Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Przetacznik 14:07, 20 sie 2012

I na deserek zrobiona przeze mnie paterka - podstawa od babci (oj ma swoje lata!), klosz z netto (oryginalnie rażąco rózowy ) przemalowany i postarzony, sterczynka z castoramy - rownież postarzona troszkę jutowego sznurka do ozdoby ... i voila
Nawet załapal się na sesję profesjonalną i chwalono

Paterka niezwykła, bardzo imponuje mi Twoja śmiałość w takich działaniach - różne elementy, złożone w całość i podrasowane - ostatecznie piękny przedmiot. Ja rozglądałam się chwilę za takimi siateczkowymi kopułami do przykrycia ciasta na letnim stole, ale jako, że nie znalazłam nic co by mi przypadło do gustu - w rozsądnej cenie oczywiście - to do dziś nie mam. Ale ani przez myśl mi nie przeszło, żeby kupić różową w markecie i przerobić. A Ani przez myśl przeszło i to dla mnie dowód, że trzeba się wykazać swobodą, pomysłem i fantazją. Podziwiam i bardzo lubię patrzeć nas takie Twoje działania. I raz jeszcze zachwyty nad tarasem...
grupa_trzyma... 14:12, 20 sie 2012

Aniu! Dopiero teraz doczytałam, że będziesz w Werandzie C. Gratuluję! Zasługujesz na to!
PergotendANA, będzie! Przecież powiedziałaś a nie wyglądasz na osobę, która odpuszcza. Te woale, które zawiesiłaś też "robią" klimat. Jejku, dlaczego ja tak nie umiem!!??!!
Dzięki za odpowiedź w sprawie mebli. Jeśli pozwolisz, odezwę się w tej sprawie w zimie, bo teraz w ogrodzie mam niezły kipisz.
Już głowa pęka od tych niewiadomych.

Taras masz przepiękny.

Ja chcę podobnie przypiąć swoją pergolę do muru (nie wiem czy się uda, bo dom jest stary (1932 r. ponoć)
I raczej nie da się wykombinować takiego podwyższenia. Może malutkie, trochę ponad poziom gruntu. Mąż chce wyłożyć podłoże z łupka. Jak myślisz? Ma to sens?
martaibartek 14:18, 20 sie 2012

Padłam i leżę z otwartą buzią!!!!

Taras jest CUDOWNY!!!!! BAJECZNY!!!!! BOSKI!!!!!

Cała stylizacja, te dodatki, kwiaty....

Szczerze zazdroszczę takiej perełki!
Przetacznik 14:34, 20 sie 2012

Hura!! w Werandzie? Gratulacje Aniu, bardzo się cieszę!
Ana 14:39, 20 sie 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
ANIA! O zawał serca mnie przyprawiłaś. Ten taras, te powiewające woale i ta patera a'la Ita...No, pięknie!!!
Możesz być z siebie bardzo, bardzo dumna!

dzięki dzięki dzięki

Dzięki Wam zaczynam być z siebie dumna i wierzyć, że to co robię ma sens, oj umiecie podbudować

Oj nie odpuszczę pergotendANY za nic! Plan musi byc wykonany, a ja jak rasowa zodiakalna panna uparta jestem ogromnie

Aga - umiesz!!!! Ja bardzo dużo czytam wnętrzarskich gazetek, katalogów firm (czasem to perełki jakich malo!), blogów, internetowych stronek...fakt, czasem zbyt dużo siedzię przed kompem, ale ostatnio staram się, żeby przelożyło się to na efekty w domu i ogrodzie...
O meble pytaj jak będziesz już robić, zawsze pomogę jesli bedę umiała
A co do podwyższenia - to wiesz, ja gdybym mogla budowac dom od podstaw to wcale nie dawałabym wysokiego tarasu tylko zrobiła wyjście wręcz na płasko - żeby schodzić z dech wprost na trawę - a Ty masz taką mozliwość Wtedy będzie to wszystko wyglądać jeszcze naturalniej Dzialaj!!!!

Ana 14:41, 20 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Ana a jeszcze powiedz z czego te zasłonki są zrobione. Paterka bardzo fajowa

Agatko - to zwykłe najtańsze woale z Ikei kupiłam je wiosną z myslą o baldachimach w sypialni i tak się tułaly po oknasch, szafach...są dobre do wszystkiego i wbrew pozorom wcale nie takie łatwe do zniszczenia
Ana 14:41, 20 sie 2012

martaibartek napisał(a)
Padłam i leżę z otwartą buzią!!!!

Taras jest CUDOWNY!!!!! BAJECZNY!!!!! BOSKI!!!!!

Cała stylizacja, te dodatki, kwiaty....

Szczerze zazdroszczę takiej perełki!

wow, dziękuje aż tak??
Ana 14:45, 20 sie 2012

Przetacznik napisał(a)

Paterka niezwykła, bardzo imponuje mi Twoja śmiałość w takich działaniach - różne elementy, złożone w całość i podrasowane - ostatecznie piękny przedmiot. Ja rozglądałam się chwilę za takimi siateczkowymi kopułami do przykrycia ciasta na letnim stole, ale jako, że nie znalazłam nic co by mi przypadło do gustu - w rozsądnej cenie oczywiście - to do dziś nie mam. Ale ani przez myśl mi nie przeszło, żeby kupić różową w markecie i przerobić. A Ani przez myśl przeszło i to dla mnie dowód, że trzeba się wykazać swobodą, pomysłem i fantazją. Podziwiam i bardzo lubię patrzeć nas takie Twoje działania. I raz jeszcze zachwyty nad tarasem...

Weronika, a że Ty niby nie masz śmiałości do artystycznych poczynan?? A malowane misy?? Ja bym na to z kolei nie wpadla sama

A na klosze poluje od dawna, niestety zazwyczaj mają zaporowe ceny niewspólmierne do jakości wykonania...udało mi się chwycić w netto ostatni taki różowy za parę złotych i przez jakiś czas sobie leżal w kuchni na owocach...a dzień przed sesją do W wyciągnęłam starą paterę babci i Antoś połozył na nią w zabawie ten klosz i DING DONG

wieczorem szybko "na warsztat", malowanie, przecieranie, wiercenie, przymiarka do uchwytu i rano było gotowe - okręciłam tylko juta przy brzegu klosza i dół sterczynki, bo tam przebijał gdzieniegdzie róż i niemogłam dojść z pędzlem w zakamarki...

teraz będę polowac na te klosze znów
agata_chrosc... 14:51, 20 sie 2012

Ana napisał(a)

Ana a jeszcze powiedz z czego te zasłonki są zrobione. Paterka bardzo fajowa

Agatko - to zwykłe najtańsze woale z Ikei kupiłam je wiosną z myslą o baldachimach w sypialni i tak się tułaly po oknasch, szafach...są dobre do wszystkiego i wbrew pozorom wcale nie takie łatwe do zniszczenia

To bardzo dobra wiadomość!!
zuza12 15:12, 20 sie 2012

Aniu, przez Ciebie popadlam w depresje. Ja tez chce taki taras. Z tymi zaslonami z woalu taras wyglada powalajaco. Teraz juz wiem kto powinien zorganizowac spotkanie na naszym terenie. Jak tylko ogarne ogrod, to jestem u Ciebie.