Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

sylwia_slomc... 14:04, 26 paź 2018

Kobitki dajcież dziewczynie dokończyć robotęOna ma wizję w sercu i do niej dąży, jeszcze daleka droga do końca, a efekt....wystarczy popatrzeć na resztę ogrodu, wszystko dograne, wiec czemu tu miałoby być inaczejA znając Kasię to i tu jeszcze nie raz rewolucja będzie robiona Wszystkie rady zawsze cenne, bo to zawsze inne spojrzenie, wspieramy. Kasia w tym sezonie orobiła się niemało, efekty są ŁaŁ, siły się Jej kończą więc doping potrzebny bardzotym bardziej, że zima blisko, a czasu mało. Roboty budowlane są pracami nie lekkimi, a ta Kobieta ma power w łapkach i takie fajne rzeczy powstają.
To ma być pokoik zimowy więc będzie to przestrzeń zamknięta, a tym samym może być z zupełnie innej bajki, w końcu to ogród niespodzianek
Szafir 14:59, 26 paź 2018

No niech konczy byle sensownie, po co ma zmieniac za chwile by znow sie natyrac?
Czy naprawde nie widzisz, ze te okna tam nie pasuja? Czy nie widzisz, ze sa za MALE? Ze wygladaja jak ze sredniowiecznego zamku i nie pasuja do tego wnetrza?
Sylwia, zwroc uwage skad Maja wiedziala o tym ogrodzie i kto go rekomendowal do tego programu i ze to zobowiazuje. I rady Danki sa szczere i w pelni uzasadnione. I ze tak powiem, Kasia tworzy swoj ogrod i dla siebie owszem, ale podchodzi bardzo emocjonalnie i obecnosc jej tu na ogrodowisku i pilne oko oraz BARDZO delikatne sugesie wlasciciela tego portalu, ktora chce jak najlepiej i ma wyrobiony gust i zna sie na stylach i dobrze radzi, powinno byc szanowane. Wez pod uwage, ze moze czuc sie ciut wspolodpowiedzialna za to co powstanie i co kamera pokaze?
Widzisz tu na ogrodowisku dopingujemy i kibicujemy ale i radzimy i podpowiadamy moze czasem z lekka nutka krytyki. Pozostawianie tylko zachwytow lal och i ach chyba mijaloby sie z celowoscia tego portalu.
sylwia_slomc... 15:45, 26 paź 2018

Szafir napisał(a)
No niech konczy byle sensownie, po co ma zmieniac za chwile by znow sie natyrac?
Czy naprawde nie widzisz, ze te okna tam nie pasuja? Czy nie widzisz, ze sa za MALE? Ze wygladaja jak ze sredniowiecznego zamku i nie pasuja do tego wnetrza?
Sylwia, zwroc uwage skad Maja wiedziala o tym ogrodzie i kto go rekomendowal do tego programu i ze to zobowiazuje. I rady Danki sa szczere i w pelni uzasadnione. I ze tak powiem, Kasia tworzy swoj ogrod i dla siebie owszem, ale podchodzi bardzo emocjonalnie i obecnosc jej tu na ogrodowisku i pilne oko oraz BARDZO delikatne sugesie wlasciciela tego portalu, ktora chce jak najlepiej i ma wyrobiony gust i zna sie na stylach i dobrze radzi, powinno byc szanowane. Wez pod uwage, ze moze czuc sie ciut wspolodpowiedzialna za to co powstanie i co kamera pokaze?
Widzisz tu na ogrodowisku dopingujemy i kibicujemy ale i radzimy i podpowiadamy moze czasem z lekka nutka krytyki. Pozostawianie tylko zachwytow lal och i ach chyba mijaloby sie z celowoscia tego portalu.

Wiem skąd Maja wiedziała i nie jest tak jak myślisz Kasia sporo wcześniej na początku tej przygody o tym pisała. Nie umniejszam Danusi doświadczenia czy wiedzy. Cenię Ją Zarówno Kasia jak i Danusia dobrze się rozumieją.

Piszę tylko, że to nie koniec rewolucji i cały obraz ma w głowie tylko wykonawczyni tej metamorfozy. Tylko Kasia wie jakie efekty chce osiągnąć i co lubi, a to przecież Ona będzie z tego saloniku korzystać, nie myDobre rady zawsze są cenne. Konstruktywna krytyka również. Danusia potrafiła swoje zdanie wyrazić nie urażając Nikogo przy tym. Nie wszyscy tak potrafimy, tego też trzeba się nauczyć. Forma podania informacji jest ważna
Niestety nie zawsze mamy takie materiały jakie byśmy chcieli, sztuką jest dostosować je do swoich potrzeb i ja to doceniam. Wiem ile pracy Kasię kosztowało stworzenie tego saloniku, nawet jeśli w przekonaniu innych nie będzie idealny to nie o to tutaj chodzi, a o marzenia które mają szanse się ziścić
16:27, 26 paź 2018
kasiek napisał(a)

Inspiruję się wnętrzami zamkowymi, zobaczymy co z tego wyjdzie

czytam wpisy ....też marzy mi się też ogród zimowy ...ale u mnie koszt konstrukcji i wymiany częsci dachu na przeszklony ...to kilka wyjazdów w Alpy ...wiec świadomie wybieram coroczne wyjazdy na narty w najbliższej dziesieciolatce

a teraz do rzeczy ...tak sobie oto własnie mysle i....

Kaska nie wspieram twojego pomysłu ...może atrakcja polega na tym że jest to sponsorowana inwestycja ...no ale dla mnie to zdecydowanie za mało.

inspiracja którą pokazałas i się nią ekscytujesz nie jest z zamku wiec radze ci wyhamować i pomyśleć nad stylem nad proporcjami. itp. bo prowizoryczna i mocno naciagana komnata to tu raczej nie pasuje

Ale prawda taka ze bezgustne prowizorki za grosik tworzone z dnia na dzień w ekscytacji chwilą sa najbardziej żywotnymi tworami i koszmarkami rodem z poprzedniej epoki.
Ale u ciebie to chyba nie o to chodzi?

PS. biokominek to cos co raczej jest zbedne w tej realizacji nie wiem po co ci on?

dodatkowym kłopotem z biokominkiem to jest zapach jaki wydzielaja te oleje.
Ja nie mam doświadczenia z biokominkiem ale wiem ze ci co kupili i maja u siebie to nie uzywaja go ..bo te oleje do biokominków maja specyficzny nie do wytrzymania zapach. ...niedawno o tym przeczytałam ......bo szukałam informacji o składnikach perfum i świec zapachowych, odświeżaczy powietrza itp.......ja nigdy nie miałam problemów z zapachami ale kupiłam nie cały miesiąc temu nowe perfumy ...światowy hit ....nie tani...i głowa mnie bolała bardzo ....3dni chodziłam jak nacpana nie widziałam co mi jest...dopiero jak je odstawiłam to objawy otumanienia znikneły jak reka odjął.....wiec teraz zwracam uwage też na zapach ...albo przede wszystkim na zapach bo jeszcze nie wiem jaki składnik takie objawy u mnie wywołał ....teraz to juz sie boje do sklepu kosmetycznego wejśc ...bo moge tam zostac zaczadzona

Życzę dobrych i stylistycznie spójnych wyborów

Katkak 18:37, 26 paź 2018

Szafir napisał(a)

Kasia nie potrzebowała rekomendacji by być w programie. Poza tym nam Kachę od ponad 5 lat, przyjaźnimy się i mało jest osb tak twardo stąpających po ziemi jak Ona. Wie co robi i zaczekajmy na koniec. Zresztą Kadia uwielbia zmiany i w domu i w ogrodzie i niczego nie robi na wieki wieków.
Szafir 20:04, 26 paź 2018

Katkak napisał(a)

Kasia nie potrzebowała rekomendacji by być w programie.

Oczywiscie, ze nie potrzebowala. Maja sama ja wynalazla, nikt jej slowka nie pisnal a D. z M. o tym nigdy nie rozmawialy. Sa tu osoby co znaja kulisy dawnego tvn i uklady i ukladziki tam panujace.
Kasia moze i wie co robi, ale czy widzi sprzecznosci, czy widzi, ze jedno do drugiego i trzeciego nie pasuje?
Cos Ci powiem, zyczliwe i fachowe uwagi byly i sa zawsze w cenie i nie kazdy chce za darmo przekazywac swoja wiedze tak jak robi to Danka i jeszcze kilka innych osob. A ten kto z tego nie korzysta tzn. nie analizuje i nie ma przemyslen po tych sugestiach to tak jak w starym polskim przyslowiu: rzucanie perel przed wieprze.
Sa ludzie co patrza i nie widza a jak ktos zwroci uwage to nazywaja niespodzianka ☺. Moze dlatego ze wlasciciel i znajomi znaja w realu i nie patrza na ujecie na zdjeciu i szczegoly? Patrz uwaga Waldka do zdjecia, ze rodem z horroru. Skojarzenie: krzyz nad otwartym grobem wypelniony woda . Ktos kto nie zna ogrodu w pierwszej chwili TO zobaczy a nie ciurkadelko z oczkiem. A przeciez tu bywa duzo osob i po co ludzi straszyc?

Ech Kasiu Katko, wiem ze sie przyjaznicie, to bardzo ladnie, ze stajesz w obronie kolezanki, ale to czy jest obrona? Bo niby przed czym ja bronisz? Tu nikt nie chce skrzywdzic Twojej kolezanki, ale jej pomoc.
sylwia_slomc... 20:13, 26 paź 2018

W ubiegłym roku Kasia sama do TVN "Maja w ogrodzie" zgłosiła swój ogród
Katkak 20:24, 26 paź 2018

Wydaje mi się, ze obrona konieczna nie jest, nic Kasi chyba nie grozi. Wyraziłam swoje zdanie, znam Kasi ogrod i wiem co piszę.
Agania 21:45, 26 paź 2018

Szafir...a Ty to skąd się wzięłaś...ujawnij się....jak widać bardzo dobrze wszystkich znasz na ogrodowisku na wylot, a u nikogo w ogrodzie nie byłaś i nikt nie zna Twojego ogrodu?., nie wiem czemu wypowiadasz się w imieniu szefowej!!!....Kasia nikogo nie prosi o opinię?

Nikt Cię zna....Justyna przynajmniej nie ukrywa swojej tożsamości i wyraża swoją opinię, jest konstruktywna, ale i tak za mocna w swoich wyrażeniach....

Kasiu pozdrawiam...baw się dobrze w swoich realizacjach

Rumianka 21:48, 26 paź 2018

Szafir, nie rozumiem, po co tyle jadu wylewać...nie podoba się Tobie, to daj na luz...Każdy ma prawo do swoich marzeń i wyobrażeń według własnego umysłu... Jedynym wytłumaczeniem, to jest chyba Twoja zazdrość i nic poza tym...Będzie najlepiej jak dasz dziewczynie spokój...Kasia dokładnie wie czego chce...koniec kropka.