Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój zakątek - początki

Mój zakątek - początki

Nett 11:59, 20 lut 2017

natka098 napisał(a)
U mnie też widać wiosnę

Malutkie rozchodniczki są i jakby trawka Red baron zaczynała puszczać zielone listki Ale za to cebulowych nic nie widać.

Naprawdę Red Baron już wypuszcza?? Lece oglądać swojego
natka098 13:12, 20 lut 2017

Nett napisał(a)

Naprawdę Red Baron już wypuszcza?? Lece oglądać swojego

Chyba, że to jakiś trawiasty chwast wtopił się w niego i udaje
natka098 13:15, 20 lut 2017

Będę musiała w tym roku pomyśleć coś o trawniku, bo jest bardzo słaby. Chyba założe od nowa, dużo go nie ma. Ale to czas pokaże, mam problem też z zastojami wody i też muszę w tym temacie coś zdziałać, bo tak być nie może.

Niby jest 4 na plusie, a zastoiny wody mają lodową pokrywkę.
natka098 14:14, 25 lut 2017

Poczyniłam kolejny zakup Liatrę

Zauważyłam ząbki wystające jakiś cebulowych. Bo przecież te cebulowe to będzie niespodzianka bo nie wiem co mi wyrośnie.

Dziś znów był śnieg zasypało, ale już stopniało, od tej ilości wody to się boję co będzie z roślinami czy nie pogniją jakieś.
gosika67 20:35, 25 lut 2017

Natalia liatra bardzo fajnie wygląda ja mam białą (jest młoda) i fioletową, długo kwitnie,owady się do niej zlatują.Trawnik robiłam nowy w ubr.mam na swoim wątku co i jak po kolei. U mnie cebulowych jeszcze nie ma ale bzy się budzą. U nas od wczoraj spadł śnieg, było paskudnie, zawieja wiatrzysko, be. Na szczęście już po śniegu i idą plusowe temperatury. Łażę po ogrodzie i obserwuję, na Warcie słychać jakieś ptactwo. Pozdrowionka.
natka098 22:13, 25 lut 2017

gosika67 napisał(a)
Natalia liatra bardzo fajnie wygląda ja mam białą (jest młoda) i fioletową, długo kwitnie,owady się do niej zlatują.Trawnik robiłam nowy w ubr.mam na swoim wątku co i jak po kolei. U mnie cebulowych jeszcze nie ma ale bzy się budzą. U nas od wczoraj spadł śnieg, było paskudnie, zawieja wiatrzysko, be. Na szczęście już po śniegu i idą plusowe temperatury. Łażę po ogrodzie i obserwuję, na Warcie słychać jakieś ptactwo. Pozdrowionka.

Właśnie widziałam na ogrodowisku ją i jak tylko w sklepie zobaczyłam nie mogłam się powstrzymać żeby nie kupić, tym, bardziej że fiolet to mój kolor.

Ja mam teren gliniasty i podstawą będzie wymieszać dobrze z piaskiem rozluźnić i podsypać kompostem. Ale to jakoś w kwietniu jakby się udało byłoby super.

natka098 18:08, 27 lut 2017

Dziś piękna pogoda. Zagrabilam trawę od razu ładniej się zrobiło.

Ale oto tak pare moich cisów wygląda ;/
natka098 11:45, 02 mar 2017

Cisy podcięte, prawie każdą gałązkę ciachnęłam. Ścięłam miskanty, i posprzątałam resztki po bylinach.

Po zimie jakby mi trochę kory wyparowało, muszę uzupełnić.

Mam już projekt na miejsce na ognisko, cała zima mi zeszła żeby ten odpowiedni obmyślić.
Nett 15:49, 02 mar 2017

natka098 napisał(a)
Cisy podcięte, prawie każdą gałązkę ciachnęłam. Ścięłam miskanty, i posprzątałam resztki po bylinach.

Po zimie jakby mi trochę kory wyparowało, muszę uzupełnić.

Mam już projekt na miejsce na ognisko, cała zima mi zeszła żeby ten odpowiedni obmyślić.

To pokazuj Natalka, koniecznie.
anbu 21:25, 02 mar 2017

Natko pokaż ciachnięte cisy i plan