Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zgodzie z naturą

W zgodzie z naturą

elka_ 23:14, 25 maj 2017

brosia napisał(a)

na razie bardzo napięty grafik, ale na pewno się odezwę

Zapraszam, adres wysłałam na priv

iwka 23:15, 25 maj 2017

Ela, tfu tfu ale cudna jest prowadzisz ją w drzewko, bo ma bardzo ładny pokrój.
elka_ 23:29, 25 maj 2017

iwka napisał(a)
Ela, tfu tfu ale cudna jest prowadzisz ją w drzewko, bo ma bardzo ładny pokrój.

Iwonko, z tym prowadzeniem, to nie tak prosto, bo to bardzo silne pnącze i rośnie jak szalone

w 2011 roku wyglądała tak:

Teraz kratki już nie widać, część pożarła swoimi oplotami, rozciągam ją na narożniku budynku (dwie ściany) i formuję przy ścianie, a część gałęzi zostawiłam tak, żeby trochę się zwieszały Strasznie namotałam

Zdjęcie z 2016 roku, najlepiej widać, jak ją prowadzę:

MirellaB 06:10, 26 maj 2017

Piwonie mam takie same jak Twoje plus białą, ale nad liśćmi się nigdy nie zastanawiałam. Co Bogdzia widzi w nich niezwykłego?

Liatry miałam duże i dużo, a w tym sezonie jakieś marne dwie łodygi. To prawda, że byliny nie są wieczne - trzy lata i różnie z nimi bywa.

Wisteria obłędnie piękna
elka_ 06:25, 26 maj 2017

Mirellko Piwonie są oryginalne, ale dość krótko kwitną, liście praktycznie są dekoracyjne cały sezon, może o to chodziło Bogdzi Odkąd w Botaniku zobaczyłam peonie drzewiaste, pragnę je mieć, szczególnie te z pełnymi kwiatami.

Ciekawe co piszesz o liatrach, ja dostałam kępę od znajomej, która mówiła, że są nie do zdarcia, nawet kępę trudno było podzielić, taka zwarta.

Wisteria co roku bardziej mnie cieszy
jolanka 06:30, 26 maj 2017

Ela, podziwiam kondycję 24 km nie dalabym chyba rady. Chociaż jak dobre towarzystwo to i odległość nie ma znaczenia

Wisterię masz piękną. Ona rzeczywiście ma niesamowicie silne pędy. U znajomych jest posadzonych 5 krzaków dookoła tarasu ale zrobione jest duże metalowe rusztowanie. I jest cięta systematycznie. Chciałbym ja mieć ale chyba zdecydowałabym się na takie wisteriowe drzewko
MirellaB 06:33, 26 maj 2017

Elu, a ja liście piwoni ścinam tzn. nie od razu po przekwitnięciu kwiatów, ale latem już ich nie mam.
Zbyszek na piekną piwonię drzewiastą. Każdego roku u niego podziwiam - wątek Nasz przydomowy ogródek.

Liatry moje też były duże kępy i nie sądziłam, że po trzech latach ich nie będzie. Trudno zwolniło się miejsce na inne chciejstwa
AsiaK_Z 08:10, 26 maj 2017

Wisteria cudna, peonie uwielbiam przez cały sezon. Liście pięknie się przebarwiają jesienią. Liatry kocham miłością bezgraniczną. Ostatnio dokupiłam
Miłego weekendu Eluś
BasiaLT 09:29, 26 maj 2017

Elu wisterię masz przecudną. Może czas pomyśleć i sobie też zakupić? A czy ina może rosnąć w słońcu czy woli cień? Liatry bardzo polecam, są rewelacyjne, w zeszłym roku miałam po raz pierwszy, kwitła bardzo ładnie i długo. Jak przekwitła to na chybił trafił porozsiewałam nasiona. Kurka wzeszła jak dywan. Ale nic to... zagospodaruje się.
iwka 17:03, 26 maj 2017

Ela !!! co narobiłaś ??? wisterię kupiłam nie wiem gdzie posadzić guuuupia jestem