Witam się Ewo. Wiele zdjęć z Twojego ogrodu widziałam u Iwonki. Ja jak zawsze na końcu zwracam uwagę na coś takiego jak podpis (gapa ze mnie). Piękny, duży ogród.
Powielam to zdjęcie, ponieważ podoba mi się piętrowy układ roślin. w dodatku żywopłot z bukszpanu, hosty. Pozdrawiam z Żuław
Wzorcowy u Ciebie porzadeczek jak za miesiąc urośnie to będę podglądać co gdzie i z czym polaczylas.
Kulki to bukszpany i chyba jakaś odmiana tui, nie wysoka.
Ewcia abisynkę montowałaś na istniejącej studni czy robiłaś specjalnie wszystko. Zastanawiam się nad swoją studnią, wody nie zbyt dużo, a widok jej już odbiega od moich standardów Zlikwidować nie chcę a takie rozwiązanie może by zmieniło jej postrzeganie
Studnia to spadek po poprzednich właścicielach. Pompe kupiłam okazjonalnie i została zamontowana. Też nie chcieliśmy pozbywać się studni i wyszło takie coś.
Latem jest ona mało widoczna jak rośliny podrosną. W zeszłym roku posadziłam koło niej 2 róże pnące i klematis. Abisynka już zaczyna robić za podporę dla róż.
Kiedyś miałam ją całą porośniętą wiciokrzewem.
Ula sama jestem ciekawa co z czym połączylam. Jesienią trochę poprzesadzałam roślin , trochę dokupiłam nowych i już zgubiłam rachubę co gdzie ,i z czym rośnie .
W ogrodzie działam bardzo impulsywnie. Przychodzi mi coś na myśl , coś gdzieś podpatrze i już przesadzam . A potem zapominam co gdzie rośnie , hi, hi.
kulki to bukszpany i tuje Danica, podsadzone runianką i żurawką Lime Marmelade.