Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 09:52, 25 kwi 2020

Katkak napisał(a)
na pewno będzie ślicznie

Najbardziej się cieszyłam jak rusztowania zabrali

Niestety zostało niedokończone i na froncie rusztowanie zostało, choć juz pewna że go nie będzie odwiedziłam szkółkę i wzięłam śliczną trzmielinę Goldy.

Ja udało sie posadzić, resztę dosadzam w przyszłym tygodniu
kasiek 10:17, 25 kwi 2020

Agania napisał(a)
Pokazuj więcej jacie ale piękny dom i piękny ogród

No dom już był, teraz czas na ogród bo to jedna z piekniejszych jego faz
Iwonka 10:18, 25 kwi 2020

Kasiu, ależ się działo Pogodę mieliście rewelacyjną na takie prace. Jest świetnie

Tak jak piszesz dechy wyszły w dechę REWELACJA! Okno w dachu na południowej stronie jest mega Pasek od wschodu fajnie posadowił dom. Odcień desek super.

Kolor bazowy PRZEŚLICZNY, jasny, ale nie zimny tylko ciepły, pasuje bardzo do Spa i saloniku. Fantastyczny wybór Mogłaś też ganek tym kolorem pociągnąć.

Dół na zdjęciach faktyczna ma zimną, nieco siną poświatę. W realu też tak odbija? Tak już zostanie czy to baza pod marmolit?

Ja wczoraj przemalowałam jedne z ostaniach marmolitowych opasek, mąż już odpuścił upieranie się przy czerwonym dole Nawet mu się podoba

Brak skosu przy klatce schodowej fajnie uspokoił wejście. Pomalowałabym jeszcze rynny i drewno wzdłuż schodów na kolor saloniku. Byłoby tak jednolicie. Ja swoje rynny też przemaluję, coś mnie te brązy zaczęły drażnić. W sumie nie na żywo a bardziej na zdjęciach. Ludzkie oko jednak inaczej widzi niż przez obiektyw.

Super wygląda tak odświeżony domek. Ależ cieszą takie remonty. Masz piękny ogród, a przy jasnej elewacji jeszcze bardziej zyska na urodzie Cieszę się razem z Tobą, jest pięknie!
kasiek 10:18, 25 kwi 2020

Boskie szachownice

Obiela
Iwonka 10:20, 25 kwi 2020

kasiek napisał(a)
A niech już kończą b mi sie skończy magnolia ...

Udało się sfocić z nową elewacją, piękny duet
Ileż tych rusztowań miałaś!!! szok, że aż tyle. Mam nadzieję, że nic nie ucierpiało.
kasiek 10:25, 25 kwi 2020

Iwonka napisał(a)
Kasiu, ależ się działo Pogodę mieliście rewelacyjną na takie prace. Jest świetnie

Tak jak piszesz dechy wyszły w dechę REWELACJA! Okno w dachu na południowej stronie jest mega Pasek od wschodu fajnie posadowił dom. Odcień desek super.

Kolor bazowy PRZEŚLICZNY, jasny, ale nie zimny tylko ciepły, pasuje bardzo do Spa i saloniku. Fantastyczny wybór Mogłaś też ganek tym kolorem pociągnąć.

Dół na zdjęciach faktyczna ma zimną, nieco siną poświatę. W realu też tak odbija? Tak już zostanie czy to baza pod marmolit?

Ja wczoraj przemalowałam jedne z ostaniach marmolitowych opasek, mąż już odpuścił upieranie się przy czerwonym dole Nawet mu się podoba

Brak skosu przy klatce schodowej fajnie uspokoił wejście. Pomalowałabym jeszcze rynny i drewno wzdłuż schodów na kolor saloniku. Byłoby tak jednolicie. Ja swoje rynny też przemaluję, coś mnie te brązy zaczęły drażnić. W sumie nie na żywo a bardziej na zdjęciach. Ludzkie oko jednak inaczej widzi niż przez obiektyw.

Super wygląda tak odświeżony domek. Ależ cieszą takie remonty. Masz piękny ogród, a przy jasnej elewacji jeszcze bardziej zyska na urodzie Cieszę się razem z Tobą, jest pięknie!

Iwonko dół jest jeszcze w ogóle nie zrobiony, on będzie w dość ciemnym szarobeżu. Drugi kolorek mnie zaskoczył, na próbce jest o wiele bardziej beżowy, dam mu czas, to akurat tak mały skrawek że mogłabym go przemalować gdyby nie to jest ukochanym kolorem eMusia - masz ci los, mamy zupełnie różne gusta i co poradzisz.
A to była paleta kolorów - na górze tynku - ten środkowy to kremory ten po prawej to szarobeż (tu jet inny, na domu inny). Decha, kamień i marmurit MMMM czyli drugi od lewej ma być, czyli teoretycznie ten sam szarobez co drugi kolor. A jaki będzie to juz zobaczymy.

Rynny i drewno przy wejściu jest spójne z domem nie salonikiem i dla mnie jest ok, bo kolory tynku nawiązują ze sobą. Jeszcze trochę zostało do końcowego efektu, za tydzień będą kolejne prace, schody, szklenie ganku, podłoga na balkonie, jeszcze pergola dojdzie przy domu.... słowem to 70% robót dopiero
kasiek 10:28, 25 kwi 2020

Iwonka napisał(a)

Udało się sfocić z nową elewacją, piękny duet
Ileż tych rusztowań miałaś!!! szok, że aż tyle. Mam nadzieję, że nic nie ucierpiało.

Szczerze Ci powiem że ekipa na medal - nic nie połamali, pare funki tylko ucierpiało a tak to wszystko bez uszczerbku
Jak siadali w saloniku to się im wyjść nie chciało

Pola 10:29, 25 kwi 2020

Kasiu, teraz dopiero widać dwa kolory, na fotkach nie da się tego tak dokładnie pokazać, dla mnie fajnie dechy na górze świetne. Ogród bajkowy, wiosna dla mnie też najpiękniejsza.
kasiek 10:34, 25 kwi 2020

Magleska napisał(a)
Kasiu bardzo ładnie ta elewacja wychodzi i te dechy też super wyglądają

Jest inaczej na pewno, bardziej nowocześnie

kasiek 10:38, 25 kwi 2020

Pola napisał(a)
Kasiu, teraz dopiero widać dwa kolory, na fotkach nie da się tego tak dokładnie pokazać, dla mnie fajnie dechy na górze świetne. Ogród bajkowy, wiosna dla mnie też najpiękniejsza.

Góra też była najważniejsza, dół zawsze łatwiej zabudować, ozdobić itp .
A wiosna jest niesamowita - zwłaszcza judaszowiec