną duże .....

ha ja już na cebule ledwo miejsce znalazłam niestety miejsce to u mnie towar deficytowy...
Madzenka 18:43, 31 paź 2013

Aniu proponuje zadołować perukowca. Wariant na lekką zimę trzymać w donicy a w czasie silnych mrozow wstawić do garażu.
ana_art 20:22, 31 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aniu proponuje zadołować perukowca. Wariant na lekką zimę trzymać w donicy a w czasie silnych mrozow wstawić do garażu.
Marzenko ale u mnie ani miejsca na zadołowanie, ani garażu brak
Zielona 23:01, 31 paź 2013

No to nie pozostaje nic innego, jak przywieźć go do mnie. Tra la la... Masz 3000m2 - wybieraj, gdzie chcesz go zadołować
Madzenka 19:09, 01 lis 2013

ana_art napisał(a)
Marzenko ale u mnie ani miejsca na zadołowanie, ani garażu brak

Tfu tfu... To ja się o niego bojam..... W twoim klimacie będzie ciężko....