Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

asiak 07:13, 26 sie 2016

Toszka napisał(a)
Nie ogarniasz, bo za duzo tego na krótki czas. Zimą ogarniesz. Praktyka od wiosny ci w tym pomoże

Toszko, cieszę się, że tak piszesz, bo już myślałam, że jakiś matoł jestem, że nie wiem co do czego i z czym?
Mam nadzieję, że powolutku ogarnę wszystko
Toszko, no i gdzie te róże?
Ja bym je jednak wsadziła do tych jałowców, jakoś najbardziej tam je widzę
Tylko nie wiem, co w nóżkach?
Zawsze można zmienić

Te aksamitki oczywiście do wyrzucenia, zostały by tylko jałowce i róże, no i może coś jeszcze, żeby nie było za łyso Te donice też stad pójdą w inne miejsce, tylko jeszcze nie wiem gdzie?
Co myślisz o tym?
anbu 09:04, 26 sie 2016

Makusia napisał(a)
Tyś Asia! Tyś darń z połowy ogrodu zerwała własnymi rękoma! Tyś jak glebogryzarka!

Aśka nos do góry, jesień idzie, zima idzie - jeszcze będziesz na nadmiar nauki narzekać
BasiaLT 09:07, 26 sie 2016

Asiu nosek do góry każdy ma takie chwile, kiedy stwierdza że już nie ogarnia tej "kuwety". Ale na spokojnie. Małymi krokami do celu
Toszka 09:17, 26 sie 2016

Asiu, jesli znalazłaś dla róż miejsce to je sadź. Noż pisałam, że przez róże mam problem z aranżacją
asiak 10:17, 26 sie 2016

Toszka napisał(a)
Asiu, jesli znalazłaś dla róż miejsce to je sadź. Noż pisałam, że przez róże mam problem z aranżacją

To wsadzam, najwyżej je kiedyś przesadzę Bo co będę robić, jak już wszystko będzie zrobione?
Dziękuję Toszko za pozwolenie bo ja bez Was nic nie zrobię
To teraz następne pytanie
Od strony sąsiada mam brzydko, jest cień. Pod płotem nie wsadzę nic dużego w sensie żywopłot, bo rosną tam moje czereśnie zbyt blisko płotu i jest ciasno.
Na pewno wsadzę tam hosty, mam miodunkę, jakąś paprotkę. Potrzebuję coś pod płot na wysokość około 50-70 cm i przed nimi właśnie hosty itp.
Co proponujecie? Myślałam o tawułkach...
Proszę o Wasze sugestie
asiak 10:19, 26 sie 2016

Toszka napisał(a)

W takim razie nie myśl o różach tylko o pozostałych nasadzeniach
Powiedzmy, że róż nie ma
Toszka 11:12, 26 sie 2016

to co? pod tujami od wejścia chcesz szpaler hortek?
Jesli maja być białe to tylko Hydrangea paniculata MAGICAL MOONLIGHT '

jesli moga przebarwiać się na róż to Limki lub inne.

Huzia do ogrodniczego na poszukiwania. Wylicz tylko ile potrzeba przy założeniu sadzenia co 80-100cm
asiak 11:30, 26 sie 2016

Toszko kochaniutka... od samego wejścia to się nie da, bo tam wąziutko Od tuj do chodniczka przy wejściu jest może 50-60cm. Chodniczek idzie po ukosie i im dalej tym jest szerzej.
Jak obsadzi się alejkę, to nie będzie w ogóle miejsca przy wejściu pomiędzy tujami a alejką. Ja myślałam, żeby może hortensje wsadzić na środku tego szpaleru z tuj i w kierunku furtki trochę zawężać rabatę. Mam w domu fotkę z takimi nasadzeniami od kogoś z O. Trzeba by było ustalić na jakiej długości te hortensje może 10m? to by było na 1/3 całej długości działki.
W ogrodniczym u siebie to ja się nie zaopatrzę... po pierwsze większość roślin nn i sztukowe ilości Mogę działać tylko przez internet.
Toszko, jakie to maja być hortensje, to Ty musisz mi doradzić
Mają być sztywne, ładnie przekwitać i wszystko naj... ja się nie znam, przecież wiesz
Wieczorkiem wrzucę tą fotkę, żeby zobrazować o co mi chodzi?
Polecacie jakiś sklep internetowy z hortensjami i innymi roślinkami?
Toszka 12:55, 26 sie 2016

Wiem, że tam jest wąsko i dlatego ze dwa razy pytałam jak duże te róże rosną...bez odpowiedzi

Od furtki dajesz miejsce na obwódkę bukszpanową. Tam będą róże i coś na wypełniacz.

Hortki sadź od szerokiego miejsca. Pasem.

Teraz hortki kupuj i sadź. Wiosną będziemy ciąć i juz ruszą mocniejsze, ukorzenione. Będą mocne łodygi i kwiaty.
Chcę cię przymusić do samodzielnego planowania rabaty, bo dalej nie wiem co ci się podoba i co chcesz.
Z Anulą było łatwiej - od razu powiedziała czego nie chce, czego nie lubi i określiła się pismem obrazkowym co jej w duszy gra. Kilka debat i poooszło
asiak 14:14, 26 sie 2016

Toszka napisał(a)
Wiem, że tam jest wąsko i dlatego ze dwa razy pytałam jak duże te róże rosną...bez odpowiedzi

Od furtki dajesz miejsce na obwódkę bukszpanową. Tam będą róże i coś na wypełniacz.

Hortki sadź od szerokiego miejsca. Pasem.

Teraz hortki kupuj i sadź. Wiosną będziemy ciąć i juz ruszą mocniejsze, ukorzenione. Będą mocne łodygi i kwiaty.
Chcę cię przymusić do samodzielnego planowania rabaty, bo dalej nie wiem co ci się podoba i co chcesz.
Z Anulą było łatwiej - od razu powiedziała czego nie chce, czego nie lubi i określiła się pismem obrazkowym co jej w duszy gra. Kilka debat i poooszło

Toszko, brak odpowiedzi na temat róż nie był zamierzony, może coś mi umknęło
Sama nie wiem jak duże rosną, pisałam gdzieś,że to Lidka i brak informacji w internecie na temat tej odmiany