Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

KasiaWB 18:29, 03 maj 2020

Aneta1309 napisał(a)
Kasiu ja mam magnolię Susan i rzeczywiście ma węższe płatki.

Też pooglądałam różne odmiany w necie i faktycznie to nie Susan. Chyba to Nigra jak Janka pisała, bo podobna Ładna jest, tylko u mnie jeszcze mała.
KasiaWB 18:42, 03 maj 2020

katel napisał(a)
Kasiu coraz piękniej u Was . Z turkuciem to okropne - nie wiedziałam że z ziemią może przyjechać, dobrze że go dopadłaś.

Hej Kasia jesteś Trochę ruszyłam z pracami po kilku latach ) Wszystko mnie boli Mam dość już chaosu i niedokończonych rabat, robię porządki. Obdzieliłam już wiele osób czym kto chciał i jeszcze są następni chętni, a u mnie nie widać, że już tyle roślin wyjechało.
Ja też nie pomyślałam, że w ziemi przybędzie takie coś. Jak otwierałam poprzednie worki to sypałam prosto na rabatę. To przypadek, że go znalazłam, bo wzięłam kolejny zamknięty worek i sobie nakładałam ziemię łopatką do donic i ... szok! Tak jak już wcześniej pisałam, teraz będę przeglądać przed wysypaniem na rabatę.
KasiaWB 18:56, 03 maj 2020

Kasiolaaa napisał(a)
cudownie wisnie naprawde dają czadu u mnie grusze tak pieknie obficie kwitną

Cieszą takie widoczki
popcorn 13:52, 04 maj 2020

Zaglądam, ale wiśnie!!! Czekam na różankę
KasiaWB 14:33, 04 maj 2020

popcorn napisał(a)
Zaglądam, ale wiśnie!!! Czekam na różankę

wiśnie cudne, ale niestety już przekwitają
Różanka będzie w tym roku, o ile będzie możliwość zakupu róż, które mi się podobają, a jak nie to będzie byle co aby chwast nie rósł
Milka 05:24, 05 maj 2020

KasiaWB napisał(a)

Dziękuje Irenko za odpowiedz u Ciebie, zapisałam sobie wszystko
Zawsze chciałam mieć w tym miejscu róże i w ramie z bukszpanu. Róże będą ale ramy niestety nie, chyba że coś w temacie ćmy się zmieni
Wykonawcą cięcia był eM Nigra jest wysoka i trzeba ją ciąć z wysokiej drabiny. Ja bym nie dała rady sama

No tak podejrzewałam, u mnie też tylko mąż wysokie rośliny tnie.
Z bukszpanami daj sobie spokój, bo za bardzo chorują i ta ćma, lepiej kupić cisy, albo sobie rozmnażaj, dość szybko wg mnie rosną
KasiaWB 16:20, 05 maj 2020

Irenko
mam bardzo dużo cisów mam czym obsadzać i będę Myślę sobie, że chyba cis nie nadaje się na niską ramę, bo trzeba by było ostro ciąć każdego roku.
Jak myślisz?
KasiaWB 19:01, 06 maj 2020

"Ciągle pada!
Asfalt ulic jest dziś śliski jak brzuch ryby,
Mokre niebo się opuszcza coraz niżej,
Żeby przejrzeć się w marszczonej deszczem wodzie. "....

Deszcz potrzebny wiadomo, ale... jak się ma dużo roboty w ogródku to nie jest fajnie. Rośliny ruszyły na dobre i każdy taki dzień oddala mnie od ich przesadzenia zgodnie ze sztuką...
Richie 20:44, 06 maj 2020

Cześć Kasiu, dawno u Ciebie nie byłem, ogród zadbany i elegancko dojrzały.
Miejsce na różankę dobre wybrałaś a róże możesz kupić w profesjonalnej szkółce "Róże ogrodowe.pl" też tam kupuję
Pozdrawiam
hankaandrus_44 21:37, 06 maj 2020

Zaglądam, a tu deszcz! A u mnie sucho i zimno. W szklarni byłam, żeby pomidory podlać, no i widać po sadzonkach, że chłód je dopadł. Jeszcze nie zwarzył, ale zmiany w kolorze widać. Oby ogrodnicy nie dołożyli swojej porcji.
Miłego wieczoru.