Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

KasiaWB 21:10, 30 kwi 2020

dominka napisał(a)

Maidwell Hall oglądałam go bo sama potrzebowałam dokupić drugiego, on ma takie piękne, zwiewne sukieneczki

Pozdrawiam Kasiu, wstawiaj zdjęcia

Bardzo lubię tego clematisa Kupiłam go, bo mnie zachwycił u naszej Kasi (Ogród, mydło i powidło). Jest śliczny Razem z nim rośnie podobny Alba tylko później kwitnie, ale już ma pączki. Miałam jeszcze różowego, ale padł mimo wymoszczenia mu miejsca zgodnie z zasadami było wtedy bardzo mokro i pewnie zgnił. Trudno.

Wstawię zdjęcia jak będzie coś ciekawego
Pozdrowionka
KasiaWB 21:12, 30 kwi 2020

nicol21 napisał(a)
Piękny ten clematis maidwell hall - pooglądałam i zapisałam w inspirkach. Czy on duży Ci rośnie? bo czasem te opisy nie do konca korespondują ze wzrostem roślin.

O tak, piękny Nie wiem co to znaczy duży jest go w tym roku sporo, jak jutro będą warunki to zrobię zdjęcie
Pozdrawiam
KasiaWB 21:48, 30 kwi 2020

Pola napisał(a)
Zmiany, zmiany fajnie to wygląda, ale teraz zgłupieli ten bluszcz to na tym cudnym murze z cegieł

Tak, nadszedł czas na zmiany, ale nie wszystkiego, chociaż sporo Tylko rabata z Nigrą niewiele się zmieni ) Bluszcz szaleje na murze )) nareszcie

Fragment muru w 2011

Potem sadziłam bluszcz i przez kilka lat nie chciał się wspinać, a teraz jest tak ) i trzeba będzie ciąć

KasiaWB 21:54, 30 kwi 2020

Zagajanka napisał(a)

Może to Nigra?

A jak tam najpiękniejsza Louise Odier Ogrodowiska się ma?
Czekam z niecierpliwością na letni widoczek tej róży przy murze.

Janka Ty u mnie

Nigra? Może Nie wiem

Louise? Ach teraz nie jest najpiękniejsza, bo mocno przycięta dwa worki ścinek zebrałam, ale trzeba ją trzymać w ryzach Też jestem ciekawa co w tym roku pokaże
Serdecznie pozdrawiam
mirkaka 05:01, 01 maj 2020

KasiaWB napisał(a)

Tak, nadszedł czas na zmiany, ale nie wszystkiego, chociaż sporo Tylko rabata z Nigrą niewiele się zmieni ) Bluszcz szaleje na murze )) nareszcie

Fragment muru w 2011

Potem sadziłam bluszcz i przez kilka lat nie chciał się wspinać, a teraz jest tak ) i trzeba będzie ciąć

Kasiu, bardzo dziękuję za te wyjaśnienia, bardzo mi pomogły, tzn. rozwiały moje nadzieje że postawię takie ogrodzenie bez zmiany fundamentu.

Ten kawałek muru który pokazałaś powyżej jest przepiękny. Nie rozumiem dlaczego tak piękne ogrodzenie obsadziłaś bluszczem? Ja bym go całego wywaliła i posadziła przy nim róże pnące. Przy takim cudownym murze róże wyglądają najpiękniej
mirkaka 05:07, 01 maj 2020

KasiaWB napisał(a)
Anabelki

floks szydlasty

miejsce po sosnach i hortensja pnąca

Nie tniesz Anabelek przy ziemi? Ja wyglądają w sezonie jeśli nie są cięte?
KasiaWB 08:27, 01 maj 2020

to jest część muru z tyłu,przy kompostowniku, strona zachodnio północna, słabe stanowisko na róże, póki co jest bluszcz i clematisy. Kiedyś się tym miejscem zajmę, najpierw przód )

No właśnie nie tnę Anabelki do ziemi dlaczego? nie wiem ) może za rok pierwszy raz to zrobię wyglądała w ubiegłych latach tak - nie mam prawie zdjęć:

KasiaWB 08:32, 01 maj 2020

Przez ostatnie kilka lat prawie nie robiłam zdjęć. W tym roku się poprawię )
dominka 10:19, 01 maj 2020

KasiaWB napisał(a)
Przez ostatnie kilka lat prawie nie robiłam zdjęć. W tym roku się poprawię )

Kasiu koniecznie popraw się
Głód na Twój ogród rośnie, karm nas fotkami !
Pola 10:20, 01 maj 2020

Trzymam za słowo, dużo fotek poproszę.....