Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadmorski...

Nadmorski...

uziemiona 12:57, 14 lip 2016

Obudziły się siewki stipy, rychlo w czas. Dobrz, że ich nie wyrwałam.

uziemiona 13:02, 14 lip 2016

Proszę o identyfikację miskanta, kupiłam bez oznaczenia. A podoba mi się pokrój, troche jak rozplenice.

No i zakwitła wreszcie hortensja jej trzeci sezon, obok siostrzyczki śpią, ale liście ozdobne, może też się obudzą.

uziemiona 13:12, 14 lip 2016

Z innej strony te kwitną co roku, nie kapryszą, te dwie w środku dostałam jako patyki i proszę. Muszę przyznać, że ja macocha w tym sezonie nie dałam hortkom papu do kwaśnych, tylko Humus activ wiosną i Florovit. Nie przepraszam- raz sypnęłam n. do magnolii.

anbu 13:15, 14 lip 2016

Ale Ci kwitną śliczne hortki Ogrodowe są super. Miskant rzeczywiście bardzo ładny..
uziemiona 13:21, 14 lip 2016

Jeżówki miałam 3 białe- te się rozsiały, więc ja sadzoneczki poutykałam po ogródku, ale białych jest najmniej.

Bar mleczny owadzi.

Z tymi jeżókami posadziłam miskanty Kleine Fontane, niestety miskantów niet. myślę o trzcinnikach lub obiedce jak u Gosi Malkul, albo jeszcze raz spróbuję Kleine F

uziemiona 13:26, 14 lip 2016

Moje serce jednak skradły jeżówki blade. W moim sklepie wykupione. Widziałam je ostatnio u Magnolii w ogrodzie. Piękne baletnice.

Mam tez Tomato Soup na rabacie pod lipą, z lawendami i perovskimi.

uziemiona 13:34, 14 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Rabata wyszła śliczna
Pęcherznice przycinałam co roku jesienią nigdy nie chorowała z tego tytułu, jeśli przytniesz nie będzie badyli. W tamtym roku zgapiłam i nie obcięłam, zrobiłam to wiosną i muszę przyznać, że po cięciu jesiennym szybciej rośnie

Kama dzięki, ale to dopiero początek rabaty. A pęcherznice podobają mi się, pisząc badylki mam na myśli, że są zimą gołe i nie zasłaniają rudego tła. Ale w tym miejscu fajnie rosną bordowe rośliny, i widzisz już postanowiłam o wymianie, ale gdy teraz patrzę to mi szkoda, a gdy będzie łyso zimą, to by mi się nie podobało.
uziemiona 13:37, 14 lip 2016

anbu napisał(a)
Ale Ci kwitną śliczne hortki Ogrodowe są super. Miskant rzeczywiście bardzo ładny..

No właśnie liczę, że ktoś go zidentyfikuje. Bo dokupiłabym, albo podzielę!
asiak 14:08, 14 lip 2016

Przyszłam się przywitać Jestem nowa, na razie odwiedzam watki dopiero co założone.
Przeczytałam 5 stron i u mnie na działce jest bardzo podobnie. W ziemi mam bardzo dużo kamieni, cegłówek, śmieci, foli... masakra Poprzedni właściciel chyba wszystko zakopywał
Będę czytać dalej, póki co, pozdrawiam
kamila66 14:34, 14 lip 2016

uziemiona napisał(a)

Kama dzięki, ale to dopiero początek rabaty. A pęcherznice podobają mi się, pisząc badylki mam na myśli, że są zimą gołe i nie zasłaniają rudego tła. Ale w tym miejscu fajnie rosną bordowe rośliny, i widzisz już postanowiłam o wymianie, ale gdy teraz patrzę to mi szkoda, a gdy będzie łyso zimą, to by mi się nie podobało.

Pęcherznica ma ładne badyle jednoroczne ze starszych odchodzi kora, brzydale takie moja przez to, że ją nisko ścinam, zimą w tym roku nie straszyła bo były przeważnie te jednoroczne gałązki. Niestety tylko zimozielone rośliny są żywopłotem całorocznym.