Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Odcienie zieleni 2

Odcienie zieleni 2

Efffa 11:10, 18 maj 2017

iwka napisał(a)
cała zagadka rozwiązana faktycznie zapomniałam o ślimakach, przy dzieleniu wyciągałam je ze środka.

a w moich nie ma slimaków,znaczy nie zauważylam, w sumie 1 sie belątal , ale tylko na rabacie,
ladna jest tylko jedna sztuka , którą dzielilam w tamtym roku, jutro ide do ogródka i wywalam je
Efffa 11:12, 18 maj 2017

leon60 napisał(a)
przypomniało mi się, ze foty obiecałam
pogrzebałam dokładnie ale ślimaków nie znalazłam

Olka, Twoje to wyglądaj o trzy nieba lepiej niż moje
Efffa 11:14, 18 maj 2017

anna_t napisał(a)

nic cudnie wymyśliłaś poza tym less is more

A Ty widzę trudny temat teraz podejmujesz, ale z pomocą innych dacie rade stworzyć tę bylinówke
Efffa 11:16, 18 maj 2017

ren133 napisał(a)

Wg mnie jeśli tylko część jest takich (a nie czyściłaś ich jeszcze) to taki stan jest normalny ... u mnie 2szt czyszczone jako ostatnie też tak mają bo już niedokładnie to czyszczenie zrobiłam ... wyrwałam dzisiaj te brzydkie (z czarnymi plamami) i czekam jak nowe przyrosty ruszą

ja juz postanowilam, ze je wywalam, ale może faktycznie przesadzę w miejsce niewidoczne i poczekam na nowe przyrosty
Efffa 11:18, 18 maj 2017

Zana napisał(a)
Czytam o problemach z carexami. Ja już miałam ich szczerze mówiąc dość i evergoldy wymieniłam na molinię variegata. Nie jest zimozielona, ale za to w maju będzie już mam nadzieję elegancko wyglądała. A z evergoldami zabawa była do lipca, żeby jako tako odzyskały formę.

a ja je wymieniam na seslerie, ale tak myślę teraz, molinie też mam i może bym ją dala w te miejsce?ale za to sesleria szybciej rusza, mus sie zastanowić
Efffa 11:20, 18 maj 2017

lindsay80 napisał(a)
Zakupy okazałe zrobiłaś, pewnie już dawno wszystko posadzone, a nie pokazałaś - popraw się!

Nie Edytka , nie wszystko posadzone, ale masz racje zrobię zdjęcia tego co się mi poczynilo, poza tym u mnie dopiero teraz quiny, co żeśmy w B kupowaly.Mialam nadzieję mieć je na komunie ale kfjotki sie spóżnily
Efffa 11:21, 18 maj 2017

kasia_w napisał(a)
Piękny trawiasty ogród się szykuje, pozwól że będę gościem
Witaj
szkoda że zdjęć tak mało z tego sezonu...

dziękuje, cieszę się, ze jesteś,wiem , ze malo zdjęć, postaram sie, obiecuję
Agi2006 11:35, 18 maj 2017

a ja je wymieniam na seslerie, ale tak myślę teraz, molinie też mam i może bym ją dala w te miejsce?ale za to sesleria szybciej rusza, mus sie zastanowić

A na jaką seslerię się zdecydowałaś? Ja tez teraz stoję przed wyborem i tak podpytuję tu i tam
Efffa 12:48, 18 maj 2017

Agi2006 napisał(a)

A na jaką seslerię się zdecydowałaś? Ja tez teraz stoję przed wyborem i tak podpytuję tu i tam

Agi raczej na jesienną, choć sklaniam sie też ku heuflera.Myslę, ze zostanie jesienna bo po drugiej stronie już jesienna rosnie i nie chce zrobić sobie chaosu,

zrobię jutro zdjecie
Agi2006 13:22, 18 maj 2017

Dziękuję