Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 22:10, 14 lip 2019

anna_t napisał(a)
myślisz że Kasia po jezowkach krasnoludki widzi?

Kasia nie jedz tego! Delicious Candy to tylko nazwa!
anna_t 22:34, 14 lip 2019

Hahahahahaha
leon60 08:57, 15 lip 2019

Moje hakonki od Ciebie w glinie i też potworki porosły
polinka 09:17, 15 lip 2019

Moje w Toszkowym podłożu i też wielkie
makadamia 09:18, 15 lip 2019

leon60 napisał(a)

Ale o co kaman ?

Mam cały tył w ponad 20letnich świerkach pospolitych, reszta w serbach i jakoś wszystko rośnie

Może masz lepszą ziemię, może dalej od nich sadzisz - nie wiem.

Świerki mają płytkie korzenie, którymi się rozłażą po całej okolicy i wypijają wszystko co tylko mogą. Igły i szyszki zrzucają przez cały rok. Trawnik przy świerkach jest gorszy niż przy lipach. Światła i wody nie przepuszczają.

Tam gdzie wymieniłam ziemię w całości na mieszankę obornika, kompostu i kory, to rośliny rosną bardzo ładnie ale nie mam wątpliwości, że w ciągu roku, dwóch korzenie świerka znowu spenetrują ten obszar i rośliny znowu przestaną rosnąć. April i Inka polecają wkopywanie blachy, plastiku lub choćby folii jako osłony przed korzeniami I chyba będę się musiała do tej roboty przymierzyć.
Magleska 23:03, 16 lip 2019

Asia nadrabiam wszystkie moje ulubione front i brzozowa nadal i ciągle i bezustannie mnie zachwyca
ogród Ci pięknieje niesamowicie

dzięki Tobie mam ochotę bardziej poznać Węgry -jak na razie ,to tylko w Budapeszcie byłam ,a tam wiele ciekawych miejsc do zwiedzania

buziaki
Agulina_Em 15:06, 17 lip 2019

Acha jak cudownie tu u Ciebie!
A ja Cię podglądam na Instagramie!

Kasia_CS 21:36, 20 lip 2019

Asiulka, jako właścicielkej sporej liczby śmiałków zapytam - czy z nimi coś robisz? Czy one sucholubne i nie trzeba im zupełnie niczego ? Ścinasz je na wiosnę i już? Bo mam do wsadzenia i myslę o większej ilości, bo podobają mi się te drobne wiechy kwiatostanów podświetlane słońcem ale wolę upewnić co do ich upodobań.
Johanka77 22:03, 20 lip 2019

Magleska napisał(a)
Asia nadrabiam wszystkie moje ulubione front i brzozowa nadal i ciągle i bezustannie mnie zachwyca
ogród Ci pięknieje niesamowicie

dzięki Tobie mam ochotę bardziej poznać Węgry -jak na razie ,to tylko w Budapeszcie byłam ,a tam wiele ciekawych miejsc do zwiedzania

buziaki

Madzia, ogród dziękuje

Na Węgry zapraszam, naprawdę warto. Jest wiele pięknych miejsc.
Ja chciałam pokazać jak najwięcej swojej rodzinie, a nawet połowy planów nie udało mi się zrealizować...

Buziam!
Johanka77 22:03, 20 lip 2019

Agulina_Em napisał(a)
Acha jak cudownie tu u Ciebie!
A ja Cię podglądam na Instagramie!

No dziękuję i zapraszam tu i tam
Zaraz Cię namierzę