Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

Milka 10:56, 03 lut 2012

i przeczytałam, trwało to trochę, ale nie lubię wyrywkowego czytania co zwróciło moją szczególną uwagę;
kula cisowa jest godna każdej wystawy - absolutnie nic bym tu nie zmieniała, a raczej komponowała pod nią
stara aleja lipowa - marzenie i szacunek dla ludzi, którzy tyle lip nasadzili
petunie te ciemne, niesamowite
psiak super- to zapewne czarny labrador, z pyska trochę podobny do rottweilera
trzmielinę oskrzydloną też mam i też młodziutka

jako radę mogę podtrzymac sugestie Danusi; podcięłabym wysoko gałęzie świerków i może modrzewia, aby zyskać miejsce na nowe kompozycje; ogrodzeniem bym się nie martwiła i nie wywalała, tylko kupiła jakieś ekrany z trzciny lub drewna
i tyle ja, pozdrawiam
justi 11:43, 03 lut 2012

ojej ile gości u mnie podziwiało hiacynty
biorę się za odpisywanie
justi 11:49, 03 lut 2012

Gosiu, Sebek, Sylwia dziękuję za odwiedziny i fajnie, że Wam się podoba moja hiacyntowa kompozycja.
Te niech sobie pachną jak najdłużej, a w kolejce są następne w zimnym pomieszczeniu dopiero kiełkują.

fajnie im widać korzonki, oczywiście jak sie całkiem rozwiną kwiatuszki wstawię fotki

justi 11:53, 03 lut 2012

wanda7 napisał(a)
A ja muszę pochwalić kompozycję białych pelargonii z lobelią. I zdaje się, że z tyłu widać bordowy konwalnik,
Szkoda, że te donice się rozpadają, a już chciałam mojego M zachęcać do zrobienia takich

Wandziu jeśli chodzi o tę dużą donicę to ona jest już ładnych parę lat i jest ok, te małe takie się rozpadają, zostały mi dwie pod garażem, bo to miały być skrzyneczki do przechowywania warzyw i są zbite z cienkich zwykłych deseczek A z białą pelargonią i lobelią to nie konwalnik tylko wilec ziemniaczany. Możesz zachęcić swojego M niech zrobi takie, tylko z dobrego drewna.
justi 11:56, 03 lut 2012

irena_milek napisał(a)
Justyno i zawitałam u ciebie; zacznę od przywitania i wracam do strony 1 twojego wątku - będzie co czytać i oglądać kompozycje z tą bielą godne najlepszych mistrzów florystyki

Dziękuję Irenko za odwiedzenie mojego skromnego wątku. Lubię tak sobie czasem coś pokomponować z roślinek. Najfajniej jak wychodzi "coś" z " niczego". Kulę cisową polubiłam dzięki wszystkim zaglądającym
Gościom no i Danusi oczywiście. Oczywiście jeszcze ogród nie jest piękny, ale co nagle to po diable
Stwierdziłam, że świerków jednak nie będę podgalać, bo odsłoni sie brzydki widok, a jedynie przycinać lekko gałązki żeby był dobry wjazd do garażu.
Milka 12:01, 03 lut 2012

justi napisał(a)

Justyno i zawitałam u ciebie; zacznę od przywitania i wracam do strony 1 twojego wątku - będzie co czytać i oglądać kompozycje z tą bielą godne najlepszych mistrzów florystyki

Dziękuję Irenko za odwiedzenie mojego skromnego wątku. Lubię tak sobie czasem coś pokomponować z roślinek. Najfajniej jak wychodzi "coś" z " niczego".

i na tym polega talent florystyczny, ty go masz
justi 12:03, 03 lut 2012

e tam..
justi 17:45, 03 lut 2012

Kupiłam sobie dziś tulipanki, takie biedule, latałam z nimi i nie wiedziałam gdzie je ulokować

Martek 17:48, 03 lut 2012

Ładna kompozycja hiacyntowa Tyna ,tulipany każde mają swój urok jak to kwiaty zwłaszcza w mroźną zimę
ircia 17:50, 03 lut 2012

Justyś, przecudne te Twoj e„biedule„ Uwielbiam białe tulipany!!! Ech, widzę że wszyscy już coraz bardziej spragnieni wiosny...