Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Wiolka5_7 22:26, 22 kwi 2019

Johanka77 napisał(a)

Zeszłoroczne wszystkie się odliczyły.
I Fastigata sztuk 5, i Frans Fontaine na skarpie.

Te planuję pozostawić takie całe w liściach. Nie będę ich krzesać wysoko.
Tylko jednemu obcięłam trzy małe gałązki od dołu.

Super moje też odbiły po zimie i się cieszę...bo wczesniejsze platany wywaliłam,bo się nie obudziły...

No tak jeśli pod nimi bedą kulki to nie trzeba wysoko krzesać
mrokasia 08:07, 23 kwi 2019

Fajne te grabki . Ciekawa jestem efektu końcowego. Tylko jak Ty w tych tulopach będziesz kopać? Poczekasz aż przekwitną i wykopiesz???
eVka 15:34, 23 kwi 2019

Śliczne kulkowisko grabowe Ci wyszło, Jakie chudzielce te grabki, grube pieńki i gałązki bliziutko pnia. Moje w takim razie podejrzane bo bardziej w bok gałązki idą. Jeszcze się okaże, że to zwykłe graby i będę miała drzewiszcza olbrzymy..
wiklasia 21:09, 23 kwi 2019

Mój grabek jeszcze czeka (w donicy) na moje zmiłowanie i przekwitnięcie tulipanów, wtedy dopiero wyląduje w swoim m2, a Twoje już śmiało zacząć mogą kokoszenie się na rabacie Niech rosną zdrowo i bujnie
Johanka77 23:17, 23 kwi 2019

mrokasia napisał(a)
Fajne te grabki . Ciekawa jestem efektu końcowego. Tylko jak Ty w tych tulopach będziesz kopać? Poczekasz aż przekwitną i wykopiesz???

O! Kasia! Nowa focia!
Tulipki już przekwitają. Nie wykopuję. Najwyżej się troszku przeturlają
Johanka77 23:19, 23 kwi 2019

effka napisał(a)
Śliczne kulkowisko grabowe Ci wyszło, Jakie chudzielce te grabki, grube pieńki i gałązki bliziutko pnia. Moje w takim razie podejrzane bo bardziej w bok gałązki idą. Jeszcze się okaże, że to zwykłe graby i będę miała drzewiszcza olbrzymy..

Qrcze, nie znam się.
Całkiem mi się podobają.

Dziś niestety jednego wyrwał wiatr, tak piiiiii....ło!
Niech ktoś wyłączy w końcu te wiatry! Nawet doniczki z bratkami zleciały z okna!
Johanka77 23:19, 23 kwi 2019

wiklasia napisał(a)
Mój grabek jeszcze czeka (w donicy) na moje zmiłowanie i przekwitnięcie tulipanów, wtedy dopiero wyląduje w swoim m2, a Twoje już śmiało zacząć mogą kokoszenie się na rabacie Niech rosną zdrowo i bujnie

Dzięki i wzajemnie!
paulaa 09:50, 24 kwi 2019

Johanka77 napisał(a)

Qrcze, nie znam się.
Całkiem mi się podobają.

Niech ktoś wyłączy w końcu te wiatry! Nawet doniczki z bratkami zleciały z okna!

No coś Ty normalnie z ziemi Ci go wyrwał wiatr??? u nas też taka pizgawica, że dramat. Już rozumiem po co ludziom żywopłoty, choć rozmawiałam z sąsiadem wczoraj on ma tuje na wszystkich stronach ogrodzenia a i tak mówi że piździ mu srasznie. No to już nie wiem, czy jest na ten wiatr jakiś sposób...
eVka 09:55, 24 kwi 2019

Johanka77 napisał(a)

Qrcze, nie znam się.
Całkiem mi się podobają.

Śliczne są, a wiatry niech szlag trafi, masakra. Wywróciły mi mega zabezpieczoną wiśnię Kiku i ułamała się jedna gałązka Dzisiaj sadzę nawet jakby mi miała łeb urwać, d razu zapalikuję mega solidnie.
Ale że wiatr wyrwał drzewko z ziemi to masakra!
Johanka77 13:32, 24 kwi 2019

No wiecie, zapalikowane jeszcze nie było. Teraz już jest

Dziś wieje dalej. Mam dziś wolne, ale raczej się nie wychylam...