Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

gosika67 20:44, 15 kwi 2019

Kaczeńce

Witaj Elu a czy to nie smagliczka, bo to mi na nią wygląda, pozdrawiam.
ElzbietaFranka 22:24, 15 kwi 2019

Tak Gosiu po lewej kaczeńce po prawej smagliczka nie dopisałam.

Po prawej posadziłam tulipany przy hortkach aby nie było łyso.

Bzy Dosyć ładnie się zapowiadaja

Aurelllia 22:26, 15 kwi 2019

Elu Twój skalniak jest dla mnie wzorcowy - do naśladowania Ja bzy kupiłam ostatnio w markecie, ale jeden jakis taki słaby i teraz jak przymrozki zapowiadają to martwię się o niego
ElzbietaFranka 22:53, 15 kwi 2019

effka napisał(a)
Znalazłam kiku bardzo wysoko szczepioną ok. 2.5 m. Chyba ok?

Tak to już jest przyzwoitą wysokość. Moja ma ok 1,80 m trochę za niska, ale wtedy kupowałam w ciemno wiśnia to wisnia. Chodzi oto, że rośnie do dołu niż do gory i pędy zwisają.

U nas też widziałam wysokie chętnie bym kupiła ale jak takiego jednego olbrzyma przewieźć. Jesienią wiśnia bardzo ładnie się przebarwia więc drzewko warte polecenia.
ElzbietaFranka 23:17, 15 kwi 2019

Woda w oczku czysta tylko dno zamulone. Czeka nas dużo pracy oby je oczyścić. Widać na lustrze wody zeszłoroczne pąki lilii wodnych były pod wodą i zaczynają się wynurzać czyli rosną. Nie zmarzły pod wodą.
Stado pływa ostatnio widziałam jak kot sąsiadów się nimi interesował łapa w wodzie wierzgał ale rybki cwansze.

Tulipan van eijk sadzone jesienią 2017 nie wyciągane i się rozrosły bardzo ładne polecam kupowane w Li,.. warte polecenia.

Perukowiec - ładnie wyglądają zeszłoroczne uschnięte kwiatostany. Wiecie, że w tych ażurowych kościach znajdują się czarne nasiona ciekawe jakby je zasiać czy coś wyrośnie.

ElzbietaFranka 23:37, 15 kwi 2019

Aurelllia napisał(a)
Elu Twój skalniak jest dla mnie wzorcowy - do naśladowania Ja bzy kupiłam ostatnio w markecie, ale jeden jakis taki słaby i teraz jak przymrozki zapowiadają to martwię się o niego

Aurelia u mnie też niektóre kiepsko rosną. Ten jeden co widać na focie kwitnie co rok. Obok rośnie drugi i bele gdzie wyrasta kwiat. Jeszcze jeden w innym miejscu w ogóle nie ma kwiatów. W zeszłym roku kwitł.
eVka 23:53, 15 kwi 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Tak to już jest przyzwoitą wysokość. Moja ma ok 1,80 m trochę za niska, ale wtedy kupowałam w ciemno wiśnia to wisnia. Chodzi oto, że rośnie do dołu niż do gory i pędy zwisają.

U nas też widziałam wysokie chętnie bym kupiła ale jak takiego jednego olbrzyma przewieźć. Jesienią wiśnia bardzo ładnie się przebarwia więc drzewko warte polecenia.

Dziękuję U mnie na szczęście przywożą w cenie drzewa ale tylko dlatego, że to dosyć blisko.
08:52, 16 kwi 2019
Mój bez też w pąkach kwiatowych. W zeszły nie miał nic - wyjątkowo.

Oczko jednak bardzo pracochłonne jest
paradas 08:56, 16 kwi 2019

Co to za roślina za oczkiem pod iglakami?
Jakaś odmiana funkii? Piękne, duże liście
gosika67 09:06, 16 kwi 2019

Elu ładnie ten skalniak się prezentuje. Mój perukowiec sam się wysiewa, już tyle osób obdarowałam. Mam też swojego własnego z siewki, będę formować go, nawet już zaczęłam. Pokażę potem u siebie. Zobacz może gdzieś masz siewki.
Pęcherznica też mi się wysiewa, muszę pomyśleć o żywopłocie z niej z tyłu na działce. Bez taki sam, też ma pąki.