Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadmorski...

Nadmorski...

uziemiona 18:21, 17 lip 2016

Basilikum napisał(a)
ale piekny hortkowy szpaler
rozanka sie fajnie zapowiada

Sama jestem ciekawa jak wyjdzie ta rabata. Czekam na płot u Ciebie.
Zana 19:30, 17 lip 2016

Asia, już pół godziny gapię się u wujka gogla na zdjęcia tych róż co o nie pytasz i nieee wieeeeem. Ale Pomponella z LO mi razem obok siebie nie pasują. Zapytaj Madżenki, ona ma tych róż bez liku i na pewno Ci doradzi.
Kochana, moja kompozycja różana nerwowego Karolka i Minerwy to przez całkowity przypadek wyszła, a przywrotnik to już tam trzeci rok rośnie i tak się jakoś połączyły. A Lavender Ice to naprawdę super obłędnie posadziłam przed żółtymi różami, wyszło jak na jarmarku. Ot, widzisz takie kompozycje też mi się udają.
Jeeeny jak ja będę różowe róże kupować (kiedyś) to chyba najpierw zwariuję zanim je kolorami podobieram.
Gruszka_na_w... 19:47, 17 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Niestety tylko zimozielone rośliny są żywopłotem całorocznym.

Dodałabym jeszcze do tego zestawu żywopłot z buka i grabu. Zeszłoroczne liście trzymały jeszcze w kwietniu/maju.
Chylę czoła przed pięknym szpalerem hortensji.

PS. Te bordowe pęcherznice idealnie komponują się jako tło do róż.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
hanka_andrus 19:50, 17 lip 2016

Obejrzała hortki w szpalerze i w tym roku Tobie zazdroszczę, moje wszystkie dostały po zaworach wiosną i głupią zimą i teraz mam tylko zielone krzewinki. Dyskusji różanych nie podejmę, bo moje róże przypadkowe, od sasa do lasa, ale i tak je lubię. A kompozycja? Jak komuś przeszkadza moja to u siebie niech zrobi wg kanonu i kwita.

Każdy ma ogród wg możliwości i umiejętności. I tego się trzymam, starając się nie krytykować nasadzeń w innych ogrodach.
Buziam.
uziemiona 23:32, 17 lip 2016

Dobrze Aniu zapytam Madżenkę. Ach te przypadkowe piękne rabaty...
uziemiona 23:49, 17 lip 2016

Gruszeczko mam żywopłocik bukowy, buki i graby uwielbiam. Myślałam o grabach, ale cisy jednak wygrały. Hortki kłaniają się.
uziemiona 00:30, 18 lip 2016

Haniu za rok pewnie Twoje obsypią się kwieciem, a zielony szpalerek też ozdobny. Mam taki zielony już trzeci sezon, choc w tym roku jedna hortka się wyłamała i zakwitła pierwszy raz. To ta obok miskanta do identyfikacji.
Bardzo lubię Twój ogródek i piękne jego rośliny!
uziemiona 23:05, 21 lip 2016

Zana 23:59, 21 lip 2016

Cudeńko

Chyba nie podejrzewasz mnie o to, że Ci nie doradzę z wrednej złośliwości.
Basilikum 06:29, 22 lip 2016

Asiu plot odbieramy w sobote ale kiedy to ustawimy nie wiem. Ja bym chcila juz ale M ma inne zaczete pilne prace