Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

mira 23:53, 25 paź 2018

kasiek napisał(a)

No to jak znudzimy się swoimi pracami, to zakładamy spółkę

to pierwsze zlecenie macie - właśnie dziś myślałam jak Was uprowadzić i zamknąć na dzień w ogrodzie - jedzenie bym doniosła nawet wg indywidualnego zamówienia no i materiały oczywiście

Kasia masz tych luster w ogrodzie - jak to wygląda od strony praktycznej - brudzą się? - ile razy do roku trzeba będzie myć - pytam bo mam dom parterowy nisko okna i stale mam brudne - musiałabym myć co 3-4 tygodnie i to mnie irytuje

już się nie mogę doczekać finału
Iwonka 06:35, 26 paź 2018

kasiek napisał(a)
Dzis dzień klejenia donic i obudowy kranu. Może jutro dam rady położyć siatkę na kleju. Lustra będą na donicach (lub trochę powyżej) a w donicach zimozielone np bukszpan + trawa lub bluszcz.

Tak z żyrandolem

Kasiu, ale dałaś czadu!!!!!! Jest pięknie, pomysł fantastyczny Już widzę, jak ten bluszcz wypełza z donic... Coś cudownego, tajemniczy pokoik w zaczarowanym ogrodzie, istna perełka, jeszcze jak nabierze patyny - ależ będzie czarować Jestem pod wrażeniem!!!
Mam ogromne zaległości na forum, ale już zaczynam się odrabiać i czytam powoli co u Was słychać. Jak zawsze dużo się dzieje Buziaki kochana
Gardenarium 09:04, 26 paź 2018

Mam pytanie dlaczego prawy róg jest "urwany"??
Analizuję widok. Rozważam owalny kominek..wpisany w kwadratową wnękę... no tak sobie rozważam.

Wszystko gra, proste linie okładziny kamiennej, nowoczesny prosty kominek, ale już owalny i owalne zaokrąglone lustra w innym stylu wpisane w całkiem nowoczesne donice, rozważam. Wiesz, że chcę jak najlepiej
Lustra super, ale czy akurat takie w tej aranżacji, czarne tak, ok, ale czy ze szprosami i czy akurat w takim stylu?
Czy nie lepsze nowoczesne, prostokątne w czarnej ewentualnie oprawie i powieszone wyżej nad donicą. Koniecznie wyżej nie na wysokości donicy.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:09, 26 paź 2018

Donice dalej od kominka, na środku, nawet może po dwie donice różnej wysokości, okładzina opleciona bluszczem. Czyli bluszcz na pustej ścianie, w nim lustra. Zrób symulację.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:16, 26 paź 2018

Instagram Ogrodowiska
Katkak 10:05, 26 paź 2018

Chmmmm,gdyby do donic dodać jakieś ładne sztukateriie i zamalować np na grafit to już nowoczesne nie będą, a bardziej stylowe. Mam jużpomysł prosty i tani jak to zrobić
kasiek 12:25, 26 paź 2018

Gardenarium napisał(a)
Analizuję widok. Rozważam owalny kominek..wpisany w kwadratową wnękę... no tak sobie rozważam.

Wszystko gra, proste linie okładziny kamiennej, nowoczesny prosty kominek, ale już owalny i owalne zaokrąglone lustra w innym stylu wpisane w całkiem nowoczesne donice, rozważam. Wiesz, że chcę jak najlepiej
Lustra super, ale czy akurat takie w tej aranżacji, czarne tak, ok, ale czy ze szprosami i czy akurat w takim stylu?
Czy nie lepsze nowoczesne, prostokątne w czarnej ewentualnie oprawie i powieszone wyżej nad donicą. Koniecznie wyżej nie na wysokości donicy.

Danusiu oczywiście że wiem że chcesz najlepiej dałaś temu wyraz już nie raz
Odpowiadając:
1) Róg jest urwany bo jeszcze nie zdążyłam go zrobic, materiały mam dostać więc czekam.
2)Cieszę się że wszystko gra, kominek właśnie będzie owalny, zaokrąglone są też ramiona żyrandola i dlatego zdecydowałam się na takie okienka. Jak radzisz - spróbuje powiesic je wyżej Strasznie mi się podobają więc raczej zostaną. Pewnie jak wszystko będzie na swoim miejscu to lepiej będzie widać.
Donice nie będą takie nowoczesne, właśnie je obłożyłam siatka na kleju.

Teraz poczekam aż wyschną i zacznę je malować z efektem spatynowania (jak się uda). Inspiruję się wnętrzami zamkowymi, zobaczymy co z tego wyjdzie
3)Mówisz więcej donic - ciekawe bardzo, zobaczymy czy starczy mi sił
kasiek 12:27, 26 paź 2018

Gardenarium napisał(a)
Donice dalej od kominka, na środku, nawet może po dwie donice różnej wysokości, okładzina opleciona bluszczem. Czyli bluszcz na pustej ścianie, w nim lustra. Zrób symulację.

Donice jeszcze nie ustawione, dużo zależy od konstrukcji zadaszenia które tu będzie, ale oczywiście przestawie je bardziej na środek
Bluszcz na pustej ścianie - miodzio dla mnie Dziękuje
Gardenarium 12:31, 26 paź 2018

Dzięki za objaśnienia, wszystko zrozumiałe Czekam na efekt.

Instagram Ogrodowiska
Szafir 13:37, 26 paź 2018

Gardenarium napisał(a)

Danka ma 10000000% racji.
W kwadrat wpisuje się kolo, owal tylko w prostokat - to zelazna zasada.
Te lustra same w sobie ladne, ale czy tu pasuja?
Sluszna sugestia Danusiu, proste lustra pasuja do nowoczesnej okladziny kamiennej ale do wysokosci tej okladziny, bo jak nizsze to wszystko bedzie skakalo po scianie i zrobi sie balagan.
Na narozniki donic wystarczy przykleic katowniki ze styropianu i bedzie efekt niszy co bedzie nawiazaniem do obudowy kominka. Taki prosty trik a efekt murowany.
Prostota i elegancja.
Przemila Kasienko to podpowiedzi ze szczerego serca a nie krytyka Twoich poczynan. I tak podziwiamy to co robisz i ze sama to robisz.
uklony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies