Idąc po rabacie od lewej, można by było wyokraglić od wiosny pęcherznicę bordową.
Pomiędzy kulki bukszpanowe na brzegu dać żółtą tojeść rozesłaną - ładnie je podkkreśli i będzie bardziej "żywo".
Brakuje bieli, może białe miskanty, albo zamiast czegoś smutnego więcej hortensji? Białe hosty?
Podobają mi się te nasadzenia z prostymi liniami Tak trzymaj, ale dodaj więcej bieli. Pod bordową pęcherznicą masz bordowe żurawki, a daj tam Citronelle, albo białe hosty
Justynko -4 zł co dałam za żurawki,to chyba opuścili cenę- bo były ostatnie -albo jak pisałam ,tak tanie ,że wykupili i tyle zostało .Szkoda ,że nie zapytałam.Ale już wiem gdzie są ,gdzie wiosną ,mogę jechać na zakupki Pozdrawiam.
Danusiu dziękuję za odwiedziny i rady. Zgadzam się więcej bieli będzie. Za żurawkami bordowymi są juz hosty, ale niezbyt białe. Planuję wsadzic tam jeszcze hortensje Limelight. Pęcherznicę redukuje na kulę, jeszcze nie ma efektu, właściwie to tam są 2 pęcherznice. Tą tojeść muszę poszukać.
Te świerki to bym chętnie wywaliła. Jeden podcięłam od dołu, planowałam go od góry ciachnąć i dotąd ciachać, żeby wyszła duża kulka na kiju.
Te świerki wychodzą poza tą prostą linię. Przed nimi jest klon palmowy. Jeszcze przy samym garażu muszę porządek zrobić, dosadzić szmaragdy na gęsto, bo widok za siatką nieziemski przyciąć je na taką ścianę, równo z tą linią?? czy równo z pierwszym wystającym świerkiem? one tak wystają za linię półkolem
Jeszcze równolegle do tych świerków po drugiej stronie (prawa działki) tez rosną świerki, no i wielkością trochę mi koncepcje psują. Muszę kiedyś porobić lepsze zdjęcia, to poproszę o rady.