Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

AniMa 08:54, 05 lip 2017

kasja83 napisał(a)
Ale fajna imprezka....kocham się w takich plenerowych ślubach-po prostu magia!Szkoda, że ja miałam w remizie wybitej boazerią

Starsza córka powiedziała, ze chce ślub dokładnie w tym samym miejscu
lindsay80 09:49, 05 lip 2017

o jacie, ale klimacik - super miejsce na plenerowy ślub, fajnie Wam
Makusia 11:59, 05 lip 2017

Piękna sceneria na zaślubiny
AniMa 09:16, 06 lip 2017

Byłam zachwycona tym miejscem, chociaż nie było w "stylu ogrodowiskowym" ...a jakie w środku żyrandole wisiały....ach...przygarnęłabym
AniMa 09:22, 06 lip 2017

Dziewczyny, czy to możliwe, aby róża się wysiewała????
Nigdy nie miałam w ogrodzie róży, jedyne to cięte w wazonie w domu...a tu takie coś rośnie mi przed oknami kuchennymi i to w dodatku sztuk 2 Czy dobrze to zidentyfikowałam, że to jakaś różyczka?????

Jeżeli tak, to to będą moje pierwsze....czyżby same mi się do ogrodu pchały??? Może to podpowiedź natury czego tam brakuje
AniMa 09:34, 06 lip 2017

I jeszcze zauważyłam wczoraj straszną, rzecz....prawie łyse szałwie...myślałam, że marnieje bo za mało wody(????), wczoraj wieczorem odkryłam jednak powód: wstrętne oślizgłe ślimaki się nią raczyły jak na jakimś bankiecie - obsiadły każdą gałązkę dookoła...
Znacie jakiś dobry sposób na nie??? Dodam, że przelazły po korze i po rozsypanym przed rabata popiele....Łaziłam wczoraj z wiaderkiem i te wstręciuchy wyłapywałam...fuj...niestety wiem, że przyjdą kolejne...może jednak znowu trzeba w chemika się pobawić????
HELP

tu zdjęcie mniej drastyczne, 1 sztuka atakuję świeżutką, moja śliczniutką
Makusia 09:44, 06 lip 2017

Aniu: róże się chyba nie wysiewają, ale ja się nie znam To, co masz na zdjęciu wygląda zdecydowanie jak róża, ale powtarzam, że się nie znam

Co do ślimaków- wyczytałam u Gosi o sposobie: pociąć 20 liści jaśminowaca, zalać wrzątkiem (szklanka), przykryć, odstawić na 24 h i potem pryskać rośliny. Mój eM pryska swoje fasole i twierdzi, że działa (oczywiście do deszczu- potem trzeba powtórzyć). Słyszałam też o posypywaniu solą, no i o niebieskich kuleczkach
AniMa 11:06, 06 lip 2017

Niebieskie kulki też mi gdzieś mignęły na wątkach, soli się boję ale tego jaśminowca muszę poszukać w okolicy... U siebie niestety nie mam
Dzięki Martuś
Milka 15:21, 06 lip 2017

Jak najbardziej to róża i wysiewają się same, widac po liściach, że szlachetna
Zatem czekamy na kwiaty, jak nie teraz, to za rok, przymusiła cię do róż
Mam takie same ślimaki, rano ubijałam
Milka 15:22, 06 lip 2017

AniMa napisał(a)

Irenko to moglibyśmy potańczyć razem. Ja wszystkie takie filmy chłonęłam ale do nazwisk mam kiepską pamięć. Za to wiem dokładnie o której scenie mówisz

Przypomniałam sobie, Sandra Bullock
Uwielbiam ten klimat filmów