Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

KasiaWB 23:10, 21 maj 2013

Cudne tulipany i rh szkoda, że nie kwitną cały rok no ale każda roślina ma swój czas
Pozdrawiam
justi 20:12, 22 maj 2013

Lenko dziękuję za miłe słowa.
Renatko u mnie zaczynają, ale jak zaraz pokażę zdjęcia ta sama odmiana w słońcu i w cieniu różni się fazą rozkwitu.
Marzenko ja też uwielbiam biało-czarne kompozycje. Systematycznie będę dokupować tulipków w tych kolorach.
Celinko, Moniko, Ewciu, Justa dzięki wielkie. Muszę do Was koniecznie pozaglądać.
Andziu masz rację dużo tulipków = pięknie U mnie jeszcze tak dużo nie ma, ale będzie coraz więcej.
Milenko, Kasiu i do Was też muszę zajrzeć. Mam straszne tyły na forum. Już się nie nadrobi, a szkoda bo by się chciało.

justi 20:22, 22 maj 2013

A teraz parę fotek

orliki rosną sobie tak w trawie gdzieś pod płotem, boję się je na rabatę przesadzić bo się bardzo rozsiewają a one mocno się korzenią, mają długi korzeń jak mlecz. jak się wyrwie to i tak odrośnie.
białe samosiejki i drugi rok są białe, a takich nie sadziłam, nie wiem skąd się wzięły

2013

w 2012 biały był dużą kępką,

justi 20:26, 22 maj 2013

ostatnio pocierałam się listkiem komarowca sprawdziałam czy działa jego antykomarowe działanie

rh w słońcu a drugi w półcieniu, ta sama odmiana

justi 20:33, 22 maj 2013

fiolecik dobrze się trzyma, chodź był dziesiątki razy łamany przez psa, ciągle puszczał nowe pędy z pąków śpiących. teraz go zimą ciachnę bo ma dziwny kształt. niech tam sobie rośnie chodź jak już wiecie nie lubię fioletu.

prof. Robenek już szykuje się do przekwitania

justi 20:44, 22 maj 2013

Nowa Zembla też rozkwita, ale ich pokrój niezbyt ciekawy

przed rh wysadzam zawsze begonie, bo później pusto beż kwiatów a hortensje ogrodowe pomiędzy rh nie zawsze zakwitają. docelowo pod rh ma być dywan z trzmieliny żółtej, a przed obwódka z bukszpanu. tylko kiedy to zarośnie? bukszpan podrósł sporo w porównaniu do ubiegłego roku. może się dopatrzycie

2012 tu go ledwie widać, znaczy bukszpan
justi 20:50, 22 maj 2013

o tu lepiej będzie
rok 2012

jeszcze horti ogrodowa której coś się dzieje, dodam że tuż obok rośnie druga taka sama zdrowa i zielona. może wiecie co jej jest?

aga_k 20:50, 22 maj 2013

Bukszpan pięknie podrósł, na zdjęciu z poprzedniego roku trudno go wypatrzeć a teraz jest super bardzo mnie to cieszy, bo jest nadzieja, że moje maleństwa jak przetrwają to może też będą jakoś przyzwoicie wyglądać
justa35 11:46, 23 maj 2013

Kwitnienie idzie pełną parą. A orliki swietne
justi 13:15, 23 maj 2013

Aga zobaczysz różnicę na pewno. Dobrze jest jednak robić zdjęcia bo widać jak wszystko rośnie większe z roku na rok
Justa dzięki. Orliki średnio lubię ale niech tam sobie kwitną