Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 12:00, 24 paź 2018

Powolutku stawiam też płot wzdłuż strzelnicy (potem przedzie on łączył się z ogrodem zimowym).

I posprzątałam liście z orzecha - znowu dużo kloców betonowych doszło - tworzy się murek oporowy, na pietrze będą laurowiśnie
AgnieszkaW 14:33, 24 paź 2018

Kasiu, z lustrami normalnie jak komnata zamkowa, a Ty Królowa (dosłownie i w przenośni). Buziaki
Bogdzia 17:42, 24 paź 2018

Masz niespozytą energię. Wszystko mi sie podoba co robisz ale mostek najbardziej no i oczywiscie furtka z lustrem. Ogrodu zimowego zazyczył sobie mój M ale ja nie chce, wole na powietrzu niz w jakimkolwiek budynku, Twój chętnie będę podziwiac.
kasiek 19:09, 24 paź 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, z lustrami normalnie jak komnata zamkowa, a Ty Królowa (dosłownie i w przenośni). Buziaki

Zupełnie inny styl niż cała reszta dlatego ta część będzie przynależeć do bryły domu. Strasznie dobrze się bawię tą częścią, jeszcze bardzo dużo przede mną, ale jak to sie u nas mówi : ,,nie od razu Kraków zbudowali"
kasiek 19:12, 24 paź 2018

Bogdzia napisał(a)
Masz niespozytą energię. Wszystko mi sie podoba co robisz ale mostek najbardziej no i oczywiscie furtka z lustrem. Ogrodu zimowego zazyczył sobie mój M ale ja nie chce, wole na powietrzu niz w jakimkolwiek budynku, Twój chętnie będę podziwiac.

Dziekuje Bogdziu, energie faktycznie mam i z niej korzystam, pomysły zas rodza mi się bez przerwy.
Ogród zimowy to było moje marzenie. W sumie bez połączenia z domem to nie to samo, ale jakaś namiastka jest. Takie miejsce mi potrzebne gdy leje i wieje a ja chce wypić kawę gapiąc się na ogród. Ty masz gigantyczne okna - to już namiastka takiego ogrodu a ja nie mam właściwie w ogóle widoku na ogród. Takie rozwiązanie częściowo spełnia moje marzenia
Katkak 20:48, 24 paź 2018

Kasieńka dopiero teraz znalazłam chwilkę by na spokojnie zobaczyć co tam podziałałaś : . Okna wyszły Ci fantastycznie . Cudnie ze ścianą będą kontrastowały . Jedyne co bym zrobiła troszkę inaczej to w "środek kominka" zamiast kamienia dałabym lustro, żeby blask świec odbijało. Ale wiem, że efekt powali na kolana .
kasiek 08:00, 25 paź 2018

Katkak napisał(a)
Kasieńka dopiero teraz znalazłam chwilkę by na spokojnie zobaczyć co tam podziałałaś : . Okna wyszły Ci fantastycznie . Cudnie ze ścianą będą kontrastowały . Jedyne co bym zrobiła troszkę inaczej to w "środek kominka" zamiast kamienia dałabym lustro, żeby blask świec odbijało. Ale wiem, że efekt powali na kolana .

O ciekawe, o tym nie pomyslałam W kominku będzie biokominek, mam juz upatrzony, wygląda jak rzeźba i dlatego z tyłu jest kamień by ładnie kontrastował.
Mam jeszcze zagwozdkę co do okien lustrzanych bo chciałabym je spatynować, tyle że nioe wiem jakim kolorem (mosiądź, srebro) i jaką techniką (przemazianie, tupowanie) - Podpowiesz mój Specu?
brzydula 08:52, 25 paź 2018

kasiek napisał(a)

Gosieńko jak zwolnie to już nie ruszę bo siły mi starczy może jeszcze na parę dni - ale myślę że wtedy najważniejsze będzie zrobione
Skończyłam lustra - docelowe położenie będzie później, jak zrobie donice z itonga Kamień położony. Widoki z lustra są super, tyle że starym aparatem nie ostre... Okna oczywiście nie tu będą stały

Witam. Bardzo ładne okna. Kupowaliście gotowe czy robione były na zamówienie. Potrzebuje takich tylko białych.
Fajnie że robisz wszystko po swojemu i wg. potrzeb domowników. Dałaś trochę do myślenia. Ja od wielu miesięcy nie mogłam się patrzeć na trzepak i sznurki do suszenia bielizny bo to takie obciachowe i nieogrodowiskowe. Dzisiaj się cieszę ze nie zdążyłam tego usunąć. Pozdrawiam
Katkak 10:06, 25 paź 2018

kasiek napisał(a)

O ciekawe, o tym nie pomyslałam W kominku będzie biokominek, mam juz upatrzony, wygląda jak rzeźba i dlatego z tyłu jest kamień by ładnie kontrastował.
Mam jeszcze zagwozdkę co do okien lustrzanych bo chciałabym je spatynować, tyle że nioe wiem jakim kolorem (mosiądź, srebro) i jaką techniką (przemazianie, tupowanie) - Podpowiesz mój Specu?

Kasia szczerze? Wcale bym ich nie ruszała. Są piękne w swojej prostocie i genialnie grają ze świecznikiem- żyrandolem. Piza tym one są tylko ramą dla całego piękna, które się w nich odbija. Ogrod gra główną rolę, ramki są tłem i niech nie konkurują ze sobą. Tak sądzę. Buziak
Anitka 10:16, 25 paź 2018

Podpisuje się pod tym co Kasiek napisała. Takie zostaw, z przecierkami za dużo będzie się już działo. Czy biokominek będzie też taki czarny?