Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

AniMa 11:26, 07 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
ja tez ciągle po lesie chodze i cos z soba porzynosze
ale te szyszki dostałam od dobrej duszy z ogrodowiska
moje szyszkowe były takie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=695

Asiu to Ty się bawiłaś w trudniejszy sposób... ja naklejałam na gotowy podkład słomiany...Malowałaś szyszki, czy pryskałaś sztucznym śniegiem???? Ja pryskam śniegeiem, wydają się takie puchate Jedyny minus - to zapach tego śniegu...
ren133 11:37, 07 gru 2016

Aniu
Z tujami to normalne zjawisko u mnie też takie są ... wyglądają jakby zbladły
Mazan 11:39, 07 gru 2016

AniMa

Wydaje się, że u żywotników to normalne. Brak światła i obniżona temperatura jest przyczyną "nadprodukcji" żółtych i czerwonych barwników, które przechwytują promieniowanie niewidoczne dla naszych oczu, stąd u nich barwy od czerwonej /najczęściej/ po wszystkie odcienie żółtych do fioletu /amarantu/. Zanika częściowo chlorofil i efekt gotowy.

Pozdrawiam
ren133 11:39, 07 gru 2016

AniMa napisał(a)
Stroik zrobiony ładnych kilka lat temu, dostał nową warstwę śniegu i brokatowego połysku

Ładniutki
AniMa 11:49, 07 gru 2016

Reniu, Walerku Dziekuje bardzo - ogromny kamień z serca, bo wszystkie jednakowo zmieniły kolor... Już się bałam, że coś źle robiłam i wszystkie do wymiany
Jeszcze raz dziękuję

Reniu cieszę się, ze podoba Ci sie mój wianek. Leży na stoliku kawowym - do środka co roku idzie jeszcze świeczka
AniMa 11:51, 07 gru 2016

Pytanie jeszcze odnoście thuji: Czy na wiosnę jakoś szczególnie o nie zadbać??? Jedni piszą, aby zostawić w spokoju przez pierwszy rok, inniżeby od razu podkarmic...a jeżeli podkarmić, to czym najlepiej- ogólnie stosuje gnojówki i OW...???
MirellaB 12:04, 07 gru 2016

Pierniki u mnie już zjedzone. Twoje ładnie się prezentują nawet bez przyozdobienia
Tujki zmieniły kolor to normalne. U mnie też tak wyglądają.
W pierwszym roku nie nawozić, a później nawozem do iglaków.
jazzy 12:06, 07 gru 2016

No proszę! U Ciebie juz choinka w pełnej krasie! My zawsze na ostatnią chwilę tuż przed Wigilią ubieramy. Stroik mnie zachwycił! No i mimo, że ma już kilka sezonów nadal very trendy!
Takich pierników bym pojadla do kawki...
Mirka 12:15, 07 gru 2016

MirellaB napisał(a)
Pierniki u mnie już zjedzone. Twoje ładnie się prezentują nawet bez przyozdobienia
Szmaragdy to raczej nawozem wieloskładnikowym Florowitem lub w granulkach tak radziła Danusia.Szmaragdy nie lubią kwaśnej ziemi a nawóz do iglaków zakwasza ziemię Ja nawet pod serby nie daję nawozu do iglaków tylko wieloskladnikowy na wiosnę.Pierwszy raz po posadzeniu i nawożeniu w następnym roku urosły drugie tyle
AniMa 13:55, 07 gru 2016

MirellaB napisał(a)
Mirelko dziękuje...zostały mi tylko foremki serduszkowe, motylkowe i kwiatkowe...z tych 3 tylko sedrucha pasowały na BNDziękuje za informację odnośnie nawożenia:0