Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

Konstancja30 00:17, 07 maj 2012

justi napisał(a)
Dziś jak już pisałam byłam na małych zakupach, najbardziej cieszy mnie biała serduszka

dziś zobaczyłam niewiele ... stron wątku niewiele bo roślinek całe mnóstwo ... tulipany całe szeregi i po raz pierwszy w życiu biała serduszka ... Justynko śliczne (a u mnie jeszcze kilka ujęć rozrośniętej białej drobnej petunii )
Martek 00:29, 07 maj 2012

Piękne poletko białych tulipanów i superowa serduszka moje nie wychodzą i pewnie jedna z nich zupełnie nie ruszy
danuta_ 08:05, 07 maj 2012

Justi, białą serduszka wygląda bardzo elegancko , u mnie różowa zimuje bez problemu już kilka lat, ale posadzona jest w zacisznym miejscu.
justi 09:36, 07 maj 2012

Konstancjo widziałam już Twoje wypasione białe surfinie, super wyglądają.

Martek w końcu i ja się dorobiłam tej serduszki, cieszę się jak dziecko

Danusiu moja jeszcze w donicy, nie wiem gdzie ją posadzić, ale coś wymyślę.
A czy to prawda, że po kwitnieniu cała roślina zanika? I budzi się na kolejną wiosnę?
mira68 09:41, 07 maj 2012

Justynko ja też dzięki ogrodowisku polubilam biały kolor zastanawiam się czy surfinie Konstancji z tego roku czy fotki z 2011
justi 09:49, 07 maj 2012

Nie wiem Mirko nie pytałam. Ale piękne są, takie wypasione. Ja juz 3 sztuki posadziłam do skrzynek na balkonie z lobelią, wszystko jeszcze małe, więc nie ma co pokazywać. Na weekend zacznę nawożenie, może się rozrosną takie duże.
Mnie zaskoczyła w ubiegłym roku różowa, dałam jej przez pomyłkę końską dawkę nawozu.

to jest jedna sztuka, bardzo dobrze znosiła deszcze, kwiaty szybko się regenerowały

mira68 10:00, 07 maj 2012

Justyno piękne a to surfinie czy petunie i czym nawozisz
bogumila 10:05, 07 maj 2012

justi napisał(a)
Nie wiem Mirko nie pytałam. Ale piękne są, takie wypasione. Ja juz 3 sztuki posadziłam do skrzynek na balkonie z lobelią, wszystko jeszcze małe, więc nie ma co pokazywać. Na weekend zacznę nawożenie, może się rozrosną takie duże.
Mnie zaskoczyła w ubiegłym roku różowa, dałam jej przez pomyłkę końską dawkę nawozu.

to jest jedna sztuka, bardzo dobrze znosiła deszcze, kwiaty szybko się regenerowały

Takie pomyłki to "matka wynalazków"-odwdzięczyła się burzą pięknych i zdrowych kwiatów.
anula_wn 10:31, 07 maj 2012

Justi, inspiracja z kuleczkami bomba! nawet z tą cegiełką szkoda, że nie mam u siebie już ani ciuteńkę miejsca....
justi 10:59, 07 maj 2012

mira68 napisał(a)
Justyno piękne a to surfinie czy petunie i czym nawozisz

Tak na prawdę to nie wiem, kupione jak większość bez nazwy.
Ta dostała florovit i biohumus. Pomyliłam dawkę florovitu i chyba poczwórna porcja poszła