Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 09:21, 24 sie 2024

Agania napisał(a)
Gratuluję szybkich efektów, domek już urządzony, podoba mi się w środku bardzo
Praca popłaca, gdzie nad morzem takie widoki, śliczna plaża na odpoczynek
Pozdrawiam

Domek jest naprawdę rewelacyjny, świetnie wykonany, przeżyliśmy już burze i silne wiatry , upały i naprawdę jesteśmy zachwyceni jakością Jeszcze jak zadaszenie z tarasem będzie to bardzo nam powiększy metraż (docelowo myślimy jeszcze o drugim module).

Miejsce naprawdę piękne, nawet moi rodzice byli zachwycenie (a niełatwo o taki wyczyn )
To miejsca wokół nas na spacery

Tyle że na plażach teraz tłumy
kasiek 09:21, 24 sie 2024

Urszulla napisał(a)
Świetne wczasy

I oby taka była jesień życia
kasiek 09:22, 24 sie 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Niby nic, a już ogród

Wystarczy siejąc poplon zrobić go w rożnych kształtach i juz jest struktura
kasiek 09:28, 24 sie 2024

Basieksp napisał(a)
Dużo podziałaliście tak się zastanawiałam jak daliście radę, bo u nas w weekend strasznie gorąco było i nie dało się iic robić,jedynie pod wieczór Ale piszesz, że na odpoczynek też znalazł się czas, no i super a działka z niespodzianką, bo z tą facelią bardzo ładnie to wygląda, tak na początek

Facelia jest genialna, zebrałam nasiona i znów wysiałam, bedzie stałym gościem
Nad morzem wiatr bardzo chłodzi, tam nie ma takiego skwaru, jest naprawdę przyjemnie. Przynajmniej w sezonie bo w zimie nie jest ciekawie, ale zimę zamierzamy spędzać w Kraku.

kasiek 09:31, 24 sie 2024

Kordina napisał(a)
Dobrze, że zrobiliście zbiorniczki do zbierania wody, dobry pomysł, zamiast walczyć
Domek wygląda bardzo fajnie i w środku również
Gratuluję postępu robót

Zbiorniczki jeszcze będą powiększane , jest kilka pomysłów, czas pokaże jak sie to skończy
Domek funkcjonalny , nawet przy tak małym metrażu. Teraz jeszcze czeka nas test zimą z ciepłem i wilgocią bo on będzie ogrzewany cały rok (tyle że na niskiej temperaturze)
kasiek 09:34, 24 sie 2024

Ewa777 napisał(a)
Dużo się u Ciebie dzieje. Prace idą do przodu.
Zrobiło się całkiem przytulnie, a widoczki ze spacerów przepiękne

Poprzedni rok był rewolucją na wielu płaszczyznach, ten jest wyzwaniem i obietnicą jeżeli damy radę. Obydwoje bardzo się zaangażowaliśmy, a i życie nam ułatwia zadania - znajdują się rozwiązania, środki, ludzie kiedy trzeba, to daje nam wiarę że idziemy w dobrym kierunku
Kordina 10:57, 24 sie 2024

kasiek napisał(a)

A która Aga? Pomysł jest na odprowadzanie wody i to nawet nie jeden, wokół kostki mają iść odwodnienia na przód działki. Woda zbiera się tylko przy domku bo tam nie było nawiezionej ziemi, a maszyny dodatkowo ubiły teren ale i na to jest pomysł tylko... nie mam tyle możliwości czasowych ( choc w tym roku byłam tam juz 5 razy i jadę 6 za 2 tygodnie )

My jesteśmy niemal bezpośrednio nad morzem, 4,5 km , na piechotke 1 godzinę, rowerem 20 min okolice między Świnoujściem a Kołołobrzegiem

Miałam na myśli Agę z ogrodu z zegarem, zapełniają się czasowo aż po same brzegi wiosną (teraz nie mogę u niej znależć tego zdj) a są suche latem :

https://www.ogrodowisko.pl/watek/10792-ogrod-z-zegarem?page=940

Myślałam, że bliżej mnie jesteście na Żuławach, bo tu specjalne gleby
kasiek 22:13, 24 sie 2024

Kordina napisał(a)

Miałam na myśli Agę z ogrodu z zegarem, zapełniają się czasowo aż po same brzegi wiosną (teraz nie mogę u niej znależć tego zdj) a są suche latem :

https://www.ogrodowisko.pl/watek/10792-ogrod-z-zegarem?page=940

Myślałam, że bliżej mnie jesteście na Żuławach, bo tu specjalne gleby

Nie, ale mamy wiele zbiorników wodnych i kanałów dookoła Dlatego liczę że tam będę miała mniej problemów z podlewaniem.
U Agi widziałam, u nas też będzie dużo większy zbiornik, teraz nie miałam czasu wykopać, ale powinnam zdążyć jeszcze w tym roku
Urszulla 08:44, 25 sie 2024

Idziesz jak burza. Relację o przygodach i sukcesach poczytałam, chyba lubisz zmiany i łatwo Ci przychodzi adaptowanie się. Ważne że razem się angażujecie
kasiek 09:20, 25 sie 2024

Urszulla napisał(a)
Idziesz jak burza. Relację o przygodach i sukcesach poczytałam, chyba lubisz zmiany i łatwo Ci przychodzi adaptowanie się. Ważne że razem się angażujecie

Tak myślę że nic nie dzieje się przypadkowo.. Trafiło na przełomowy moment w naszym życiu, potrzebowaliśmy czegoś dla siebie, czegoś nowego, co spowodowało że poczuliśmy się znów młodzi i pełni życia, nowego kierunku, nowej obietnicy... i to miejsce nam to daje...
Sukcesy przeplatają się z porażkami - równowaga musi być zawsze zachowana w naturze, juz się przyzwyczailiśmy do tego.
Jeśli miałabym spekulować o moich poprzednim życiu, to czuje w sercu Anglię lub okolice, zamki, parki, mgły, las, ogrody, stawy, to wszystko jakby we mnie budzi dobre skojarzenia. Mąż natomiast ma w sercu morze (i tropiki co juz nie bardzo się zgadza - ale w życiu nie można mieć wszystkiego ).
Teraz kiedy wracam do Kraka czuje się rozdarta, już nie wracam do siebie, już od siebie wyjeżdżam... Trudno to wytłumaczyć ale naprawdę wiele się na to składa...
Na pewno naszą siłą jest to, że umiemy razem działać i to bardzo skutecznie, ale tak było zawsze, może to nas do siebie przyciągnęło. Pomimo ogromnych różnic w charakterze, skupiamy się na celu, a nie na różnicach w jego osiąganiu. I umiemy się doceniać nawzajem, nawet jeżeli nie zawsze jest idealnie