Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

22:28, 26 paź 2018
Agania napisał(a)
Szafir...a Ty to skąd się wzięłaś...ujawnij się....jak widać bardzo dobrze wszystkich znasz na ogrodowisku na wylot, a u nikogo w ogrodzie nie byłaś i nikt nie zna Twojego ogrodu?., nie wiem czemu wypowiadasz się w imieniu szefowej!!!....Kasia nikogo nie prosi o opinię?

Nikt Cię zna....Justyna przynajmniej nie ukrywa swojej tożsamości i wyraża swoją opinię, jest konstruktywna, ale i tak za mocna w swoich wyrażeniach....

Kasiu pozdrawiam...baw się dobrze w swoich realizacjach

Za mocno ??? Znowu bedzie skandal ....jedyny plus to to ze forum sie ozywi

Ciezko mi zostawic achy pod czyms co nie rokuje ....o ile kamien i atrapa kominka jest bardzo gustowna i miła w odbiorze ....tak na mysl o zamku bierze mnie przerazenie

Nawet napisze ze ta okładzina na scianie skutecznie wymazuje to odczucie zaduszek i Halloween i tego cmentarnego klimatu ....który szczęsliwie przemilczałam ...bo jak zobaczylam pierwszy raz te zdjecia ...to przeszedł mnie dreszcz ....wystraszyłam sie wlasnyvh mysli ...jak widac nie ja jedna mam taki odbiór.
Ciekawa jestem czy klimat jaki sie wytworzył niechcacy pewnie przez te swiece....to kamera tez tak nagrala ...i ten sam nastroj bedzie widac na filmie..bo moze to tylko aparat klamie?

Lubie zmiany i pokazywanie tego co sie tworzy ....ale juz mnie mocmo denerwują tutaj na tym forum przymus wyrażania zachwytow ....to nic innego jak cofanie sie w rozwoju ...

Forum powstało z zamysłem uczenia ludzi i propagowania światowych trendow ogrodnictwa i nowoczesnego postrzegania designu ogrodowego ....a utrzymanie wysokiego poziomu w kazdej dziedzinie nie odbedzie sie za darmo i pewnych rzeczy nie da sie potanic

22:43, 26 paź 2018
Szafir jest dla mnie ciekawym elementem ...bo juz na mnie tez napadł...nie raz jak mniemam ...tylko pod innymi nikami ...ale jak tak czytam te wynurzenia na temat komnaty zamkowej to akurat w wielu kwestiach sie z nim zgodze.

I czy zazdrosc przez Szafira przemawia ...nie sadze ...

Chyba ze zadrosci nagrywek do Maji ...choc to tez nie ma czego zazdroscic ...bo to program pokazujacy ogrody....takie tanie tworzone latami i te na bogato i te kupione u projektantow....zeby program mógł istnieć musi miec co pokaxywac i najlepiej jak bedzie to roznorodne...

Dzis czytałam wpis Vivy ogrod cudny ...mozna powiedziec ze bez wad...a ona jakby nie chce pamietac tego wystepu w Maji....to tez daje do myślenia

Katkak 22:54, 26 paź 2018

Ja nie wiem gdzie tu cmentarny klimat.
Szafir 00:06, 27 paź 2018

Agania napisał(a)
Szafir...a Ty to skąd się wzięłaś...ujawnij się....jak widać bardzo dobrze wszystkich znasz na ogrodowisku na wylot, a u nikogo w ogrodzie nie byłaś i nikt nie zna Twojego ogrodu?., nie wiem czemu wypowiadasz się w imieniu szefowej!!!....Kasia nikogo nie prosi o opinię?

Nikt Cię zna....Justyna przynajmniej nie ukrywa swojej tożsamości i wyraża swoją opinię, jest konstruktywna, ale i tak za mocna w swoich wyrażeniach....

Kasiu pozdrawiam...baw się dobrze w swoich realizacjach

1. Mamusia mi powiedziala, ze znalazla mnie w kapuscie ☺☺☺.
2. Znam prawie wszystkie tu ogrody, tak jak wiele innych bywajacych tu osob.
3. Moj ogrod zaprojektowali i wykonali i pielegnuja moi przyjaciele z ktorymi wspolpracuje projektanci krajobrazu. To ich zasluga a nie moja i nie mam czym sie chwalic ☺☺☺.
4. Nie musze u nikogo bywac, by znac mozna tu poznawac. Cenie sobie prywatnosc.
5. Nie wypowiadam sie w niczyim imieniu, tylko w swoim. Prosze uwaznie i ze zrozumieniem czytac to co pisze.
6. Nie interesuje mnie Justyna i jej zachowanie. Chce byc osoba 'publiczna i znana na ogrodowisku' to jej sprawa.
7. Akurat zgadzam sie z Justyna w powyzszym temacie i raczej nikogo nie obrazila a napisala to co mysli, a ze jej wpis jest bezposredni bez owijania w bibulke, tym bardziej ja cenie za to. Ma kobieta odwage. Czy takie zachowanie jest tu zabronione?
Szafir 00:18, 27 paź 2018

Rumianka napisał(a)
Szafir, nie rozumiem, po co tyle jadu wylewać...nie podoba się Tobie, to daj na luz...Każdy ma prawo do swoich marzeń i wyobrażeń według własnego umysłu... Jedynym wytłumaczeniem, to jest chyba Twoja zazdrość i nic poza tym...Będzie najlepiej jak dasz dziewczynie spokój...Kasia dokładnie wie czego chce...koniec kropka.

1. Prosze pokazac mi moj jad.
2. Umysl .... trudno z tym tematem polemizowac, bo czasem widac, ze wystepuja braki, ale czego oczekiwac po takim systemie edukacyjnym.
3. Niczego i nikomu nie zazdroszcze, mam wszystko czego potrzeba do szczescia czyli otwarty umysl i intelekt, dobre wyksztalcenie, mase zainteresowan, wole do poznawania innych dziedzin niz uprawiam zawodowo, na inteligencji ponoc tez mi nie zbywa. To nie moja opinia. Takiej wiedzy zycze kazdemu.
4. Rumianku a niby czego mam zazdroscic Kasi? No chyba, ze dlugich nog ☺☺☺☺. Ale cos ci powiem w sekrecie, ja tez mam dlugie nogi.
Szafir 00:33, 27 paź 2018

eee_taam napisał(a)
Szafir jest dla mnie ciekawym elementem ...bo juz na mnie tez napadł...nie raz jak mniemam ...tylko pod innymi nikami ...ale jak tak czytam te wynurzenia na temat komnaty zamkowej to akurat w wielu kwestiach sie z nim zgodze.

I czy zazdrosc przez Szafira przemawia ...nie sadze ...

Chyba ze zadrosci nagrywek do Maji ...choc to tez nie ma czego zazdroscic ...bo to program pokazujacy ogrody....takie tanie tworzone latami i te na bogato i te kupione u projektantow....zeby program mógł istnieć musi miec co pokaxywac i najlepiej jak bedzie to roznorodne...

Dzis czytałam wpis Vivy ogrod cudny ...mozna powiedziec ze bez wad...a ona jakby nie chce pamietac tego wystepu w Maji....to tez daje do myślenia

1. Ciesze sie ze jestem 'ciekawzm elementem', bardzo podoba mi sie to okreslenie ☺☺☺.
2. Mam jeden nick i nie mielismy okazji slownych potyczek.
3. Nie zazdroszcze, dobrze sadzisz.
4. Nagrywki mnie nie obchodza i nie dotycza, bo sa pewne przepisy, ktorym podlegam.
5. A mnie nie zaskoczyl wpis Vivy, calkowicie ja rozumiem. Jej ogrod jest cudowny, jesli mozna uzyc takiego okreslenia i nikogo nie obrazic. Mozna by tylko brac z niego wspanialy przyklad i uczyc sie, uczyc, uczyc. Tylko trzeba umiec patrzec, ale ta umiejetnosc nie wszystkim jest dana.
Katkak 07:00, 27 paź 2018

Szafir napisał(a)

1. Prosze pokazac mi moj jad.
2. Umysl .... trudno z tym tematem polemizowac, bo czasem widac, ze wystepuja braki, ale czego oczekiwac po takim systemie edukacyjnym.
3. Niczego i nikomu nie zazdroszcze, mam wszystko czego potrzeba do szczescia czyli otwarty umysl i intelekt, dobre wyksztalcenie, mase zainteresowan, wole do poznawania innych dziedzin niz uprawiam zawodowo, na inteligencji ponoc tez mi nie zbywa. To nie moja opinia. Takiej wiedzy zycze kazdemu.
4. Rumianku a niby czego mam zazdroscic Kasi? No chyba, ze dlugich nog ☺☺☺☺. Ale cos ci powiem w sekrecie, ja tez mam dlugie nogi.

Na tupecie i bezczelności też Ci nie zbywa.
07:10, 27 paź 2018
Katkak napisał(a)
Ja nie wiem gdzie tu cmentarny klimat.

a tu tez możesz sie nie dopatrzeć

https://www.hortweek.com/four-show-gardens-win-gold-rhs-chelsea-flower-show-2017/landscape/article/1434343

choć inspiracją i przesłaniem o którym mówi autor był opuszczony kamieniołom ..ale dla mnie to opuszczony zachwaszczony cmentarz
http://www.garnek.pl/soopka/2999000/cmentarz-zydowski-w-jerozolimie
https://www.globtroter.pl/zdjecia/187646,izrael,jerozolima,gora,oliwna,cmentarz.html

a w necie swego czasu znalazłam nawet artykuł w którym ktoś porównał ten projekt z Pomnikiem Pomordowanych Żydów w Berlinie
http://www.garnek.pl/anta09/7023265/berlin-pomnik-pomordowanych

sztuka oddziałuje na ludzi ...i każdy ma prawo czuć to co czuje i to nazywać to co akurat widzi

i nie ma się co obrażać tylko należałoby sie raczej zastanowic co zmienic i poprawić żeby odbiór klimatu był bardziej jednoznaczy i generował pozytywne i milsze emocje.

Katkak 07:27, 27 paź 2018

Kasi ogród generuje we mnie jedynie pozytywne i miłe emocje, więc nie mam się nad czym zastanawiać. Obrażać się też nie obrażam. Jestem jedynie coraz bardziej zniesmaczona takimi mało konstruktywnymi, nic nie wnoszącymi, a złośliwymi komentarzami. Krytyka jak najbardziej, a jakiś ciekawy pomysł to już nemo. Szkoda.
07:38, 27 paź 2018
Szafir napisał(a)

ciekawy element z ciebie ....szkoda tylko że tchórzliwy ...i nie stac cie na odwagę...no ale z takim umysłem wybrakowanym przez system edukacji ....no tak ...tak ....rozumiem ....może byc trudno żyć bez maski.

Ale nie martw się ....masz szansę narobić ....troszeczkę wysiłku w to włożysz (poza systemem oczywiście ) i nadrobisz te braki ...to nic trudnego wystarczy chcieć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies