Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 21:27, 02 maj 2012

Dziewczyny u mnie w poprzednim sezonie ogrodowe zmarzły, odbiły od korzenia i miały tylko lub aż po jednym kwiatku. W tym roku pewnie bedzie powtórka.
Jedna jednak mnie zadziwiła, bo podlewana często nawozem zawiąząła dużo pączków kwiatowych ale dopiero jesienią..... nie cieszyłam się jednak długo bo przez jesienne przymrozki nie zdążyła zakwitnąć. Tak to było z moimi ogrodowymi w gruncie.

och tu nawet 2 były bo po prawo to begonia wystaje

justi 21:33, 02 maj 2012

Do bratków wsadziłam malutką lobelię, ale słonko mocne trochę mi przypala te pikowane siewki.
jotka 21:37, 02 maj 2012

Justyna, wsadzone do większych pojemników lobelie lepiej sobie dadzą rade niż te pikowana w małych - widzę to u siebie . Z czasem ładnie się rozrosną
Mala_Mi 21:40, 02 maj 2012

A ja dziś eksmitowałam hortensje ogrodowe.... czy okrywane, czy nie .....przemarzają, potem do jesienei się zbierają i jak się zbiorą i zakwtną to przyjdzie mróz..... Taką neibieską w doniczce miałąm 3 lata..sypałam jej nawóz do rh i borówek i była niebieska Jak tylko się rózowiła to zakwaszałam glebę
justi 21:46, 02 maj 2012

Do rh radzisz Aniu.... mam magiczną siłę, jutro podleję. Dziś już dosypałam ziemi do rh. A może zrobić lekki roztwór wody z octem?
bogumila 21:55, 02 maj 2012

Też wyrzuciłam w tym tygodniu 4 hortensje ogrodowe.Mam dosyć zabawy z nimi.Wstawię sobie L.jest u mnie niezawodny i ładnie się ukorzeniły odkłady.
justi 22:04, 02 maj 2012

Bogusiu nie kuś, moje są duże i trochę mi szkoda. Teraz będę też rozmnażać z odkładów bukietowe. Kolekcji ogrodowych nie bedę powiększać, ale parę ich mam chyba z 5 w gruncie i te 2 w donicach.
bogumila 22:08, 02 maj 2012

justi napisał(a)
Bogusiu nie kuś, moje są duże i trochę mi szkoda. Teraz będę też rozmnażać z odkładów bukietowe. Kolekcji ogrodowych nie bedę powiększać, ale parę ich mam chyba z 5 w gruncie i te 2 w donicach.
Ja nie miałam szczęścia do ogrodowych,ciągle się łudziłam,że zakwitną a one obdarzały mnie tylko liśćmi i w tym roku się doczekały....eksmisji.
justi 22:25, 02 maj 2012

Limelight jednak są niezawodne lub inne bukietowe.

Nie wiem co dać balkonowego do tej skrzynki? Bratki już brzydkie i pójdą w odstawkę. Kupić coś zwisającego czy raczej nie?

....i jeszcze doniczki, w jednej jest już bluszcz a w drugiej białe begonie bulwiaste, ale jeszcze nie kwitną. Jednak nie do końca mi się to podoba, jutro zrobię zdjęcie.

Gardenarium 22:39, 02 maj 2012

asc napisał(a)
A ja dziś eksmitowałam hortensje ogrodowe.... czy okrywane, czy nie .....przemarzają, potem do jesienei się zbierają i jak się zbiorą i zakwtną to przyjdzie mróz..... Taką neibieską w doniczce miałąm 3 lata..sypałam jej nawóz do rh i borówek i była niebieska Jak tylko się rózowiła to zakwaszałam glebę

Tak samo zrobiłam, mam w donicach, kupuję co roku i cieszę się kwiatami

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies