Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 22:13, 30 kwi 2012

Och ile gości było u mnie Dziękuję Wszystkim za pochwały, ale tak bardzo to nie ma co chwalić.
Do magnoli zacznę gadać, w przyszłym roku obsypie się na pewno cała kwiatami
A tulipanki miały być białe a są kremowe, to taki mały szczegół, ale i takie mi się podobają.
Warzywniaczek to taka namiastka, taka niby szklarnia ze starych okien. Dużo większy mamy za ogrodzeniem, ale dopiero nasionka posiane, więc nic nie ma.
justi 22:15, 30 kwi 2012

Te drzewa, które chcę posadzić cały czas "chodzą" po mojej głowie. Dziś odwiedziła mnie koleżanka i powiedziała, że to dobry pomysł, żeby zasłonić widok z okien.
nika 22:17, 30 kwi 2012

Justi, zaimponowałaś mi Warzywniak normalnie wymiata! Ślinka mi cieknie od samego patrzenia.

A ten jedyny, w dodatku dziurawy, kwiat magnolii tak jakoś mnie rozczulił Co za siła życia!
justi 22:20, 30 kwi 2012

...zrobiłam sobie taki bukiecik, jakiś taki byle jaki mi wyszedł, ale zawsze coś tam zielonego

... i kwitnące drzewa owocowe

justi 22:21, 30 kwi 2012

nika napisał(a)
Justi, zaimponowałaś mi Warzywniak normalnie wymiata! Ślinka mi cieknie od samego patrzenia.

A ten jedyny, w dodatku dziurawy, kwiat magnolii tak jakoś mnie rozczulił Co za siła życia!

Niko mnie ten kwiat jedyny z dziurą rozśmieszył
A warzywka to nie moja działka, ale mamy
justi 22:27, 30 kwi 2012

...tego tulipka w rozkwicie chyba jeszcze nie było

justi 22:30, 30 kwi 2012

Może mi podpowiecie czy te bukszpany "ożyją"? Niektóre za późno przesadzałam jesienią tzn. po wykopaniu trochę korzenie obeschły, no i podmarzły jeszcze. W środku niby zielone mają...

Gardenarium 22:32, 30 kwi 2012

Przytnij po wierzchu i obserwuj czy mają zaczątki listków nowych w kącikach.

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 22:41, 30 kwi 2012

Obejrzałam kwiat magnolii, tulipany , warzywniak i wszystko piękne. Bukiet również.Tylko o ten bukszpan musisz zadbac . U mnie też tak wyglądają. Podmarzły a teraz mocne słońce jeszcze przypaliło. Pozdrawiam.
Linka 23:24, 30 kwi 2012

Hej, co do bukszpanów to mam podobne i mam też nadzieję że będą żyć, natomiast mój klon palmowy mnie zaskoczył........... dostałam w donicy na jesieni, wstawiłan we wrzosowisko i zapomnialam wsadzić ..... no i bardzo sie zdziwiłam wiosną że on tam został po pierwsze a po drugię że przeżył i ma się dobrze. Zaskoczyło mnie to tym bardziej że nieopodal są róze które podmarzły, nie wspomne o bluszczach które całkiem poległy a rosły juz dwa sezony.
Słyszałam że klony są wrażliwe a zima była ciężka w tym roku.