Sebek
18:04, 12 paź 2016

Marta, czytając ten skrót będziesz musiała mi wybaczyć pewną lukę merytoryczną i leksykalną, ale jak mogłaś gdzieniegdzie doczytać właśnie walcze o życie
Na szczęście jako mama wiesz co czuję, bo w końcu ból przy porodzie jest tak silny, że kobieta jest niemal w stanie poczuć to samo, co czuje facet podczas przeziębienia 

Ale przechodząc do sedna - sprawy mają się mianowicie :
W wątku nie tylko bukszpanowym ogólnie cisza - co prawda ostatnio pogoda niezbyt optymistycznie nastraja Szefową (żeby tylko ją
), ale jeszcze parę dni temu podczas podziwiania ogrodów angielskich na pewno naładowała akumulatorki 
U Ren133 trwają ostre dywagacje na temat grabów i kostek pomiędzy nimi - tudzież w nich, pod, nad, obok i za rzeczonymi drzewami
Każda wersja ma plusy i minusy
Ale nie samym ogrodem człowiek żyje - gospodyni o żakiecie lub kurtałce nowej myśli 
U Joli lojalnej maj... Irysy kwitną, dasz wiarę?
Tak w ogóle to Jola szaleje spotkaniowo
Dziś są zamiary winkowania, trzeba koniecznie tam wpaść! Na trzeźwo ciężko znieść moje chorowanie
U Edyty Lindsay sezon w pełni - ostatnio jak wróciła z Wojsławic dziewczyna to tak się za przerycie ziemi zabrała, że stado kretów by tego tak nie zrobiło
Będzie miejsce na nowe chciejstwa
Mi też by się takowe przydało, może kiedyś 
U Kasi W z małego ogrodu dobrych wieści nie doczytałem się. Pogoda fujowa! (Nie, nie popełniłem literówki!) - Ty też z zachodu, ale dla mnie to zawsze jedeń dzień dłużej z opadami
U Madzenki chyba szczyt sezonu, bynajmniej nie ogrodniczego. Sryliony cebulek czeka na posadzenie, ale... to już wiesz
U Kindzi trwają przygotowania do niedzielnego spotkania u Kapiasa - wykopywanie marcinków, dalii itd. Co prawda jak na razie pogoda zapowiada się... marna, ale co tam
U Gosi malkul natomiast możesz wpaść na gorrąące egipskie zdjęcia
Trawek i reszty ogrodu też na pewno nie zabraknie!
Magda długonoga po łapaniu ciepła we Włoszech teraz postanowiła ocieplić domek nad jeziorem - a co, jemu też się należy
Złotych dynii co prawda nie ma, ale i tak te co pokazała są niezłe
Jakby je rozdawała to brałbym jak komornik telewizor 
U Justyny eee tam "to do list" sie wydłuża - ale na razie podziwia sobie faunę co jej na rabaty wchodzi
Sarenki w kwiatach jednak też wyglądają uroczo 
U Łukasza2013 dzieje się dużo - ale trzeźwości umysłu w przeciwieństwie do mnie nie stracił, bo zakrył wygrany kod rabatowy - a my tu z Gośką chytry plan mieliśmy

U Agi abiko trwają trawkowe decyzje lokalizacyjne - ale chyba będzie hakone, jak zwykle miałem świetny pomysł

U Iwony Iwk pojawiają się dylematy z przesadzaniem hortensji. Sam bym swoje przerzucił, ale... nie mam już gdzie
U Nawigatorki - ojjj dzieje się, dzieje
Dziewczyna już świąteczne zakupy zaczyna robić, ale tak się zasiedziała przy sadzeniu tysięcy cebulek, że ściany w domu chrobotkiem zarosły... Ale pozbierała w ramkę i jest już OK 

A widziałaś jej nową sofę? Czad!!!
Marta Jazzy jak zawsze szczędzi nam zdjęć, ale jak już coś zarzuci to w miskantach potem szczęk szukamy
Ale zazdro mam, bo jakiejś przypadkowej pani udało się odbyć wycieczkę po jej ogrodzie, a mi jeszcze nie... No i jak żyć? 
U Juzinki trwa dyskusja kto jest normalny, a kto nie. Jeszcze nie doczytałem dokładnie w jakich kategoriach (oby ogrodowych!), ale jeśli chodzi o jakiekolwiek odchyły to nawet nie startuję, bo przypadkiem wygram i co?
Myślę, że na ten moment tyle faktów, plotek i pomówień Ci wystarczy?

W wątku nie tylko bukszpanowym ogólnie cisza - co prawda ostatnio pogoda niezbyt optymistycznie nastraja Szefową (żeby tylko ją

U Ren133 trwają ostre dywagacje na temat grabów i kostek pomiędzy nimi - tudzież w nich, pod, nad, obok i za rzeczonymi drzewami

U Joli lojalnej maj... Irysy kwitną, dasz wiarę?

U Edyty Lindsay sezon w pełni - ostatnio jak wróciła z Wojsławic dziewczyna to tak się za przerycie ziemi zabrała, że stado kretów by tego tak nie zrobiło

U Kasi W z małego ogrodu dobrych wieści nie doczytałem się. Pogoda fujowa! (Nie, nie popełniłem literówki!) - Ty też z zachodu, ale dla mnie to zawsze jedeń dzień dłużej z opadami

U Madzenki chyba szczyt sezonu, bynajmniej nie ogrodniczego. Sryliony cebulek czeka na posadzenie, ale... to już wiesz

U Kindzi trwają przygotowania do niedzielnego spotkania u Kapiasa - wykopywanie marcinków, dalii itd. Co prawda jak na razie pogoda zapowiada się... marna, ale co tam

U Gosi malkul natomiast możesz wpaść na gorrąące egipskie zdjęcia

Magda długonoga po łapaniu ciepła we Włoszech teraz postanowiła ocieplić domek nad jeziorem - a co, jemu też się należy

U Justyny eee tam "to do list" sie wydłuża - ale na razie podziwia sobie faunę co jej na rabaty wchodzi

U Łukasza2013 dzieje się dużo - ale trzeźwości umysłu w przeciwieństwie do mnie nie stracił, bo zakrył wygrany kod rabatowy - a my tu z Gośką chytry plan mieliśmy

U Agi abiko trwają trawkowe decyzje lokalizacyjne - ale chyba będzie hakone, jak zwykle miałem świetny pomysł

U Iwony Iwk pojawiają się dylematy z przesadzaniem hortensji. Sam bym swoje przerzucił, ale... nie mam już gdzie

U Nawigatorki - ojjj dzieje się, dzieje

Marta Jazzy jak zawsze szczędzi nam zdjęć, ale jak już coś zarzuci to w miskantach potem szczęk szukamy

U Juzinki trwa dyskusja kto jest normalny, a kto nie. Jeszcze nie doczytałem dokładnie w jakich kategoriach (oby ogrodowych!), ale jeśli chodzi o jakiekolwiek odchyły to nawet nie startuję, bo przypadkiem wygram i co?

Myślę, że na ten moment tyle faktów, plotek i pomówień Ci wystarczy?