Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 08:29, 04 kwi 2019

Wczoraj kupiliśmy z eMem całą paletę kory, przywieźliśmy z CO, a eM był tak uprzejmy, że po całym ogrodzie mi poroznosił. Dziś tylko wystarczy rozsypać
Będzie trochę lasu
leon60 08:44, 04 kwi 2019

Piękne tulipki
Jaką kore sypiesz mieloną czy grubszą ?
Patrzyłam ostatnio po marketach na mieloną to taki śmietnik w tych workach z wielkimi kawałkami że mi się odniechciało
BasiaLT 09:26, 04 kwi 2019

AngelikaX napisał(a)
Mirko daje sobie jeszcze czas na obserwacje, ale jak mają takie fochy mieć to nie będę w nie inwestować, szkoda kasy, a przede wszystkim czasu... aby cieszyć chwilę oczy
Pozdrawiam słonecznie

No właśnie u mnie też tak jest, że stare tulipany których nawet nie wykopuję mają się świetnie i jeszcze się mnożą. A nowe z roku na tok marnieją i zanikają mimo dbania i nawożenia.
anulajda 10:14, 04 kwi 2019

Ale ucieszył mnie widok EE, ja na swoje jeszcze trochę muszę poczekać. Z Queen tak jest od kilku sezonów że takie fochy pokazują ale że van Eijki Ci nie zakwitły w drugim roku to mnie z lekka dziwi.
Mysza 10:45, 04 kwi 2019

AngelikaX napisał(a)

Już odpisuję

Dziękuję jeszcze raz, pracusiu
SlonecznyOgrod 13:12, 04 kwi 2019

Ja też Exotiki mam 2 rok, będziemy obie obserwować ich zachowanie
Johanka77 21:12, 04 kwi 2019

Och! Twoje Emperorki są o tydzień szybsze od moich! Ja w niedzielę takie przewiduję.

Natomiast u mnie flaming purissma już różowieją.
A są zeszłoroczne.

Pięknie u Ciebie!
Ogród dojrzały
kasia_c 07:36, 05 kwi 2019

AngelikaX napisał(a)

A gdzie tam czyściutko po zimie liście odkurzaczem tylko ogarnięte.... na razie wstrzymam się z takim konkretnym czyszczeniem, bo najpierw pójdzie pod myjkę kostka, a wiadomo, jak kamień wygląda po jej czyszczeniu
Wczoraj pod trzepanie poszła reszta tui, wiało "z lekka" to wyobraź sobie gdzie (czyt. wszędzie) szusz poleciał w sumie ponad 100sztuk pierwszy raz ogarnialiśmy... z samego wczorajszego trzepania (35 tui) mięliśmy 3 pełne wory 240l suszu

chciałam dopytać o czyszczenie kostki. Zwyczajnie myjką ciśnieniową myjecie? Piasek ze szpar się nie wypłukuje, czy po myciu trzeba dosypywać?
AngelikaX 08:24, 05 kwi 2019

Ja mam kostkę "na ostry kant" czyli te szpary są bardzo wąskie. Myjemy myjką ciśnieniową, jest to dość mozolna praca, ale efekt zadowalający. Ja mieszkam na osiedlu gdzie są drogi gruntowe, o asfalcie czy kostce mogę póki co pomarzyć Po całej zimie, zwłaszcza mokrej gdzie tego błota na kołach auta sporo się wwozi to karcher jest zbawieniem

szpary gdzie nie gdzie może i się wypłucze trochę, ale jak pisałam wyżej są bardzo wąskie, nic nie uzupełniam.
AngelikaX 08:25, 05 kwi 2019

Johanka77 napisał(a)
Och! Twoje Emperorki są o tydzień szybsze od moich! Ja w niedzielę takie przewiduję.

Natomiast u mnie flaming purissma już różowieją.
A są zeszłoroczne.

Pięknie u Ciebie!
Ogród dojrzały

U mnie na dziś wszystkie łepki otwarte

Dziękuję