Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 16:16, 14 kwi 2020

Agi2006 napisał(a)
Asia ale masz dzielnego męża . Szacun! Fajnie , ze zdecydowałaś się powiększyć też tę rabatę z grabami przy śmietniku . Graby w łące stipowej będą ekstra! porozrzucasz kulki i efekt wow. Jeszcze jakies cebulowe by się przydały( może krzysztofy w nawiązaniu do podokiennej). A co do mnie to mimo wszystko strat niewiele jeden tulipan złamany , 2 przekrzywione garbate. najgorzej maja się listki rozchodników i czochów....

Agi, cieszę się, że bez strat. Rozchodniki ogarną, czosnki i tak mają brzydkie liście zaraz

Cebulowe to ja tam miałam EE - ale teraz planuję tam czosnki główkowate, a na później werbenę patagońską.
Ktoś mi tu oferował w zamian za carexy... nie pamiętam, kto?
Johanka77 17:03, 14 kwi 2020

M skończył na dziś

Placyk i skarpa z innej perspektywy

Anda 17:23, 14 kwi 2020

Dzielny M, pochwała się należy

Felco polecam. Dobrze się ostrzą, a po latach ostrza można wymienić, a części dokupić. To narzędzie na dziesięciolecia

Asiu, jaką masz kocimiętkę miedzy piwoniami? Bo wiesz, ona tak niewinnie wygląda na początku, a potem ma metr średnicy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Johanka77 17:50, 14 kwi 2020

Anda napisał(a)
Dzielny M, pochwała się należy

Felco polecam. Dobrze się ostrzą, a po latach ostrza można wymienić, a części dokupić. To narzędzie na dziesięciolecia

Asiu, jaką masz kocimiętkę miedzy piwoniami? Bo wiesz, ona tak niewinnie wygląda na początku, a potem ma metr średnicy

Ewa nie mam pojęcia. Tutaj jest moment jej zakupu, ale ogromna nie jest.
A po przesadzeniu ze żwirowiska to nawet dość marna...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=136
amatorodniczka 18:29, 14 kwi 2020

Wow elegancko się zapowiada ta rabata ze stipą! a placyk również super !
Anda 18:33, 14 kwi 2020

Johanka77 napisał(a)

Ewa nie mam pojęcia. Tutaj jest moment jej zakupu, ale ogromna nie jest.
A po przesadzeniu ze żwirowiska to nawet dość marna...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7059-ogrod-pierwszy-nie-wielki-projekt?page=136

Jakby za duża urosła to przesadzisz. Kocimiętki są raczej nie do zdarcia, pozbiera się
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 20:36, 14 kwi 2020

Johanka77 napisał(a)

Asia ja mam fiskarsy. W ubiegłym tygodniu kupiłam w Biedro Gerlacha, ale jeszcze nie testowałam.

Natomiast szczerze... to ja tez wciąż szukam dobrego sekatora

Tylko Felco, mam na razie jeden, nr 2 i jest świetny, porządna stal, ostry.
eVka 20:41, 14 kwi 2020

Pani kochana, piwonie??!! To to szok no nie spodziewałabym się. Fajowo. Z tymi stipkami ładnie będą wyglądać.
Johanka77 22:01, 14 kwi 2020

amatorodniczka napisał(a)
Wow elegancko się zapowiada ta rabata ze stipą! a placyk również super !

Johanka77 22:01, 14 kwi 2020

Anda napisał(a)

Jakby za duża urosła to przesadzisz. Kocimiętki są raczej nie do zdarcia, pozbiera się

Nie martwi się