Piękny ogród, nie wiem tylko jak to się stało, że trafiłam tutaj dopiero w tym roku. Angeliko mam pytanie odnośnie tarasu. Widzę, że masz położone deski kompozytowe. My właśnie zerwaliśmy płytki na tarasie i zastanawiam się nad takimi deskami. Czy jesteś z nich zadowolona i jakiej masz firmy ?
Cześć Iwonko Tyle tu cudnych ogrodów na O, ja nawet połowy nie odwiedziłam
Taras w dechach mamy jeden sezon, więc ciężko coś powiedzieć na ten czas, bo po prostu za wcześnie Ogólnie jesteśmy zadowoleni porównując płytki i deski kompozytowe.
Na pewno użytkuje się inaczej niż płytki, które mieliśmy poprzednio, ale z racji pękania, odpadanie coraz większej ilości zerwaliśmy wszystkie
Deski są firmy Windoor - kupione w markecie budowlanym. Po sezonie ciutkę straciły na barwie, ale to ponoć normalne - jakiś % koloru się "utlenia" w pierwszych tygodniach... zdecydowanie trudniej się je czyści w porównaniu do płytek - deski są dość "tępe" i trzeba więcej energii w tę czynność włożyć.
Po zimie eM zawiesił sikorkom słoninkę i trochę tłuszcz zabrudził w jednym miejscu deski - musze rozjerzeć się za jakimś środkiem ze specjalnym przeznaczeniem do dech kompozytowych i dodatkowo impregnatem, aby zabezpieczyć przed kolejnymi plamami
Wyczytałam ze przycinasz swoje świerki conica. Ja mam własnie takiego jednego świerka i chciałam mu nadać ładny kształt stożka. Wrzuciłam u siebie zdjęcie i chciałam prosić o rade może mi doradzisz jak to najlepiej zrobić i kiedy, czy teraz można go przyciąć?
Jeśli możesz to zapraszam, zaglądnij do mnie
Angela jeszcze powiedz ile lat użytkujesz te deseczki? Nie pamiętam czy o to wcześniej cię pytałam. Ja to pewnie za dwa lata wymienię bo mój taras ma 55m to trochę kasy wyjdzie i trzeba uzbierać