Asiu, bardzo ładną irgę kupiłaś. O wiele ładniejszą, niż moja w pierwszym roku u mnie. Zapamiętaj wysokość cięcia gałązek. Warto co roku przycinać skracając gałązki. Tak fajnie wygląda. Widziałam nieciętą i nie maiła ładnego wyglądu. teraz już masz przyciętą mniej więcej. Buziak
Wczoraj byłam króciutko na działce, bo zbierało się na deszcz. Popadało trochę w nocy i dobrze, bo było już sucho. Roślinki zadowolone
Cały czas czekam na moje tulipanki. Nie mam ich dużo. Chociaż jak do sadzenie to było bardzo "dużo", a jak wyszły to "mało"
Kwitnie czereśnia
I moja ulubiona czerwona porzeczka Krzaczek posadzony w zeszłym roku, miał jedno grono. W tym roku znacznie więcej
Wkurzają mnie moje różaneczniki i bukszpany A może bardziej fakt, że nie potrafię im stworzyć odpowiednich warunków do wzrostu Są piękne, ale nie polubiły mojej działki. Na razie niech rosną, ale jak będą kaprysić dalej, zamienię je na lepszy, mniej wymagający model
Jeden z różaneczników od Ciepłuchy jest na pewno chory, nie wspomnę o tych, które wcześniej kupiłam w ogrodniczym. Bukszpany są brzydkie, nie widzę świeżych przyrostów eh...
Dokładny przepis to:
2 cm w szklance florovitu
2 cm w szklance pinivitu
2 cm w szklance żelaza
i to do 10l konewki
Zalać wodą i można lać po rodkach. Trzy, cztery opryski co 5,7 dni.