Przemku, dziękuję! Kształt rodzi się w bólach
Trochę pogoda mi plany pokrzyżowała i nie mogłam w weekend dokończyć tej rabaty..
Sąsiad nie taki zły, jak to przy płocie widać
Ma bardzo duży teren, a przy ogrodzeniu ma posadzone różne sosny. Niestety za sosny to mu już wzrok nie sięga
Muszę się do niego przespacerować, bo gałęzie zaczynają mi przez płot przełazić...
Hmmm...nadal nie rozumiem
Do tego normalnego kranika podłączasz wąż ogrodowy według potrzeb lub np. napełniasz konewkę, tudzież myjesz ręce, włosy, zmywasz naczynia, robisz pranie itp. To jasne
Do tego "na stałe" masz podłączoną linię kroplującą, tak? Ale jeśli rabatę, na której masz linię masz np. 20 metrów od kranika- jest zwykły wąż, a do niego linia, tak? A jeśli kolejną rabatę masz 20 m od tej poprzedniej, to trzeba mieć na kraniku dodatkowy przyłącz, czy od linii kroplującej z poprzedniej rabaty można znowu zwykłego węża podpiąć jako "przedłużka" i do niego dopiero linię znowu?
Makusia
Ile masz ujść wody na zewnątrz domu?
Podłączasz do jednego z nich linię kroplującą ... jakieś 100m myślę i włączasz kiedy chcesz odkrecając kran...jesli jest tylko jedno ujście wody instalujesz rozdzielacz na 2/3 ujścia w zależności ile potrzebujesz? 1 - jedna linia kroplująca 2 - może być druga linia kroplująca 3 - kran do czerpania wody do konewki np ...
A jeśli rabaty sa oddalone to daje się na określonym odcinku wąż przez, który nie sączy sie woda no bo po co ma się lać bez potrzeby...
No i wiadomo, że jeśli jest kanalizacja to musi być drugi licznik na wodę ogrodową