Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bacowej

Ogród bacowej

Johanka77 09:23, 09 sie 2017

Sielsko
sylwia_slomc... 11:12, 09 sie 2017

Ja mam takie siano prawie wszędzie jak ta trawka u Ciebie, u nas susza 4 tydzień i upały po 42 stopnie
Gruszka_na_w... 15:12, 09 sie 2017

Śmiałek to chyba nie jest trawa na słoneczne stanowiska- tak mi wychodzi z 5-letnich obserwacji. Dodatkowo jako pierwszy łapał u mnie rdzę. W tym roku pryskałam go ekologicznie i daje radę, ale w poprzednich sezonach było gorzej. W półcieniu listki mu nie żółkną. Dziewczyny piszą, że on się nie bardzo nadaje do pojedynczych nasadzeń. Że dopiero sadzony w ilościach hurtowych dobrze się prezentuje. Nie mam miejsca, żeby to sprawdzić. Mam jednego. Wystarczy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
paniprzyroda 15:23, 09 sie 2017

bacowa napisał(a)
Dwa aminki : Egipski i Większy.

Moje ulubione , niezawodne jeżówki.

Cofnęłam się do czerwcowych fotek, każda z nich cudna, ale ta rabata zachwyciła mnie totalnie
Aminek większy masz z nasion?
Ogród Kasi B chciałabym też zobaczyć, ale Twój... padam
Kupiłam curry i doczytałam, że zimuje, co mnie ucieszyło.
Pozdrawiam.
bacowa 00:48, 10 sie 2017

AgataP napisał(a)

Rany rośnie jak na drożdżach... śpi w domu czy ma swoje M2 ?
Ogród wygląda bajecznie
U mnie z daleka też rabaty są świetne, gorzej z bliska - to uschnięte, to do wycięcia, tutaj dziura... ale nie przejmuję się. Grunt że sprawia mi przyjemność patrzenie na niego
Ogród Kasi B. polecam jako miłą wycieczkę

Psina śpi na dworzu , ma do dyspozycji cały ogród i swoje 14m2 kojca z budą.

Wczoraj poszłam powycinać przekwitłe byliny i pousuwać chwasty które nie rzadko miały metr wysokości . Powtarzałam sobie jak mantrę " żadnych nowych bylin, żadnych sadzonek , żadnego dzielenia i mnożenia bylin , żadnych nowych traw , żadnych wiosennych wysiewów. Chyba stanełam przed ścianą jeżeli chodzi o rośliny do ogrodu.
bacowa 00:50, 10 sie 2017

Johanka77 napisał(a)
Sielsko

Sielsko ...jak to na wsi.
bacowa 00:54, 10 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja mam takie siano prawie wszędzie jak ta trawka u Ciebie, u nas susza 4 tydzień i upały po 42 stopnie

Sylwia , u nas sporo padało to rośliny w świetnej kondycji . Wydaje mi się że taka jest uroda tego śmiałka że w drugiej połowie lata takie siano się robi.
bacowa 01:03, 10 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Śmiałek to chyba nie jest trawa na słoneczne stanowiska- tak mi wychodzi z 5-letnich obserwacji. Dodatkowo jako pierwszy łapał u mnie rdzę. W tym roku pryskałam go ekologicznie i daje radę, ale w poprzednich sezonach było gorzej. W półcieniu listki mu nie żółkną. Dziewczyny piszą, że on się nie bardzo nadaje do pojedynczych nasadzeń. Że dopiero sadzony w ilościach hurtowych dobrze się prezentuje. Nie mam miejsca, żeby to sprawdzić. Mam jednego. Wystarczy.

Chyba tak go przesadzę żeby o tej porze nie było widać brzydkiego dołu , a tylko te wiechy .

Począkiem czerwca mnie zachwycał

bacowa 01:08, 10 sie 2017

paniprzyroda napisał(a)

Cofnęłam się do czerwcowych fotek, każda z nich cudna, ale ta rabata zachwyciła mnie totalnie
Aminek większy masz z nasion?
Ogród Kasi B chciałabym też zobaczyć, ale Twój... padam
Kupiłam curry i doczytałam, że zimuje, co mnie ucieszyło.
Pozdrawiam.

Aminka sieję co roku, szybo rośnie , szybo zakwita, stanowi taki przyjemny dodatek do bylin.

Z curry to jednak jest loteria, ale jest duża szansa że przezimuje.
Iwk4 01:29, 10 sie 2017

bacowa napisał(a)

... Powtarzałam sobie jak mantrę " żadnych nowych bylin, żadnych sadzonek , żadnego dzielenia i mnożenia bylin , żadnych nowych traw , żadnych wiosennych wysiewów. Chyba stanełam przed ścianą jeżeli chodzi o rośliny do ogrodu.

Ciekawe, jak długo wytrzymasz?
I tak Cię podziwiam, że taki wielki ogród ogarniasz i cuda masz
Ewa, jak nowe jeżówki? Tęsknię za nimi. Kiedy teraz będą targi? Wiesz może?