to pierwsze zlecenie macie - właśnie dziś myślałam jak Was uprowadzić i zamknąć na dzień w ogrodzie - jedzenie bym doniosła nawet wg indywidualnego zamówienia no i materiały oczywiście
Kasia masz tych luster w ogrodzie - jak to wygląda od strony praktycznej - brudzą się? - ile razy do roku trzeba będzie myć - pytam bo mam dom parterowy nisko okna i stale mam brudne - musiałabym myć co 3-4 tygodnie i to mnie irytuje
Kasiu, ale dałaś czadu!!!!!! Jest pięknie, pomysł fantastyczny Już widzę, jak ten bluszcz wypełza z donic... Coś cudownego, tajemniczy pokoik w zaczarowanym ogrodzie, istna perełka, jeszcze jak nabierze patyny - ależ będzie czarować Jestem pod wrażeniem!!!
Mam ogromne zaległości na forum, ale już zaczynam się odrabiać i czytam powoli co u Was słychać. Jak zawsze dużo się dzieje Buziaki kochana
Mam pytanie dlaczego prawy róg jest "urwany"??
Analizuję widok. Rozważam owalny kominek..wpisany w kwadratową wnękę... no tak sobie rozważam.
Wszystko gra, proste linie okładziny kamiennej, nowoczesny prosty kominek, ale już owalny i owalne zaokrąglone lustra w innym stylu wpisane w całkiem nowoczesne donice, rozważam. Wiesz, że chcę jak najlepiej
Lustra super, ale czy akurat takie w tej aranżacji, czarne tak, ok, ale czy ze szprosami i czy akurat w takim stylu?
Czy nie lepsze nowoczesne, prostokątne w czarnej ewentualnie oprawie i powieszone wyżej nad donicą. Koniecznie wyżej nie na wysokości donicy.
Donice dalej od kominka, na środku, nawet może po dwie donice różnej wysokości, okładzina opleciona bluszczem. Czyli bluszcz na pustej ścianie, w nim lustra. Zrób symulację.
Chmmmm,gdyby do donic dodać jakieś ładne sztukateriie i zamalować np na grafit to już nowoczesne nie będą, a bardziej stylowe. Mam jużpomysł prosty i tani jak to zrobić
Danusiu oczywiście że wiem że chcesz najlepiej dałaś temu wyraz już nie raz
Odpowiadając:
1) Róg jest urwany bo jeszcze nie zdążyłam go zrobic, materiały mam dostać więc czekam.
2)Cieszę się że wszystko gra, kominek właśnie będzie owalny, zaokrąglone są też ramiona żyrandola i dlatego zdecydowałam się na takie okienka. Jak radzisz - spróbuje powiesic je wyżej Strasznie mi się podobają więc raczej zostaną. Pewnie jak wszystko będzie na swoim miejscu to lepiej będzie widać.
Donice nie będą takie nowoczesne, właśnie je obłożyłam siatka na kleju.
Teraz poczekam aż wyschną i zacznę je malować z efektem spatynowania (jak się uda). Inspiruję się wnętrzami zamkowymi, zobaczymy co z tego wyjdzie
3)Mówisz więcej donic - ciekawe bardzo, zobaczymy czy starczy mi sił
Donice jeszcze nie ustawione, dużo zależy od konstrukcji zadaszenia które tu będzie, ale oczywiście przestawie je bardziej na środek
Bluszcz na pustej ścianie - miodzio dla mnie Dziękuje
Danka ma 10000000% racji.
W kwadrat wpisuje się kolo, owal tylko w prostokat - to zelazna zasada.
Te lustra same w sobie ladne, ale czy tu pasuja?
Sluszna sugestia Danusiu, proste lustra pasuja do nowoczesnej okladziny kamiennej ale do wysokosci tej okladziny, bo jak nizsze to wszystko bedzie skakalo po scianie i zrobi sie balagan.
Na narozniki donic wystarczy przykleic katowniki ze styropianu i bedzie efekt niszy co bedzie nawiazaniem do obudowy kominka. Taki prosty trik a efekt murowany.
Prostota i elegancja.
Przemila Kasienko to podpowiedzi ze szczerego serca a nie krytyka Twoich poczynan. I tak podziwiamy to co robisz i ze sama to robisz.
uklony