A mnie się podoba i ketmia i jaśminowiec, ale wybieram jaśminowca, bo zakwitnie wcześniej i już od maja będzie ozdobą, podczas gdy hortensje i Ketmia jeszcze będą przygotowywać się do sezonu. A że rabatę widać od frontu to chciałabym, żeby jak najszybciej była reprezentacyjna - stąd też pomysł na trawy i trzmielinę na pniu.
Bardzo Wam dziękuję za pomoc!!!
Mmmmm, Zbyszku - a ja też się załapię??? Sto lat takiego nie piłam Twoja ketmia to marzenie
No to się załapujesz bo nic brzydkiego na ketmię nie powiedziałaś. A przy okazji - jak masz na uwadze pory kwitnienia to Limelight zakwita w sierpniu (przynajmniej u mnie w tym roku posadzona ).
Ja bym się trzymał propozycji Danusi co do hortensji. Ale oczywiście Ty tu rządzisz.
Zbyszku - czyli radziłbyś dosadzić Limelight jeszcze? Dzięki za piweczko
no dobra, dosyć blablania, trzeba brać się do roboty, bo z kuchni ogórki wołają i sos salsa "się robi", obiad tylko w zamysle, a i taras trzeba dziś posprzątać
Ana - możesz zrobić jak radzi Zbyszek i Danusia - czyli hortensje a zamiast jaśminowca - który miał być ozdoba wiosnenną - jak rozumiem, posadzić tam łany wiosennych żonkili, tulipanów... Bo w zasadzie to wczesną wiosną będzie tam strasznie łyso - hortensje i trawy obcięte... Cebulowe będę bardziej efektowne niż jaśminowiec